Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

Kahveci “123 bin ailenin elektrigi 590 bin ailenin dogalgazi kesiktir”

Kahveci “123 bin ailenin elektrigi 590 bin ailenin dogalgazi kesiktir”

Iyi Parti Esenler Meclis Üyesi Lütfü Kahveci “firmalarimiz vergi borçlarini ödemeyecek durumdalar, firmalarimiz bu halde iken esnafi dar gelirliyi isçiyi köylüyü emekliyi dul yetimlerin halini siz düsünün. 123 bin ailenin elektrigi 590 bin ailenin dogalga

Haber/Hasan Gürsoy

Esenler Belediye Meclisi'nin Aralik ayi meclis toplantilari 7 Aralik Pazartesi günü 15.00'te Esenler kültür merkezinde gerçeklesti.

Meclis baslamadan önce gündem disi konusma yapan Iyi Parti Esenler Meclis Üyesi Lütfü Kahveci “Ülkemizin içinde bulundugu durumu söyle bir baktigimizda her yerde her alanda her sektörde büyük sorunlar var. Ben bunlardan iki tanesinden bahis etmek istiyorum. Birincisi saglik ve salginla mücadele, ikincisi Ekonomi…”

“hifzissihha Enstitüsünün kapatilmis olmasi Covit 19 ile mücadeleye geriden baslamamiza sebep olmustur”

Kahveci “Saglik alaninda olaganüstü bir gayret var görmemek takdir etmemek mümkün degil. Saglik çalisanlarimiza minnettariz. Salginla mücadele konusunda üstün hizmetler ortaya koymus ve büyük ölçüde basarili olmus hifzissihha Enstitüsünün kapatilmis olmasi Covit 19 ile mücadeleye geriden baslamamiza sebep olmustur.”

 

“bir diger etkende gerçek verilerin halktan saklanmasidir”

Salginda gelinen durumunun vahametinin ciddi olduguna vurgu yapan Kahveci “Bu konuda bir diger etkende gerçek verilerin halktan saklanmasidir. Bu nedenle halkimiz isin boyutunu belki de kavrayamamis ve tedbirsiz davranabilmistir. Her seye ragmen halkin gerçekleri bilmeye hakki vardir. Hükümetimizin açiklamalari ile salginin ülkemizi teget geçtigi zannedilirken gerçekler ortaya çikinca salgindan etkilenen Avrupa’nin birincisi Dünyanin üçüncüsü ülkesi oldugumuz ortaya çikmistir.”

“123 bin ailenin elektrigi 590 bin ailenin dogalgazi kesiktir”.

Ihale alan firmalarin borçlarini ödeyemedigi ve isçinin köylünün halini düsünün diyen Kahveci “Ekonomi konusunda gelince; Ekonomimizin hali ortada ülkemizin en büyük islerini alan imtiyazli uçus garantili, geçis garantili firmalarimiz vergi borçlarini ödemeyecek durumdalar. Sürekli borçlari affediliyor. Büyük firmalarimiz bu halde iken esnafi dar gelirliyi isçiyi köylüyü emekliyi dul yetimlerin halini siz düsünün. TBMM de bir soru önergesine enerji bakanligimiz verdigi cevaptan anladigim göre suan da 123 bin ailenin elektrigi 590 bin ailenin dogalgazi kesiktir.

Konusmasinin sonunda Kahveci “Hükümetimiz 50 ülkeye yardim yapacagini açiklayinca bir kisim esnafimiz kendisini çatilarda bulmustur. Atalarimiz evde lazim olan komsuya haramdir tespiti önemli bir tespittir. Iyi Parti olarak halkimizin olusturdugu kamu kaynaklarinin öncelikli olarak halkimiz için kullanilmasi gerektigine inaniyoruz.”

“Ikinci Pandemi ataginda bile çok iyi noktadayiz. Hükümetin bu konuda basarisini da gerçekten görmek lazim”

Kahvecinin konusmasina cevap veren Ak parti meclis üyesi Ömer Çetinkaya “ikinci Pandemi ataginda bile çok iyi noktadayiz. Hükümetin bu konuda basarisini da gerçekten görmek lazim. Sadece siyasi münazaalarla sadece siyasi bir düsünceye sahip olmamizdan kaynakli olarak elestirmek zorunda oldugunu hissettigimden dolayi bunu ifade etmek gerçekten bu dogru is degil. Türkiye bu konu da basarili bir ülke. Bununla baglantili olarak ekonomi ile ilgili bütün esnaflara kisa ödeme destegi altinda bir destek veriyoruz. Veriler çok ciddi oldugunu dünya ile kiyaslandigi dogru oldugunu görün.”

Daha sonra gündem maddelerine geçildi;

  • Kadro Cetvelleri hakkinda, Insan Kaynaklari ve Egitim Müdürlügü teklifi.
  • Kültür ve Turizm Bakanligi ile Esenler Belediye Baskanligi arasinda Isbirligi Protokolü Imzalanmasi hakkinda, Kültür Isleri Müdürlügü teklifi.
  • Esenler Sosyal Hizmet Merkezi Külliyesi hakkinda, Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü teklifi.
  • 2021 Mali Yili Ücret Tarifeleri hakkinda, Mali Hizmetler Müdürlügü teklifi.
  • Sifir Atik Proje Destegine Iliskin Protokol hakkinda, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü teklifi.
  • Gündeme belediye baskanliginin 2 adet teklifi eklenerek baskanlik makamina havalesine oy birligi ile kara verildi.


  • Çarşamba 15.8 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.8 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı