Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

KAMU YARARI DEYIP KAMUYA ZARAR VERMEK

KAMU YARARI DEYIP KAMUYA ZARAR VERMEK

Kamu yarari güzel bir kavramdir. Iyi niyet göstergesidir.

KAMU YARARI DEYIP KAMUYA ZARAR VERMEK

Kamu yarari güzel bir kavramdir. Iyi niyet göstergesidir.

 
Gelgelelim kamu yarari adina kamuya zarar verip, bunu kamu yarari diye yutturmak moda oldu.
 
Belediyelerden, bakanliklara bir çok iste karsimiza çikan bu kavram hoyratça kullanilmakta, hirsina kurban olmus, makama köle olmus kamu personeli tarafindan hoyratça kullanilmaktadir.
 
Birileri sikilmadan, hiç utanmadan; bilgisizliklerini, birilerine çekecekleri peskesleri, gerekli resmi islemleri yapmayip isi oldu bittiye getirmenin adini kamu yarari diyerek karsimiza çikmakta ama kamunun halka hizmet etmek için var oldugunu unutmaktadirlar.
 
Havaalani kentsel dönüsüm de emsal hesabi açiklanmamakta, ezbere rakamlar havalarda uçusmaktadir. Oruç Reis mahallesinde ihdas yapip bunu kamu yarari diye savunanlar isi ve isin karini kamu mu alacak sorusunu cevapsiz birakmaktadirlar.
 
Yapmasi gereken isleri yapmayip müteahhitlik yapmaya ve müteahhit seviciligine soyunanlar gelmisler, sehirlerin yasanmaz oldugundan, emsallerin fazla oldugundan dem vurmaktadirlar. bu kamu zarari degil mi niye bir islem yapilmiyor?
 
Mikrofonu alip kötüledikleri seyleri baskasi yapmis gibi konusanlar dediklerinizde ciddi iseniz, KIPTAS, EMLAK KONUT, TOKI ve BELEDIYE ISTIRAKLERININ yaptigi projelerin emsallerini ortaya koyun. Halka vermediginiz emsalleri kendiniz hangi kamu yararina göre böyle yaptiniz açiklayiniz. Kamu degin halktir millettir! Halka hizmet hakka hizmet degil mi yoksa!
 
Kurduklari sirket ile is yapamayip çantacilik pozisyonunda elde ettikleri paralar ile yönetim maasini ve özel harcamalari sübvanse etmeye kafasi çalisanlarin kamu yarari demesi çok komik durmaktadir.
 
Emlak Konut sirket yapilanmasi ve hisse oranlari ortada iken buna verilen isleri bile kamu yarari diye açiklayan, plancilik ve sehircilik ile ilgili temel ilkeleri yok sayip müteahhitçilik oynayanlar, belediyelerde imar ve sehircilik birimlerinde makam doldurup kafasina göre takilanlar, siz kamu yarari degil, kamu zararisiniz.
 
Kafaniza göre kamu adina konusmayin sizler maasini alip koltuk dolduran elemanlarsiniz. Kamu; kanundur, hukuktur, adalettir. Keyfi yorumlar, çikarci yaklasimlar kamu degildir. Ilkesiz her türlü yaklasim, adaletsiz her türlü tutum kamu yarari degil kamu zararidir.
 
Kamuya zarar verenin bu zarar yedi ceddinden çikar bunu unutmamak lazim gelir...
 


  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23 ° / 14.8 ° Güneşli