?Kamunun Mallarini Vakiflara Dagitiyorsunuz?

?Kamunun Mallarini Vakiflara Dagitiyorsunuz?

"Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) Meclisinin 2015 yili Temmuz ayi toplantilarinda Kadiköy Belediyesi ve IBB Meclisinin CHP`li Üyesi N. Kemal Ceylan`in hazirladigi soru önergesi Baskanlik Makamina oy birligi ile havale edildi.."

“Kamunun Mallarini Vakiflara Dagitiyorsunuz”

 CHP’li Ceylan Baskan Topbas’a su soruyu sordu:

 “Kamunun ve IBB’nin kaynaklarini, varliklarini istediginiz Vakiflara bu kadar kolay dagitiyorsaniz, bende bir aile Vakfi kursam benimde aile Vakfima verir misiniz?” dedi..

 

CHP IBB Meclis Üyesi N. Kemal Ceylan hazirladigi yazili soru önergesini IBB Meclisinde sözlü okuyarak; son yillarda özellikle AKP Hükümetinin ve AKP’li Belediyelerin kamu mallarini yandas vakiflara tahsis etmesine, kiralamasina, çok kolay, gelisi güzel her türlü imkanlarin sunmasina hiz vermesi IBB Meclis gündemine tasidi.

 

CHP’li Ceylan  konusmasinda “Vakiflarla ilgili yasa ve amacin disinda kamu kaynaklari siyasilerin aileleri tarafindan kurulan vakiflara siyasi ve ekonomik rant olmamali. Karsi çiktigimiz bu yanlis ve haksiz uygulamadir” Hatirlatmasinda bulunarak Baskan Kadir Topbas’a sordu:

 

“Kamunun kaynaklarini, IBB‘nin kaynaklarini, varliklarini bu kadar kolay dagitiyorsaniz, bende bir aile vakfi kurabilir miyim? Benimde aile Vakfima verir misiniz? Kaynaklarimizi dagitip dis ülkelerden borçlanarak IBB’nin sirtina yani Istanbullularin sirtina yeni borçlar yüklemek insani ve vicdani degildir” dedi.. Daha sonra soru önergesi meclis baskanligina havale edildi..