Tarih: 09.01.2020 20:56

KANAL ISTANBUL GERÇEGI:RANT

Facebook Twitter Linked-in

Para için yapiyoruz denilse aslinda bu kadar tepki çekmez idi! Rant için yapiliyor oldugunu kendileri biliyor ama söyleyemiyorlar! Hos onlar için rant olmayinca is yapilmiyor. Bu arada kar ve rant farkindan bahsetmiyorum!

Ama rantçilik gibi bir algi bulastigi ve kendi kabulleri ile Istanbul’a ihanetleri ortada olanlarin bunu para için yapiyoruz deme sanslari bile kalmadi! Onun için dolanip duruyorlar.

Onlar dolandikça çarsafa dolaniyorlar, rant için yatirim yapanlar sikistiriyor! O yüzden ihtiyaç ve gereksinim olarak, olmazsa olmaz denemeyecek bu proje, ne olursa olsun yapacagiz moduna giriliyor.

Rant için yapiyoruz deseler iki soru ile karsilasacaklar. Birincisi hani ülke olarak çag atlamis idik, hani bu proje sükse için idi. Ikinci soru burasi rant için yapiliyor ise biz ne kadar kazanacagiz!

Ilk soru ile akillara otomatik olarak, ayrani yok içmeye, tahtirevan ile gider gezmeye durumu gelecek idi. Ikinci soru ise akillara bayagi karli mi yoksa, millete ne kadar vergi olarak dönecek düsüncesini akla getirecek idi.

Iste bu yüzden ülkenin bir zarari varmis ta kara geçiriyoruz havasinda sunulmaya çalisildi. Ama dedikleri gibi olmadigi oldukça asikâr.

Mesela 2007-2017 arasinda bogazdan gemi geçis sayisi 56.000’den 44.000’e düsüyor ama Kanal Istanbul olsun diye projeksiyon yapan sözde bilim insanlari, 2017 de 44.000 olan sayiyi 2070’te 115.000’ e çikariyor

Bogaz geçisinde trafigi olusturan LPG ve LNG tasimaciligina, daha yeni açilisi yapilan Türk Akim ve benzeri 6 proje var iken, ihtiyaç olmayacagi görülüyor iken, bu sayiya nereden ulastiniz deme hakkimiz vardir.

Bu kadar issizlik ve dinamo sektör insaatin, daralma sonucu piyasa açligi da ortada iken, kimin aklina gelir doga, su, habitat, deprem, gelecek nesiller, sehir ve insanlik!

Bak, Arap sermayesi de bizi düsündügünden toprak almaya devam ediyor! Adamlar Türk ekonomisine destek olmak için kanal çevresinden arsa topluyor! Hakli olarak Adana ya da Malatya’dan alacak degiller!

Koskoca Kizilderili reisi Sef Seatle anlatamamis meramini biz mi anlatacagiz!

“…Son irmak kurudugunda, son agaç yok oldugunda, son balik tutuldugunda; beyaz adam paranin yenmeyen bir sey oldugunu anlayacak.”

Para kazanma ugruna her seyi satacak kivama gelmis libos ve sesi çok çikan bir kitlede var son tahlilde, kilitle gitsin!

Ama bu kadar tepki olan bir yer yense bile kursaktan zor geçer o biline.

Kanal Istanbul bitmeden çevresinde evlerin bittigini görecegiz! Dünya ekonomik olarak dar bogazda birileri rantli oldugu için yatirim yapar ve kazanabilir! Ama sunuldugu gibi olmayacagi sikintilarin hep göz ardi edildigi ve Istanbul’a zarar verenin iki yakasinin bir araya gelmeyecegi görülecektir.

Doga er veya geç verdigini alir! Sel gider kumu kalir!




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —