Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Kanser ve tacizle mücadele eden Olcay Senem yasamini yitirdi

Kanser ve tacizle mücadele eden Olcay Senem yasamini yitirdi

Kars'ta Kültür Türizm Il Müdürlügünde taciz ve mobbinge maruz birakildigini duyuran ve 2016 yilindan beri kanserle mücadele eden Olcay Senem yasamini yitirdi.

haber/Elmas Aydogan

Çalistigi Kars Kültür ve Turizm Il Müdürlügü’nde tacize ve mobbinge ugradigini belirterek sesini duyuran Olcay Senem, tedavi gördügü hastanede dün yasamini yitirdi.

Olcay Senem, Kars Kültür Turizm Il Müdürlügünde göreve basladigi ilk yillarda kurumun müdürü olan H.D.’nin tacizine ugradigini söylemisti. Senem’in CIMER ve Kültür Türizm Bakanligina sikayette bulunmasinin ardindan H.D. hakkinda sorusturma baslatilmisti. Senem ayrica savciliga da konuyla ilgili suç duyurusunda bulunmustu.

Yasadigi taciz olayinin ardindan kanser teshisi konulan Olcay Senem, hem mobbinge maruz birakilmis hem de sürgün edilmisti.

“Tacizi duyurdugum için sürekli is yerimi degistirdiler” diyen Senem, gönderildigi her is yerinde kendisine çok kötü davranildigini, yasadiklarinin ardindan psikolojisinin bozuldugunu söylemisti.

Birgün’ün haberine göre; Senem, tedavi sürecinde de zorluklarla karsilastigini “Müdür, müdür yardimcisi, sefler ya isten çikarmakla ya da sürgünle tehdit ediyorlardi. Kars’ta Onkoloji bölümü olmadigi için tedavimin Ankara’da yapilmasi gerekiyordu ama müdürün izni olmadigi için bir türlü gidemedim. Kanser oldugumu belgelerle kanitlamami istediler. Resimlerimi çektim, doktordan yazi aldim ve ancak öyle izin alabildim” diye anlatmisti.

Kanser olmasina ragmen arsivde hijyenik olmayan kosullarda çalistirilan Senem, “Çok geçmeden oradaki pislikten kanser akcigerime siçradi. Doktor beni arsivde çalistirmamalari için yazi yazdi” demisti.

Senem, ayrica Vali Yardimcisi’nin da kendisine “Kansermissin, kaç tane kadin tacize ugruyor. Bu olaydan bir sey çikmaz. Kim sana sahitlik yapacak? Git, git gittigin yerde öl, bu konu da kapanir” dedigini anlatmisti.

8 Mart’ta Ankara’da düzenlenen eylemde “Susmayin” diye haykirdigini kaydeden Senem, “Kadinlar olarak birlesirsek tacizin, tecavüzün, ölümlerin önüne geçebiliriz” demisti.

 

Mücadelesi sonucu iki hafta önce görevine iade edilen Senem, gazeteci Ali Isiyel’e “Müdür hâlâ korunuyor. Asla sessiz kalmayin” açiklamasi yapmisti.



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı