Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

KANSEROJEN ZAMLAR VE KANSER HAFTASI

KANSEROJEN ZAMLAR VE KANSER HAFTASI

Afete tufan, aleve volkan karisinca ulu mabetlerdeki islerde, hutbelerde, hutbecilerde sasar. Saibeleri dinleyenlerin inceden ve çaktirmadan azmalari da kaçinilmaz olur. Mahserin dört atlisi gibi zamlar pesi sira erken rezervasyon yaptirinca siniflar aras

 

KANSEROJEN ZAMLAR VE KANSER HAFTASI

1–7 Nisan kanser haftasi.

Afete tufan, aleve volkan karisinca ulu mabetlerdeki islerde, hutbelerde, hutbecilerde sasar. Saibeleri dinleyenlerin inceden ve çaktirmadan azmalari da kaçinilmaz olur. Mahserin dört atlisi gibi zamlar pesi sira erken rezervasyon yaptirinca siniflar arasi derinlik de basitlige tomurcuklanir. Uygar gözlemlerle zam tahlilcisi olmak da kanser ile bag bozumu yasamak gibi bir sey olur.

Tuzu kuruluk korkusu ve ruhsuzluk bas gösterince tabular yikan egilimle Venüs ile Hermes’in kül tabletler üstündeki aski da zamlarin fitilini atesler. O tiz çiglikta ve borunun üflenir ti’sinde gerçek tarih gizlenir. Zamlarin eften püften raporlara dayanan yaygaraci sincap aglamasi tarihi.

1–7 Nisan kanser haftasi.

18,72’lik oranla zamlanmis dogal gaz, yaz basi veya ortasi her halükarda 35’e tamlanir. Dünyada 30’luk düsme yasanirken üstelik dolar da yükselmemisken zamlaniyor dogalmisçasina ortalik. Bahanesi gündem disi çekinceler koymak üzere planlanmis biçimde hem de. Unutturmak içinde dünya yükü mikrop siringa ediliyor beyinlere. Ar damari zaten çatlamis. Sahdamarinda ise gaz yogunlasmasi agir basiyor. Ve ev düskünlügü tadindaki mahkûmiyetler çok yönlü sergileniyor meydan ortasi.

Zamlar bu kadarla da sinirli kalmayacak gibi.

1–7 Nisan kanser haftasi.

Eskiden akaryakit tirnak içinde benzin zammi her seyi yakip yikardi. Zam furyasi patlar, stokçuluk hortlardi. Simdi gaz her seyi en dogalindan kökten gazliyor. Her sey uçarcasina, baloncuk baloncuk damarlar tikaniyor. Ustaya yetisemedik ama arsivlerden diplomatik zam linçlerini de ögrendik. Aksama kadar yasamak ve sabaha erismek üzere geçen yillardan sonra her zam kanserli hücre dokusu. Can kulagiyla dinleyip durduk ajanslari, her ayrintiyi püf noktasini gözden kaçirmamaya çalistik. Sazla söz arasi zam serpistirildi yampiri sunaklara.

1–7 Nisan kanser haftasi.

Hayaller kurduk. Sorularimiza yanitlar hiç düsünmeden aklimiza çöreklendi. Ne nankör bir kiskaç ise bu kanser her zam sonrasi el yazisi ile kisa bir not kaldi ondan geriye. Gel de kanser olma. Saglikli yasanmadikça, iyi ve düzenli beslenemedikçe, spor yok içki ve sigara var ise, stres yükü zam tufani da vurmus ise garibi gel de kanser olma.

Zaten, Eflatuni derinliklidir aklimiza giren süpheler. Yaslandikça egilir heves, öyle dik yokuslar yasanir ki aklimiz yorulur, ruh zedelenir. Yalniz kalmak bazen o durumda en büyük ihtiyaçtir ama kadife kapli koltuklar adam-yaren aranir. Animsayisin gözü kör olunca da ilkler ve beklenen son aninda unutulur. Zindeligin son zerresi de tutsak olur habis ura. Bir de zam zum derken, kabir azabindan beter kanser zumlanmis ise hayatlara, gel de yasa. Hayat degil sanki sirat. Aslini inkâr faslindadir o vakit bedenler ve kanser evrene demirden köprüdür artik.

Kanser bu kadarla da sinirli kalmayacak gibi.

1–7 Nisan kanser haftasi.

Kanser riski sarmalinda yasiyor üçüncü dünya. Her yil kansere on iki milyon can ekleniyor. Hastaliga yakalanma orani yari yariya artislarda her sene.

Ve Gözyaslarinda çelik çiviler paslanir…



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false