Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

Kaplan “adeta esnafimiza eziyet ediyorlar”

Kaplan “adeta esnafimiza eziyet ediyorlar”

Gelecek Partisi Esenler Ilçe Baskani Mustafa Kaplan “Esenler Belediyemiz, esnafinizin önlerini açacak çalismalar yapmasi gerekirken adeta esnafimiza eziyet ediyorlar” dedi.

Haber/Hasan Gürsoy

Geçtigim günlerde Esenler Davutpasa caddesinde ayakkabi satisi yapan esnaf Mehmet Inceoglu yasadigi ekonomik sikintidan dolayi isyerinin önünde satisa sundugu ayakkabilarini yakti. Bunun üzerine Gelecek Partisi Esenler Ilçe Baskani Mustafa Kaplan esnafi ziyarette bulundu.

“Esenlerin en eski ayakkabi esnaflarindan olan kadim dostum Sayin Mehmet Inceoglu’nu ziyaret ettik”

Ziyaretten sonra Gelecek Partisi Esenler Ilçe Baskani Mustafa Kaplan Gazetemize açiklamada bulundu. Kaplan Halkimizdan ve esnaflardan uzak olmak bu olsa gerek diyerek sunlari söyledi. Kaplan “Haksizliklara dayanamayarak kendi sattigi ayakkabilari yakarak, halden anlamayan, halktan ve esnaftan uzak anlayisi protesto eden, Esenlerin en eski ayakkabi esnaflarindan olan kadim dostum Sayin Mehmet Inceoglu’nu ziyaret ettik. Geçmis olsun dileklerinde bulunduk.”

“Yerel yöneticilerin halden anlama kapasitelerinin yüksek olmasi gerekir”

Yaklasik olarak 4-5 senedir yasadigimiz ekonomik kriz içinde olan halkimiz ifade eden Kaplan “çiftçimiz, esnafimiz, emeklimiz, issizlerimiz geçinemeyecek durumda. Esenler Belediyemiz, esnafinizin önlerini açacak çalismalar yapmasi gerekirken adeta esnafimiza eziyet ediyorlar. Yerel yöneticilerin halden anlama kapasitelerinin yüksek olmasi gerekir, hiç bir sey bilinmiyorsa, empati yapsinlar, yada esnaflarimizla oturup onlari dinleme zahmetinde bulunsunlar.”

“Esenlerlileri dahi dinlemiyordur ve gördügümüz olaylar maalesef yasaniyor hale geldi.”

Yöneticilerimizin tuzu kuru maaslarini tikir tikir aliyor diyen Kaplan “Esnafimizin, halkimizin yasadigi hayatta zorluklar içerisinde oldugunu dahi bilemeyecek kadar halktan kopmuslar uzaklasmislar artik Esenlerlileri dahi dinlemiyordur ve gördügümüz olaylar maalesef yasaniyor hale geldi. Buradan Esenler belediyesi yöneticilerine soruyoruz. Pandemi dönemi öncesi 2019’a kültür islerine harcadiginiz 11 milyon hizmet bedelini Pandemi döneminde 22 milyona çikartarak ne yapmaya çalisiyordunuz?”

“Hangi mantik ve yönetim anlayisiyla bu yardimlari azaltiniz”

Esenler Belediyesinin o Pandemi döneminde sosyal yardimlari 11 milyon TL’den neden 5,5 milyon TL’ye indirdiniz diyen Kaplan söyle devam etti; Hangi mantik ve yönetim anlayisiyla bu yardimlari azaltiniz. Aksine Pandemi döneminde kültür islerinin hemen hemen hiç yapilmamasi gerekirken %100 arttirdiniz. Böyle bir yönetim anlayisini siddetle reddediyoruz. Önceligimiz Esenlerlilerin yaninda, esnafimizin yaninda olabilmektir. Insanlarimizi ezmeyin, insanlari hor görmeyin, tepeden bakmayin, sonuçta bu esnaflarimiz yillarca devlete vergi veriyorlar, hizmet ediyorlar, istihdam sagliyorlar. Yillarca söylüyorum, esnafimizi kollayin, yaninda olun, kriz dönemlerinde, Pandemi döneminde nakit destegi verin, bütçeyi daha da anlamli kullanin.

“360 milyon bütçesi var olan Esenler Belediyemiz esnaflarimiza rahatlikla bir miktarini hibe edebilir”

Konusmasinin sonunda Kaplan “Esener’e yakismayan islerden uzak durun. Esenlerin esnafina sahip çikin, görüyorsunuz birçok esnafimiz kepenk kapatti, ya da kredi kullaniyorlar, ayakta kalmak, kiralarini ödeyebilmek için. Zor sartlarda ayakta durmaya çalisiyorlar. 360 milyon bütçesi var olan Esenler Belediyemiz esnaflarimiza rahatlikla bir miktarini hibe edebilir.



  • Çarşamba 15.8 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.8 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı