Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

KAPLAN; ”BU SEÇIM ESENLER’IN BAGIMSIZLIK SEÇIMI OLACAKTIR…” 02 Subat 2019

KAPLAN; ”BU SEÇIM ESENLER’IN BAGIMSIZLIK SEÇIMI OLACAKTIR…” 02 Subat 2019

Esenler’de simdilik AKP ve SP belediye baskani adaylari açiklandi. Genel Merkez karariyla CHP Esenler’de aday çikarmiyor.

Bagimsiz aday olarak da Mustafa Kaplan var. Parti adaylari henüz sahalara inmemisken, Bagimsiz aday Mustafa Kaplan günler öncesinden propaganda çalismalarina basladi. Hemen her yerde Esenler halkiyla bulusmaya çalisan tek aday Mustafa Kaplan. Her firsatta niçin adaylastigini anlatiyor, destek istiyor; “Bu seçim Esenler’in Bagimsizlik seçimi olacaktir. Tüm algilari ve yönetim anlayisini kökten, degistirecegiz…” diyor.Esenler Bagimsiz Belediye Baskani Adayi Mustafa Kaplan günlerdir sürdürdügü seçim çalismasina iliskin ve seçime dönük su açiklamalarda bulundu;
 
“Günlerdir gün boyu,  hatta yari geceye kadar Esenlerlilerin arasindayiz, hep beraberiz, iç içeyiz. Her yerde onlarla birlikte olmaya çalisiyor, ziyaret ediyor, problemlerini dinliyoruz.  Çözüm adina istisarede bulunuyor, birlikte kararlar aliyor veriyoruz. Sonuç itibariyle yerelde bir belediyenin ideoloji ile degil adil, tarafsiz, birlestirici ve kapsayici bir irade ile merhamet ve ahlak ile yönetilmesi gerektigi noktasinda bulusuyoruz.
 
Yani milletimiz bizimle beraber, bizim gibi düsünüyor...
 
Böylesine ortak düsünme noktasina gelmissek eger her bir Esenlerliden, lütfen Esenlerin bagimsizlik mücadelesine gönüllü olarak katilmasini, çevresini aydinlatmasini bekliyoruz. Bu tavir gereklidir ve bu dayanisma gerekmektedir. Yüregi Esenler için çarpan her kardesimizin, problem degil projeler üreten bir anlayisa destek olmasini rica ediyoruz.  Bu anlayis ortaya bagimsiz karakter koyma anlayisidir. Bu yerel seçim sistemin yanlisligini, sistemi sorgulama seçimidir.
 
Bu nedenle biz partizanlik yok, Esenler var diyerek yola çiktik. Sagi solu birlestiren bir tavri netlestirmek zorundayiz. Gittigimiz her yerde sunu söylüyoruz; yandaslik yok, kardeslik var. Bu tek cümle bile birçok projenin temeli, asil proje bu; kardeslik. Ülkenin geldigi nokta açisindan gerçek proje bu. Bu olmali. Hayata geçmeli.
 
Esenler’in güzel insanlarina birde sunu söylüyoruz;  Oy’unu kullan, oyun’u boz, lütfen bagimsiz ol, kendi kendini yönet, özgür ol diyoruz. Bagimsizlik aklini baskasina birakmamak, lütfen empati yap diyoruz. Biz Esenlerin ve sizin, kadinlarimizin, gençlerimizin özgürlesmesi için bagimsiz olmaniz için çalisiyoruz diyoruz. Bizi baskalari ile karistirmayin seni ve sizi, Esenleri seviyoruz diyoruz.

Lütfen bizi anlamaya çalisin, bu Yerel seçimler Esenler için çok önemli diyoruz. Bu güne kadar Esenler'in gelecegi için göstermis oldugunuz gönüllülük esasli gayretleriniz ve çalismalariniz için çok çok tesekkür ederiz ama bu gün degisim sart diyoruz. Yaptiginiz fedakârliklar tarihe mal olacak türden, Inanin eger büyük bir degisim olacaksa bu gelisme sizlerin eseri olacaktir diyoruz. Haklisiniz diyorlar.
 
Bunca gündür sahada olmanin sonunda gördügümüz odur ki; Esenler'liler, Esenler'e sahip çikiyor. Çikacak. Her mahallemizde,  her mahalde hepsinden olumlu reaksiyonlar aliyoruz. Gitmedigimiz ama gidecegimiz yerlerden de güzel haberler geliyor. Bunlar bizleri mutlu ediyor. Dogru yolda oldugumuzu hissettiriyor.

Bu arada, kalan süre azalmakla beraber, bagimsizlikçi gayretlerin ve gayretimizin arttigini da görüyoruz. Gelen yorumlar, begeniler, paylasimlar ve anlatimlar, çalismalarimizin bosa gitmeyecek oldugunu gösteriyor. Allah'in izni ile makûs tarihimizi yenecek ve yeni bir temiz sayfa açilmasina neden olacagiz kanaatindeyiz.

Bütün Esenlerlilerin ve oy kullanacaklarin sunu bilmesini isterim ki; Esenler'in bagimsizlik durusuna, Esenler'de müthis bir ilgi ve alaka var. Lütfen görelim. Biz bagimsiziz sadece Esenler'e yani sizlere bagimliyiz. Lütfen geregini yapalim. Bir de bu yerel seçimin, genel seçimle milletvekilligi seçimi ile karistirilmamasini rica ediyoruz. Bu yerel seçim sürecinin, yerel sorunlarin ve çözümlerin konusuldugu bir kardeslik içinde geçmesini cani gönülden istiyoruz. Önemli olan Esenler’in kardesligi, birlik ve beraberligimizdir. Kirici, itici  ve incitici söylemlerden uzak durulmasini önemle arzu etmekteyiz. Biz bu ilkeli durusu önemsiyor ve ona göre hareket ediyoruz.

Ayrica,tüm hücrelerimiz ile ifade ediyoruz ki; Esenler'in maddi ve manevi varliklari, cesaretli temiz yürekli Esenler Halki'mizindir. Bununla birlikte, kalben inaniyoruz ki; sadece ve sadece velimiz, yaratan ve yanina alan Allah'tir. Biz bütün gücü basta O’ndan, sonra sizlerden yani Esenler'lilerden aliyoruz. 

Artik, Esenler’i kökten degistirme vakti geldi düsüncesindeyiz. Belediyeyi birilerinin emrinden çikarip, sizlerin, Esenlerli'lerin emrine verme zamani gelmistir. Bunu sadece biz yapabiliriz. Çünkü sizden baskasiyla partizan düzeyde bir bagimliligimiz yok. Astimiz ve üstlerimiz yok. Kimsenin adami degiliz. Kimseye diyet borcumuz yok. Hiç kimseden emir almiyoruz. Yerel Seçimlerde ve sonrasinda tamamen bagimsiz ve hür’üz, Kisaca; Size, yani Esenler’e bagliyiz. Yeter ki sizler isteyin, hep beraber yapalim. Birlikte yönetelim. Buna biz haziriz, gördügüm kadariyla siz de hazirsiniz…”



  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15.8 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.8 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı