Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Kara “Göksu, bakanligin icraatlarini kendi icraatlari gibi anlatiyor”

Kara “Göksu, bakanligin icraatlarini kendi icraatlari gibi anlatiyor”

IYI Parti Esenler Ilçe Baskani Ömer Kara “Çikiyor Çevre ve Sehircilik Bakanliginin yapmis oldugu icraatlari kendi icraatlari gibi anlatiyor. Kentsel dönüsümde hiç kimseyi magdur etmiyoruz. Güvenli yere tasiyoruz diyor. Birde vatandasa soralim bakalim. Ger

Haber/Hasan Gürsoy

“Faizi düsürdüklerini söylüyorlar. Dogrudur, siyasi faizi düsürüyorlar”

IYI Parti Esenler Ilçe Baskani Ömer Kara maalesef ben bir ekonomist falan degilim. ancak dolarin yükseldigi bir noktada çok fazla bir sey söylememize de gerek yok. Ekonominin ne durumda vatandasimizin ne sikintilar çektigini hepimiz malum biliyoruz. Ama benim âcizane ticari hayatimda ögrendigim bir sey var. Faizi düsürdüklerini söylüyorlar. Dogrudur, siyasi faizi düsürüyorlar. Ancak reel faizlerin hepsi yerinde duruyor. Merkez bankasinin degisik bankalara vermis olduklari yüzde on dörtlük faizi devlet olarak yüzde yirmi dörtle geri aliyorlar. Simdi aradaki yüzde onluk faiz nasil bir ticarettir, nasil bir zihniyettir ben anlamiyorum. Anlamakla da zorluk çekiyorum.

“Esenler çok zor bir bölge ekonomik sikinti çeken dar gelirli vatandaslarin oldugu bir ilçe”

Kara “Esenler çok zor bir bölge ekonomik sikinti çeken dar gelirli vatandaslarin oldugu bir ilçe. Çin modeli diyorlar.  Gerçekten komik. Iki defa üç defa Çin’e giden birisi olarak söylüyorum. Çin modeli kesinlikle ne insan gücümüz var, ne sanayimiz var, ne teknolojimiz var nede üretimimiz var. Nasil bir Çin modeli ekonomimiz var ben hala çözmüs degilim.

Sova dönük bir siyaset yapiyor ama icraata gelince sifir”

Kara “Esenler Belediye Baskanimiz müthis bir Show yapiyor. Gerçekten popülizm bir siyaset yapiyor. Sova dönük bir siyaset yapiyor ama icraata gelince sifir. Suandaki bütün hedefi Istanbul Büyük Sehir Belediyesi. IBB’yi sürekli yipratmak, karalamak ve yanlis yaptigini söylemekle mesgul. Belgelerin de tamaminin yanlis oldugu illaki bir gün ortaya çikacaktir. Esenler belediye baskani olan birinin Esenlere hizmet etmesi lazim. Çikiyor Çevre ve Sehircilik Bakanliginin yapmis oldugu icraatlari kendi icraatlari gibi anlatiyor. Kentsel dönüsümde hiç kimseyi magdur etmiyoruz. Güvenli yere tasiyoruz diyor. Birde vatandasa soralim bakalim. Gerçekten Böylemi. Bir Oruçreis gerçegi var. Bir daha önce yapmis olduklari Havaalani Mahallesi gerçegi var. Bir 544 parsel dedigimiz Turgut reis gerçegimiz var. Yani bunlar çok net gerçekler. Vatandasin görecegi gerçekler.

“Lütfen vatandasa anlayacagi dilden konusun”

Kara “Biliyorsunuz ilçe baskanlari ile yapmis oldugu toplantida kendisine söyledim. Lütfen vatandasa anlayacagi dilden konusun. Vereceginiz daireleri yüzde yirmi kesinti üzerinden net konusun. Siz dis duvardan dis duvara ölçüm yapip asansörmüs kis bahçesi imis yaz bahçesi imis yok otoparkmis kesinti yaptiktan sonra seksen metre daire verecegim diye elli dört metrelik daireleri vermeyin. Esenlerin Anadolu’dan gelen bir kültürü var. En az üç dört çocugu olan kültürleri var.

“Saat 10 belediyeye gelmekle saat dörtte belediyeyi birakip gitmekle belediye baskanligi olmuyor”

Kara “ sabahleyin Esenlerde çocugumu okula gönderemez hale geldim. Bir gün lütfen rica ediyorum Esenler belediye Baskani sabah yedide okula giden çocuklari nasil zifiri karanlikta gittigini görsün. Saat 10 belediyeye gelmekle saat dörtte belediyeyi birakip gitmekle belediye baskanligi olmuyor. Halkin içine inecek halkla bütünlesecek. Tabii ki korumalarin esliginde degil. Vatandasla bire bir temas içinde olacak. O zaman gerçekten Esenlere hizmet ettigini görelim.



  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli