Karaduman ?Bizimle savasmalarinin sebebi bunlar?

Karaduman ?Bizimle savasmalarinin sebebi bunlar?

çünkü buradaki sikintilar gün yüzüne çikti yillarca terk edilmis bir kooperatifi ayaga kalkti. Isgal edilmis alanlari bosa çikartirdik yilda 4 milyon TL para 10 sene geriye gidersen 40 milyon TL para kaybolmus. 10 yilda ortak mülkten 660 tane yer satilmis

 Karaduman “Bizimle savasmalarinin sebebi bunlar”

Tekstilkent Eski Yönetim Kurulu Baskani Nuri Karaduman “çünkü buradaki sikintilar gün yüzüne çikti yillarca terk edilmis bir kooperatifi ayaga kalkti. Isgal edilmis alanlari bosa çikartirdik yilda 4 milyon TL para 10 sene geriye gidersen 40 milyon TL para kaybolmus. 10 yilda ortak mülkten 660 tane yer satilmis. biz geldikten sonra yilda 4 milyon TL kira getirisi oldu. Ben resmi belgelerle konusuyorum, kimseyi suçlamiyorum.”

Röportaj Hasan Gürsoy

Tekstilkent Eski Yönetim Kurulu Baskani Nuri Karaduman gazetemize son zamanlarda Tekstilkentte yasanan sorunlari en kapsamli sekilde bilinmeyenleri gün yüzüne çikararak gazetemize açiklamalarda bulundu.

Eski baskan Karaduman “öncelikle Gazetenize ve size Tekstil kentte gösterdigimiz alakadan dolayi tesekkür ediyorum. Istanbullun ve Esenlerin merkezinde 4200 isyeri olan bir Tekstilkentt’in sikintilari sorunlari halkla bulusturdugunuz için ilgi ve alaka Gazete Esenlere tesekkür ediyorum." diyerek sözlerine basladi.

Tekstilkent 4200 isyeri olan kooperatiftir

Karaduman  “Tekstilkent 27 yillik bir kooperatif, kurulus asamasi Sultan hamamdaki, Lalelideki, osmanbey’deki, Mahmut pasa’daki kumasçi esnafinin Tekstilkente tasinmasiyla ve çok iyi niyet çerçevesinde kurulmus 4200 isyeri olan kooperatiftir. Kooperatif alani içerisinde 2 plaza ve 22500 m2 arsasi olan bir yer. “

25.05.2013 tarihine gelene kadar Tekstilkentin doluluk orani % 25 idi

Karaduman “Belirli bir dönem bizden önceki dönem yönetim. Fazlaca ilgi alaka gösteremedikleri için doluluk oranina sahip olamamislar.25.05.2013 tarihine gelene kadar Tekstilkentin doluluk orani % 25 idi. Tekstil kentteki yerlerin kiraya verilememesi yerlerin atil kalmasi bizleri üzdü.30 yillik Esenlerleyim Esenlerin merkezinde böyle is merkezinin bos kalmasi bizi üzünce, kendimiz bir platform olusturduk. Tekstilkent Platformu diye, bu platforma birbirini tanimaya 69 tane üyeyi bir araya getirdik.9 ay saha çalismamizla 1500 esnafimiza ulastik.25.05.2013. te genel kurulla beraber Tekstilkentte seçimi devraldim. Devir almis oldugumuz zamandaki Tekstilkentin doluluk orani çok düsük özellikle mali fatura firmalarin merdiven alti üretim yapan firmalarin ve imajinin çok kötü oldugu bir kooperatifi devraldik. Bizden önceki arkadaslar ayda 2 saat Tekstilkente ugruyorlardi ve buradaki personele tektilkenti biraktiklari içinde doluluk orani çok düsüktü. “

Tekstilkenti bu markus tarihini degistirelim diye çalismalara basladik.

Karaduman “Ne Esenlere Nede Istanbul’a bir faydasi vardi. Tekstilkentte ki is yerleri 10-15 sene önce 300 bin dolari görmüstü 25 Mayis 2013 te biz geldigimiz zaman en degerli olan A1 dükkânlar 120 bin dolar B1 tipi dukanlar ise 70 bin dolardi bu bizi çok üzdü. Ekibimizle beraber geldik. tekstilkenti bu makus tarihini degistirelim diye çalismalara basladik.”

Doluluk orani %25 den %75 çikti. Tekstilkkent maddi degeri 473 milyon dolardan, 783 milyon dolara çikti

Karaduman “Ekibimdeki arkadaslarima sunu söylemistim biz tekstil kenti ayaga kaldirmamiz için burada yatip burada kalkmaliyiz. Burayi da kendimize dert etmemiz lazim dedik ve muazzam bir çalisma yaptik. Doluluk orani %25 den %75 çikti. tekstilkentin maddi deger olarak 473 milyon dolar bir adada dururken biz geldikten sonra 22 aylik bir performansimizla beraber bu 4200 is yeri olan adanin maddi degeri 783 milyon dolara çikti.”

Burada 242 tane ortak mülk aldik halen bu 242 tane ortak mülkümüz duruyor

Karaduman “Burada 242 tane ortak mülk aldik halen bu 242 tane ortak mülkümüz duruyor. Bir tane üyemiz burada mülk almisti ödeyemeyince geri aldik ve o geri aldigimiz mülkle çatilari yapmak üzere yönetim kurulu karariyla birlikte bu plazadaki ofisi satarak tekstil kentteki 30 bin metre karelik çatilarimizi yaptik. Biz arkadaslarimizla kesin bir karar almistik. Bizden önce yapan arkadaslarimiz gibi ortak mülkleri satarak degil, ortak mülkleri kiraya vererek degerlendirecegiz. Geldigimizde kiraya verilmis 2 ortak mülk vardi. Digerleri hepsi bos ve isgalcilerin elindeydi.”

Kira getirimizi 4 milyon TL haline getirdik.

Karaduman “Biz geldikten sonra 72 tane yeri kiraya verdik. Bir yilda tekstilkentin kasasina 120 bin TL kira getirisi koyduk 30. 03 2015 günü kasamiza el konulurken 4 trilyon eski parayla TL vardi. kira getirimizi 4 milyon TL haline getirdik.

22500 metre tekstilkentin ortak mülkü olan arsamiz vardi 25 Mayis 2013 den önce metruk koza plazanin insaat malzeme isgali altinda olan bir yerdi.  Biz buradaki kozanin yetkililerini uyardik mahkemeye vererek buranin tahliyesini yaptik. 40 bin lirada bilirkisi buraya isgali harci ecri misil ceza kesti. Biz buranin yarisini kiraya yarisini da üyelerimiz otopark olarak kullansin diye açtik. Yilda 360 tl kira getiren bir arsa haline getirdik.”

Her yil Plazada bir tane ofis aidata gidiyordu, Bizden önce yilda ortalama 65 tane ortak mülk satiliyordu

Karaduman “Yine biz yeni devir alirken plazada bulunan ofislerimizden bir tanesi kiradaydi ve biz plazaya yilda 675 bin TL aidat ödüyorduk. Her yil bir tane ofis aidata gidiyordu. Plazadaki 27 tanesini kiraya verdik. tekstil kentin yilda en azinda 1 milyon TL zarardan kurtardik. Bizden önce yilda ortalama 65 tane ortak mülk satiliyordu her yil 65 tane ortak mülk satilan bir kooperatifti burasi.  Biz 22 ayda aidatlari %25 indirdik. Atalay Sahin’den burayi 1,5 milyon TL borçla burayi devir aldik. Aidatlari %25 indirmeme ragmen 22 ayda 1 tane yer sattik. onu da çatilari yapmaya kullandik. Normal sartlarda 105 tane yer satilmis olmaliydi. Tekstilkentin 800 tane ortak mülkü vardi, 22 yilda 242 tane kaldi.”

Bizimle savasmalarinin sebebi bunlar

Karaduman “Koza plazanin kaba insaati Tekstilkent plazaydi orasi kaba insaatin kooperatifini yapti ince isçiligine koza insaatin %75 tekstilkente %25 kalarak buraya peskes çekildi. Bizimle savasmalarinin sebebi bunlar. Nuri kara dumanin ekibinin neden gitmesini istediler çünkü buradaki sikintilar yavas yavas gün yüzüne çikti yillarca terk edilmis bir kooperatifi ayaga kaldirmaya basladik isgal edilmis alanlari bosa çikartirdik yilda 4 milyon TL para 10 sene geriye gidersen 40 milyon TL para kaybolmus burada. 10 yilda ortak mülkten 660 tane yer satilmis ben geldikten sonra yilda 4 milyon TL kira getirisi oldu ben resmi belgelerle konusuyorum kimseyi suçlamiyorum.”

Bunlar hukuka hesaplarini verecekler

Karaduman “Hukuk bir gün karar verirse resmi evrakta sahtecilik yapmak kooperatif dolandiriciligi yapmak bunlar hukuka hesaplarini verecekler ben hukuka inanip güveniyorum. Bu güne kadar vücut kimyamiz bozuldu ama bozulsa da 4200 üyenin hakkini ve kendi onurumu korumak adina ben bu mücadeleyi veriyorum ve devamda edecegim. Geri adimda atmayacagim. Bedeli ne olursa olsun. Çünkü 4200 insanin hepsi zengin degil bunlarin %60 garip magdur ve mazlum insanlar.”

2500 tane issiz gencimiz Esenlerde is sahibi oldu

Karaduman “Esenlerde 800-900 tane üyemiz var bizim. Ben geldikten sonra doluluk orani %75 oldu 2500 tane issiz gencimiz Esenlerde is sahibi oldu.  Buraya en ciddi iyi markalari getirdik burasi %60 doldugunda Giyim kentin doluluk orani %25 idi biz muazzam sekilde Tekstilkentin tanitimini yaptik 120 bin dolar olan A1 dükkânlar biz biraktigimizda 400 bin dolara çikti degeri. Öncelikle tekstil kentin kurtulusu için duvarlarin kaldirilmasi lazim önünün açilmasi lazim bu yapilirsa burasi muazzam ivme kazanir.”

Yaptiklarimizdan rahatsizlik duyanlar bize karsi bir karalama kampanyasi

Karaduman “Simdi buradan bizim yaptiklarimizdan rahatsizlik duyanlar bize karsi bir karalama kampanyasi baslattilar. Simdi bizim 3 toplantimiza üst üste gelmeyen çekilmis sayiliyordu. Yönetim kurulu toplantilarimiza üst üste gelmeyen Ismail Türedi, Nihat Yilmaz ve Nurettin Özyurt 19. 03. 2015 tarihindeki toplantimizda bu arkadaslar düsürülüp yerlerine yedekte alindi. Yönetimden düsen arkadaslar yanlarina düsmemis 3 arkadas daha alarak Beyoglu 60. Noterinde sahte bir karar defteri çikartiyorlar. Çikartmis olduklari sahte karar defterini ayni gün Istanbul ticaret odasina tescilini yaptirarak bir gün sonra bize bu yanlis ulasiyor ticaret odasinin yetkilileriyle görüsüp bu isin yanlis oldugunu bizim yönetim kurulumuzun devam ettigini 11 tane yönetim kurulumuzun oldugunu toplantilarimizi yaptigimizi ticaret odasi yetkililerine söyledik. Ticaret odasinin yetkilileri bize hemen sizi geçici tescil yapalim diye giyimkentteki ofise tescil paralari yatirtin dediler gittik yatirdik.”

Yasal olarak bunlarin yetkisi olmamasina ragmen 06. 06 2015 gününe bir mali genel kurulu karari aldilar

Karaduman “Daha sonra 06. 06 2015 gününe bir mali genel kurulu karari aldilar alinan mali genel kurulu yasal olarak bunlarin yetkisi olmamasina ragmen resmi evrakla basvuru yaptik bunlar tescil edildi diye çevre ve sehircilik il müdürlügü de bunlara yetki verdi diye bu sekilde yaptilar. Seçim günü kongre meydani açildi. Saat 11 civarinda 200 civari sahte vekâlet yakalandi. bu sahte vekaletler polise teslim edildi savciliga bildirildi. Savcilik hükümet komiserine yedeginin teslim edilmesini istedim. oda alip sükrü Kulak’a teslim etti oda devletin gözü önünde tekrar kendi yanindaki üyelere dagitarak bu sahte vekaletleri sahada kullanilmasini sagladi. 25-30 tane üyemiz oy kullanmak için sahaya geldi. sahte vekaletlerle baskalarinin bunlarin adina oy kullandigini tespit ettiler. tespit edilmis olan hükümet komiserine basvuru yapmalarina ragmen hükümet komiseri ilgilenmedi. Bunlarla alakali mahkemeye basvurumuzu yaptik. Üyelere oy kullandirilmamasi sahte vekâlet olmasi bunun davasi da devam ediyor.”

Terk Etmedik Tekstilkent isletme kooperatifi kurarak tekstilkentteki kazanimlarin takipçisiyiz

Karaduman “Biz hukuk süreci basladi diye de sahayi tamamen de terk etmedik Tekstilkent isletme kooperatifi kurarak tekstilkentteki kazanimlarin takipçisiyiz. Biz kasamizi teslim ettigimizde borçsuz arti 200 bin lirayla teslim ettik.”

Yönetim içinde bir birlerine girmisler, Kendi aralarinda da iktidar kavgalari var

Karaduman “Suanda bu arkadaslar yönetim içinde bir birlerine girmisler bir birlerine girmelerinin sebebinin basinda su var biz tekstil kentte talan tekstil diye bir firmaya kiraya verdigimiz yeri Sükrü Kulak ve ailesi isletmektedir. Buda kooperatiftik te bir suçtur. Kendi aralarinda da iktidar kavgalari var. Bizim Tekstilkentle ilgilenmemizin sebebi su bir ivme kazandirdigimiz tekstilken ’tin geri gitmesini istemiyoruz. Magdur olmus üyelerimizin haklarini korumak adina ugras veriyoruz. yoksa dogru yönetilmis olsa bizim ugrasacak bir derdimiz yok” diye konustu.