Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Karaman`daki tecavüz olayinda igrenç ayrintilar: Seni Allah rizasi için seviyorum.

Karaman`daki tecavüz olayinda igrenç ayrintilar: Seni Allah rizasi için seviyorum.

14 yilinda Ensar Vakfi yurdunda kalan bir çocugun, gece yatagina uyurken yanina gelip tacizde bulunan Muharrem B.`nin kendisine ?Ben seni Allah ve Resulün rizasi için seviyorum`` dedigi ortaya çikti.

Karaman`daki tecavüz olayinda igrenç ayrintilar: Seni Allah rizasi için seviyorum.

14 yilinda Ensar Vakfi yurdunda kalan bir çocugun, gece yatagina uyurken yanina gelip tacizde bulunan Muharrem B.’nin kendisine “Ben seni Allah ve Resulün rizasi için seviyorum’’ dedigi ortaya çikti.

Magdurlardan 7’sine tecavüz, 2’sine cinsel istismar, 1’ine de müstehcen görüntü izletip taciz etmekten 600 yila yakin hapsi istenen sanik Muharrem B.’nin, cinsel istismarda bulundugu magdura "Ben seni Allah ve Resulün rizasi için seviyorum" dedigi de iddianamede yer aldi. Magdur ögrenciler de yasadiklarini anlatirken kan donduran ifadeler verdi. 

Karaman’da infiale neden olan yurtta kalan çocuklara ögretmenin tecavüz etmesiyle ilgili Cumhuriyet Savciligi tarafindan hazirlanan iddianamenin Karaman Agir Ceza Mahkemesi tarafindan kabul edilmesiyle dava süreci hizla ilerliyor. Sorusturmayi yürüten savci Murat Ünlü tarafindan 16 Mart günü iddianamenin sunulmasinin ardindan mahkeme 20 Nisan’a durusma günü verildi. Ancak mahkeme, bu arada pes pese yapilan ön durusmalarla magdur çocuklari dinledi. Görüntüye alinan magdurlarin ifadelerinde anlattiklari olaylar, önümüzdeki Çarsamba günü yapilacak durusmada tutuklu sanik Muharrem B.’ye sorulacak ve savunmasi alinacak. 

Hukukçular, magdur ve tanik ifadelerinden adli tip raporlarina dosyanin büyük oranda tamamlandigi davanin hizla sonuçlanabilecegini söyledi. 

IDDIANAMEDE NELER VAR?

Karaman’da küçük yastaki çocuklarin barindigi vakif ve dernek yurtlarinda ugradigi tecavüz ve zulmü, Karaman Cumhuriyet Savcisi Murat Ünlü’nün hazirladigi iddianame tüm ayrintilariyla ortaya çikardi. Iddianameye göre, tecavüz ve cinsel istismar olaylari, kentin en iyi okullarindan Gazi Mustafa Kemal Ilkokulu’nda sinif ögretmeni olan Muharrem B.’nin gönüllü olarak Ensar Vakfi ile KAIMDER’e ait yurtlarda görev aldigi 2012 ve 2015 yillari arasinda gerçeklesti. 

Yaslari 13 ve 16 yas arasindaki 10 erkek ögrencinin cinsel istismara ugradigi olay, magdurlardan birinin okula gitmek istememesi üzerine ablasi tarafindan Konya`da psikologa götürülmesiyle ortaya çikti. Ögrencinin, kaldigi yurttaki ögretmeninin müstehcen görüntüler izlettigini söylemesi üzerine psikolog durumu Konya Cumhuriyet Bassavciligi’na bildirdi. Hazirlanan sorusturma dosyasi, olay yeri Karaman oldugu için yetkisizlik karariyla Karaman Cumhuriyet Bassavciligi’na gönderdi. 

Karaman’da sorusturmayi baslatan Cumhuriyet Savcisi Murat Ünlü’nün ifadesini aldigi magdur ögrenci 2014/2015 ögretim yilinda Karaman’da KAIMDER yurdunda kalirken yurtta görevlendirilen ögretmen Muharrem B.’nin kendisine ve diger ögrencilere bilgisayardan insan ve hayvanlarin müstehcen görüntülerini izlettigini, esiyle yasadigi iliskileri anlattigini, bir arkadasini yatagina çagirdigini, kendisini de çagirdigini ancak gitmedigini anlatti. Bu anlatimlar üzerine savci Ünlü, ögretmen Muharrem B.’nin uzun süre tecavüz ettigi, cinsel istismarda bulundugu ve müstehcen görüntüler izlettigi 10 çocugu tespit etti. Magdurlarin doktor raporlari ve ifadeleri alindi. 

10 magdur çocugun, sanik ögretmen Muharrem B.’nin birinci katini lojman olarak kullandigi 3 katli KAIMDER yurdunda kaldigi, bunlardan 3’ünün daha önce Ensar Vakfi yurdunda kaldiklari iddianamede yer aldi. Ensar yurdunda da görev yapan sanigin bu 3 çocuktan 2’sinin yine cinsel tacizde, 1’inde de cinsel istismarda bulundugu kaydedilen iddianamede sanik Muharrem B.’nin tecavüz ettigi çocuklara “Bunlar aramizda sir olarak kalsin, kimseye anlatma’’ dedigi belirtildi. 

Iddianamede, 2014 yilinda Ensar Vakfi yurdunda kalan bir çocugun, gece yatagina uyurken yanina gelip tacizde bulunan Muharrem B.’nin kendisine “Ben seni Allah ve Resulün rizasi için seviyorum’’ dedigini anlattigi da yer aldi. 

Magdur ögrencilerin ifadelerinde Muharrem B.’nin 2015- 2016 ögretim yili basinda Eregli’de ev kiralayip 5 ögrencinin kaydini buraya aldirdigi, hafta sonlari eve gelip ögrencilere cinsel istismarda bulundugu, bazi ögrencileri de kendi köyüne götürüp cinsel istismari sürdürdügü iddianamede yer aldi. 

SANIK ESCINSEL MI?

Tutuklu sanik Muharrem B.’nin 2014 yilinda KAIMDER’deki bir yönetici araciligi ile tanisip evlendigi esi H.B.’nin de ifadesinde sanigin farkli kisilige sahip oldugunu ve cinsel birliktelik yasamadiklarini söyledigi iddianamede belirtildi. 

Tutuklu sanik Muharrem B.’nin iddianamede yer alan ifadesinde, “Ben escinselim, 10 yasimdan itibaren hemcinslerime ilgi duyuyorum. Üzerime atili suçlamayi kabul ediyorum, pismanim, tedavi olmak istiyorum” dedigi de yer aldi. 

Iddianamede magdur ögrencilerin ögrenim gördügü Karaman Imam Hatip Ortaokulu ve sanigin sinif ögretmeni olarak görev yaptigi Gazi Mustafa Kemal Ilkokulu’nun yöneticileri ile KAIMDER yöneticilerinin tanik olarak ifadelerine basvuruldugu belirtildi. Ayrica iddianamede suçlamalarin meydana geldigi yerlerden KAIMDER için dernekler yasasina göre Valilige, Ensar Vakfi için Vakiflar Genel Müdürlügü’ne müzekkere yazildigi belirtildi .Kaynak;Cumhuriyet



  • Perşembe 16.8 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu