Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Karanlik egitim!..

Karanlik egitim!..

Kamuoyu tarafindan 4+4+4 olarak bilinen 12 yillik kesintili egitim ile ilgili ortaya çikan tablo yürekleri sizlatiyor. Çorum`da

Kamuoyu tarafindan 4+4+4 olarak bilinen 12 yillik kesintili egitim ile ilgili ortaya çikan tablo yürekleri sizlatiyor. Çorum’da çok sayida ilkögretim okulunda ögrencilerin aksam 19.20’ye kadar ders gördügü ögrenilirken, bu duruma veliler ve ögretmenler adeta isyan ediyor.
4+4+4 egitim sistemi ile ders saatleri artirilirken, ders saatlerinin artirilmasi ile birlikte özellikle ikili egitim yapan okullarda sabahçi ögrenciler ve ögretmenler 07.00 -07.30’da derslere basliyor, 12.30-14.00 saatleri arasinda derslerini bitirip okuldan ayriliyorlar. Öglenci olan ögrenciler ve ögretmenler ise 13.00 ile 14.20 saatleri arasinda derse baslarken, aksam 18.30 ya da 19.20’de derslerini bitirip okuldan ayriliyorlar.

SISTEMI GETIRENLER  SONUCU GÖRMEDI MI?

Yavuz Sultan Selim Ilkögretim Okulu’nda çocuklarini beklerken görüstügümüz veliler, 8 yillik zorunlu egitim ile hesaplasmak adina ögrencilerin ve ailelerinin adeta kurban edildigini ifade ediyorlar. “Birinci sinifa giden 6 yasindaki bir çocuk aksam 19.20’de nasil kendi basina eve gidecek? Bu sistemi getirenler bunun sonucu hiç mi görmedi?” diyerek tepkisi dile getiren bir veli, kisin sogugunun iyice artacagi günlerde nasil ve nerede bekleyeceklerini simdiden kara kara düsündüklerini söylüyor.
Görüstügümüz ögretmenler ise, “Acaba dünyanin neresinde böyle bir egitim sistemi var?” diyerek, özellikle kis aylarinda hava aksam daha erken yani  saat 17.00 sularinda karardigini ve ögrencilerin son 3 dersin teneffüsünü karanlikta geçirdigini dile getiriyorlar.
“Sabah çok erken derse baslama ve gece karanliginda derslerin yapiliyor olmasi, hiçbir egitim bilimi ile bagdasmamaktadir” diyen egitimciler, çocuklarin artik deneme tahtasi olarak kullanilmasindan vazgeçilmesini istediler. (Çorum/EVRENSEL)


‘ÇOCUKLARIMIZA BU EZIYETI ETMEYE HAKKINIZ YOK’

EGITIM SEN Sube Baskani Mehmet Öztürk ise, Çocuklarin gün dogmadan saat  05.30-06.00 saatlerinde yataklarinda düs görürken uyandirilip kaldirildigini belirterek, “Bu çocuklarin birçogu kahvalti dahi yapmadan/yapamadan okulun yolunu tutuyorlar. Öglen vakti okuldan geldiginde çocuklar uykusuzluktan yorgun düsüyor. Ayni sekilde aksam karanliginda 19.30’da  ikinci okul vardiyasindan çikan küçük bedenler eve geldiklerinde yorgunluktan yemek bile yiyemeden bir köseye çekiliyorlar. Sizlerin , bizim çocuklarimiza bu eziyeti yapmaya hiç  hakkiniz yok” dedi. Ileri saat uygulamasinin egitimde geri kalmisligi ortadan kaldirmadigini vurgulayan Öztürk, “Ileri saat uygulamasi yapip enerji tasarrufu yapacagiz diyenlerin yoksul halk çocuklarina ne kadar tasarruflu yaklastiklarini görüyoruz. Ayrica gece geç saatlerde okul bittigi için tasimali ögrenciler ve servis ile okula gelen ögrenciler kis mevsiminde yollarin buzlanmasi karsisinda evlerine nasil gidecek? Okullarimizda zaten yetersiz olan hizmetli arkadaslarimiz gece geç vakitlere kadar okullarin temizligini yapip gecenin çok ilerleyen saatlerinde evlerine gitmek zorunda kalacaklar. Yasadigimiz can alici sorunlari biz Egitim Sen olarak gündem yapacagiz. Ögrencilerimizin, ögretmenlerimizin, idarecilerimizin, hizmetli ve memurlarin, velilerin yasadigi sikintilari kamuoyu ile paylasacagiz” diye konustu.



  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 20.8 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Cuma 17.8 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı