Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

KART AIDATI ÖDEMEK ISTEMEYEN SÖZLESMEYE NOT DÜSSÜN

KART AIDATI ÖDEMEK ISTEMEYEN SÖZLESMEYE NOT DÜSSÜN

BDDK Baskani Tevfik Bilgin, ?Benzincideki pompaci sözlesmeye ?aidat ödemeyecegim` diye yazmis, ödemiyormus. Bu kadar basit. Sözlesme geldiginde bunu sart koyun, olmazsa baska bankaya gidersiniz? dedi. Aidatta yeni dönem baslayabilir

EKONOMI SERVISI

Bankalar ile kredi karti kullananlar arasinda aidattartismasi sürerken, Bankacilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Baskani Tevfik Bilgin’den ilginç bir ‘tavsiye’ geldi. Bilgin, “Kredi karti sözlesmesine el yazinizla ‘aidati ödemeyecegim’ yazin ve ödemeyin” dedi.Finans Dernegi’ninAnkara’daki yemeginde konusan Bilgin, sunlari söyledi:
“Cuma günü benzin almak için girdigim istasyonda pompaci, kredi karti aidatini ödemedigini söyledi.
‘Nasil ödemiyorsun’ diye sordugumda, ‘Sözlesme geldiginde arkasina aidati ödemeyecegim diye not düsüp öyle imzaladim’ dedi. Bu kadar basit. Bankaci kredi karti için geldiginde bu notu ekleme sarti koyun. Izin vermiyorsa baska bankaya gidersiniz.”
Yargitay kredi kartlarindan alinan ücretin yasal olmadigi yönünde bir karar almisti. Bankalar Birligi ise tüketicinin altinda imzasi bulunan sözlesmelere istinaden ücretlerin tahsil edildigine dikkat çekerek, ‘yasal bir islem yapiyoruz’ demisti. Bu açiklamayi tüketici derneklerinin ‘tepki olarak kart kullanmayin’ çagrisi izlemisti. Bilgin, “Gelismeleri biz de yakindan izliyoruz” diye konustu. Cnbc-e’nin haberine göre Bilgin, bugünlerde en acil konulardan birinin de uzun, en az 2 - 3 yil vadeli finansman ve kaynak bulma sorunu oldugunu söyledi.
Bilgin, “Bu konuda vergisel veya bize özel diger avantajlar olabilir. Acil bir seyler yapmak lazim” diye ekledi. Sektör rakamlarina da deginen Bilgin, bankacilik sektörünün 2012 Ocak’ta geçen yilin ayni ayina göre yüzde 18’lik kar artisi ile ilgili, “Bankalarimizin faiz marjlarinda bir iyilesme oldu. Temel sebebi budur” diye konustu.

‘Asiri tedbir büyümeye engel’
Bilgin, bankalarin temmettü dagitmamasinin ise sonsuza kadar devam etmeyecegini, yeri geldiginde bunun degistirilecegini söyledi. Bilgin, sektöre yönelik düzenlemelerde ‘hassas dengenin’ iyi korunmamasi gerektigini belirterek, “Tedbir alinirken ölçü kaçmamali. Bu, ülkenin büyümesini bile engelleyebilir” diye konustu.“Biz icrai müdahale etmeyiz; bizim görevimiz, önceden kurallari koyup uyulup uyulmadigina bakmak” diyen Bilgin, BDDK teknik çalisanlarinin banka subeleri bazinda da denetlemeler yaptigini söyledi.



  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli