Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

Kasimpasa-Erdogan isbirligi ile büyük kent vurgunu sürüyor!

Kasimpasa-Erdogan isbirligi ile büyük kent vurgunu sürüyor!

Kemerburgaz`daki kaçak Kasimpasa Spor tesislerinin yapimi tüm hiziyla sürerken, bölge halkinin vergisini ödedigi tarim alanlarina hafriyat doldurulmaya devam ediyor. Üstelik doldurulan kaçak hafriyattan araç basi en az 150-200 TL para alinarak büyük bir v

Kemerburgaz’daki kaçak Kasimpasa Spor tesislerinin yapimi tüm hiziyla sürerken, bölge halkinin vergisini ödedigi tarim alanlarina hafriyat doldurulmaya devam ediyor. Üstelik doldurulan kaçak hafriyattan araç basi en az 150-200 TL para alinarak büyük bir vurgun yapiliyor…

Kemerburgaz’da tüm hiziyla süren kaçak tesis yapimi büyük bir vurgunu da beraberinde getiriyor.

Hafriyat dökmek yasak ama…
soL Haber Portali’nin daha önce gündeme getirdigi Kemerburgaz’daki kaçak tesislerin yapimi ve tarim alanlarina hafriyat dökümü kisa süreligine yavaslasa da bugünlerde iyice hiz kazandi. Her gün onlarca kamyon Istanbul’un çesitli yerlerindeki büyük insaat alanlarindan Kasimpasa tesislerinin hemen yakinindaki tarim alanlarina hafriyat bosaltiliyor.

kemerburgaz1.jpg

Kasimpasa Asbaskani yalanlamisti
Konuya iliskin bilgi aldigimiz Kemerburgaz sakinleri, kamyon sayisinin son haftalarda iyice arttigini dile getirirken, Kemerburgaz’da kaydettigimiz görüntüler, daha önce soL’a yaptigi açiklamada “baska yerden hafriyat gelmiyor, sadece tesisin hafriyatlari var” diyen Kasimpasa Asbaskani Eyüp Hasanoglu’nu yalanlar nitelikte.

Kamyon basi 150-200 TL
Tesis alani disindan Kemerburgaz’a gelen kamyon sürücüleri tesislere yaklastiginda bir görevliden fis aliyor. Bu fisin ardindan 150-200 lira arasi para vererek hafriyatlar dökülürken, her gün onlarca kamyonun gelmesi hafriyat dökümünün yasak oldugu alanda büyük bir vurgun yapildigini da gözler önüne seriyor. Hafriyat dökümünün iyiden iyiye kiyim halini aldigi Kemerburgaz`da adeta bir "hafriyat dagi" olusmus durumda

hafriyat1.jpg

Inceleme yapacak elemanimiz yok yaniti
Yasanan bu durum, Belgrad Ormanlari’nin hemen yakininda olan, içinde su havzalari ve verimli tarim arazileri bulunan Kemerburgaz’i oldukça olumsuz etkiliyor. Döküm ve hafriyat çalismasi dolayisiyla bölgedeki agaç ve fidanlarin birçogu kirilirken, yasanan duruma tepki gösterip belediyeye sikayette bulunan Ayse Çelik’e ise ilginç bir yanit verildi.

Bahçe sinirina yaklasan döküm çalismalari sonucu ekili alanlarinda büyük tahribatlar olan Çelik’in sikâyeti üzerine çesitli incelemeler yapildi ve aileye yazili bir yanit gönderildi. Buna göre döküm çalismalarinin Çelik’in bahçesine zarar verip vermedigine iliskin yeterli eleman olmadigi için inceleme yapilamadigi belirtilirken, hafriyata iliskin ise disaridan araç gelmedigi ileri sürüldü.

hafriyat15.jpg

Insaat 5 aydir kaçak olarak sürdürülüyor
Insaatin basladigi ay CHP’li meclis üyesinin sikâyeti üzerine yapilan çalismada AKP’li Eyüp Belediye Baskani Ismail Kavuncu, tesislerin kaçak olarak ve izinsiz sekilde yapildigini kabul etmis ancak yapilan uyarilarina ragmen tesisin yapiminin sürdügünü ifade etmisti. Topu Kadir Topbas’a atan Kavuncu’nun bu yanitinin ardindan ise Topbas tesislere iliskin hiçbir islem yaptirmamisti.

Ali Ufuk Arikan - soL



  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli