Tarih: 11.11.2014 18:55

Katalan lider, Ispanya basbakanindan referandumu istedi

Facebook Twitter Linked-in

 Katalan lider, Ispanya basbakanindan referandumu istedi

Katalonya Özerk Yönetimi Baskani Artur Mas, Ispanya Basbakani Mariano Rajoy’a bagimsizlik yanlisi referandum talebini ileten bir mektup gönderdi.
Pazar günü düzenlenen resmi olmayan halk oylamasinda yüzde 80,76 oraninda ‘Evet’ sonucunu elde eden Mas, merkez hükümete ‘Ingiliz tarzi’ referandum yapabilmek için “sürekli diyalog” kurulmasini teklif etti.
Tüm yollar tükenmeden erken seçime giderek plebisite basvurmayacaklarini kaydeden Katalan lider, Madrid’i üstü kapali uyardi. 
Artur Mas, “Katalan gerçeginin inkar edilmemesini” isteyen mektubunda iliskilerin “daha az mahkeme ve daha çok siyaset” yoluyla ilerlemesi temennisinde bulundu. 
Katalan Parlamentosu’nda kabul edilen referandum karari, Ispanya Anayasa Mahkemesi tarafindan iptal edilmis ve ayrilikçi partiler bu yüzden 9 Kasim’da sonucu geçerli olmayan “alternatif referandum” yoluna gitmislerdi.
Katilim yüzde 35’lerde kalsa bile Katalan lider Artur Mas, 2,3 milyon insanin sandiga gitmesini “büyük basari” olarak nitelendirmisti. ATACAN CUMA | MADRID




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —