Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Kaya: Yasasin Cumhuriyetimiz, Yasasin Özgürlük

Kaya: Yasasin Cumhuriyetimiz, Yasasin Özgürlük

CHP Esenler eski ilce baskani ve Milletvekili adayi Cemal Kaya,?23 Nisan`in yerine Kutlu Dogum Haftasi, 19 Mayis yerine Türkçe Olimpiyatlari. Unutmayin, unutulmasin? Cumhuriyet herkese armagan edilmis, herkesin ortak tarihi degeridir. 23 Nisan Kurtulus Sa

 Kaya: Yasasin Cumhuriyetimiz, Yasasin Özgürlük

CHP Esenler eski ilce baskani ve Milletvekili adayi Cemal Kaya,”23 Nisan’in yerine Kutlu Dogum Haftasi, 19 Mayis yerine Türkçe Olimpiyatlari. Unutmayin, unutulmasin… Cumhuriyet herkese armagan edilmis, herkesin ortak tarihi degeridir. 23 Nisan Kurtulus Savas`inda sehit düsen binlerce askerin çocuklarina armagan edilen ve egemenligin halka verildigi gündür” dedi.
 
Gün bugündür, bizim halk olarak her zamankinden daha çok birlik ve beraberlige ihtiyacimiz var. Bakiniz zor günlerden geçiyoruz, bu zorluklari birlikte asacagiz. Bizler cumhuriyeti kuran partinin neferleriyiz, bizim ülkemize ve halkimiza karsi sorumlulugumuzun var. CHP öncelikle devrimci geçmisine sahip çikmalidir. Öncelikle kendisi olmalidir. Atatürk’ün “Türkiye Cumhuriyeti seyhler, dervisler, müritler ülkesi olamaz” sözleri ortada iken, oy kaygisi ile birilerinin cemaatlere, Tarikatlara yanasilmasi, yine birilerinin oy ugruna cumhuriyetimizin degerlerine, milli bayramlarin kutlanmasina yasaklar getirmesine sesiz kalamayiz. CHP’nin gerçek kimligi devrimciliktir, alti oktur.
 
23 Nisan’in yerine Kutlu Dogum Haftasi
23 Nisan Kutlama törenlerini ikiye ayirtilar. Yasli bir kutlama yapiyoruz, üzgünüm ve tepkiliyim. Bugün burada 23 Nisan törenlerinin kutlamasini yapiyoruz ve katilimin az olmasi moralimizi bozmamiza neden olmamali. CHP örgütleri dimdik ayakta, her ilçede kutlamalar yapiyoruz. Korkmuyoruz, hiçbir baskiya boyun egmeden tüm milli bayramlarimizi kutladigimiz gibi, 23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramimizi da anlamina uygun bir sekilde kutluyoruz23 Nisan’in yerine Kutlu Dogum Haftasi, 19 Mayis yerine Türkçe Olimpiyatlari. Unutmayin, unutulmasin… Cumhuriyet herkese armagan edilmis, herkesin ortak tarihi degeridir. 23 Nisan Kurtulus Savasi`nda sehit düsen binlerce askerin çocuklarina armagan edilen ve egemenligin halka verildigi en anlamli bir gündür. Biz 23 Nisani daha coskulu ve günün anlamina göre kutlanmasini isterdik. Iktidari ile muhalefetiyle, STK’lari ile tüm yurttaslarimizin el ele vererek bugünü kutlamasi her yurttasimizin görevidir.   

“Cumhuriyeti Biz Kurduk Biz Yasatacagiz”
Geldigimiz nokta üzücü, cumhuriyetimiz yasta. Cumhuriyetimizin nimetlerinden yararlananlar, bu alanda olmaliydilar ve bu anlamli güne sahip çikarak kutlamalari vazifeleri oldugunu bilmeleri gerekirdi. Sahip çikmiyorsalar CHP olarak biz variz “cumhuriyeti biz kurduk biz yasatacagiz” CHP’nin yürekli yöneticileri ve örgütleri yasadikça cumhuriyetimiz yasayacaktir. “Egemenlik kayitsiz ve sartsiz milletindir”  diyorum vetüm halkimizin 23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramini en samimi duygularimla kutluyorum. Yasasin 23 Nisan, yasasin cumhuriyetimiz, yasasin özgürlük.” 



  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli