Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Kayinpeder-gelin evliligi arap saçina döndü!

Kayinpeder-gelin evliligi arap saçina döndü!

Günnur Özgen`in `emekli maasini alabilmek için` kendisinden 46 yas büyük, 85 yasindaki kayinpederi Selahattin Özgen ile yaptigi evliligin iptali için açilan davada 12`nci yila girilmesine ragmen henüz karar verilemedi.

IKI çocuk annesi Günnur Özgen`in `emekli maasini alabilmek için` kendisinden 46 yas büyük, 85 yasindaki kayinpederi Selahattin Özgen ile yaptigi evliligin iptali için açilan davada 12`nci yila girilmesine ragmen henüz karar verilemedi. Mahkeme, nikahtan 4 ay sonra 85 yasinda ölen Selahattin Özgen`in akil sagliginin arastirilmasina karar verdi. 
 
Adana`daki Pamuk Arastirma Enstitüsü`nde muhasebe müdürü olarak çalisirken emekli olan Selahattin Özgen, esi Semiha 1997 yilinda ölünce, Mersin`in Çamliyayla Ilçesi`nde yalniz yasamaya basladi. 1999`da evi yanip, felç olan Selahattin Özgen`in küçük oglu 60 yasindaki Bahadir Özgen, iddiaya göre, babasinin emekli maasini alabilmek için nikahsiz yasadigi 2`nci esi, o zaman 39 yasinda olan Günnur?u (Güllüler), babasiyla resmi nikah kiydirip, evlendirdi. Nikahi, ilçeye bagli Daripinar Köyü muhtari 8 Agustos 2000 tarihinde kiydi. Ruh sagligi yerinde olmadigi öne sürülen Selahattin Özgen, gelini Günnur ile evlendikten 4 ay sonra 85 yasinda öldü.
 
KARDESI DAVA AÇTI
Ardindan da gelin- kayinpeder evliligi nedeniyle ölen kisinin çocuklari arasinda tartisma çikti. Bu evliligi kabullenemeyen ve ailece rencide olduklarini öne süren kardeslerden insaat mühendisi 64 yasindaki Salih Arpat Özgen, 2001 yilinda Mersin 2`nci Aile Mahkemesi`ne `Evliligin mutlak butlan ile sakat, geçersiz oldugunun tespiti, iptali` istemiyle dava açti. Salih Arpat Özgen dilekçesinde, yengesi Günnur`un sahte evrak ve belgelerle felçli babasiyla evlendirildigini öne sürerek, Kardesim Bahadir, nikahsiz yasadigi 2 çocugunun annesi Günnur`u mirasçisi yapabilmek için felçli ve akli melekeleri yerinde olmayan babamla hukuken geçersiz islemlerle evlendirmistir. Bu evlilik ailemizi rencide etmistir diyerek evliligin iptalini istedi.
 
ESIM NIKAH YAPMAYINCA BÖYLE OLDU
Kayinpederi ile emekli maasi için evlendigi iddia edilen Günnur Özgen, avukati araciligi ile mahkemeye verdigi dilekçesinde, esi Bahadir`in kendisine nikah kiymamasi nedeniyle zorunlu olarak kayinpederi ile nikahlandigini belirtti.
 
Günnur Özgen, söyle dedi:
 
Türk aile yapisi geregince ailenin bir ferdi vefat ettigi zaman evdeki bekar bir kardese gelinin nikahlandigi inkar edilemez. Kaldi ki bu olayda anne ve çocuklarinin onurunun kurtulmasi için yapilmis bir evliliktir. Tamamen hukuka uygundur diyerek davanin reddini istedi.
Yerel mahkeme 23 Ekim 2008`de davayi karara bagladi. Mahkeme hakimi, kardes Özgen`in dava açmaya yetkisi bulunmadigi gerekçesiyle, kayinpeder- gelin evliliginin iptali için açilan davayi reddetti.
 
YARGITAY`DAN DÖNDÜ
 
Yargitay 4`üncü Hukuk Dairesi, Salih Arpat Özgen`in de hazir bulundugu 8 Haziran 2010`da yapilan durusmada, `Evlenmenin butlani` davasini reddeden yerel mahkemenin verdigi karari bozarak, dosyanin tekrar görüsülmek üzere Mersin 2`nci Aile Mahkemesi`ne gönderilmesine karar verdi. Yargitay`in bozma ilaminda davanin, Evlendikten 4 ay sonra ölen Selahattin Özgen`in, yasi ve akil sagligi itibariyla bu evliligi yapabilecek durumda olmadigi iddiasiyla açildigi hatirlatilirken, söyle denildi:
Taraflarin mutlak butlan sebebiyle ilgili delilleri toplanarak, bu çerçevede degerlendirilmesi ve sonucuna göre karar verilmesi gerekirken, davacinin taraf ehliyetinin bulunmadigindan söz edilerek hüküm kurulmasi dogru bulunmamistir.
 
ÖLEN KISININ AKIL SAGLIGI BELIRLENECEK
 
Dosyayi yeniden ele alan Mersin 2`nci Aile Mahkemesi, `Yargitay bozma ilami dogrultusunda davacinin babasinin evlilik sirasinda evlenmeye engel olacak derecede akil hastaligi bulunup- bulunmadigi hususunda rapor düzenlenmesi için dosyanin Istanbul Adli Tip Kurumu Baskanligi`na gönderilmesine` karar verdi.
 
Hukukçular, ölen bir kisinin akil sagliginin belirlenmesinin ancak dosyadaki tanik ifadeleri ve diger bilgilerle raporlastirilabilecegini, mezarin açilmasi ile elde edilebilecek bir veri aranmasinin söz konusu olmayacagini belirttI


  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli