Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

Kayseri`de bir sok ses kaydi daha: G.t sallayip isi uzatmasin

Kayseri`de bir sok ses kaydi daha: G.t sallayip isi uzatmasin

AKP`li Kayseri Büyüksehir Belediyesi`nde yolsuzluk dosyasini sorusturmakla görevli Vali Yardimcisi Ali Yener Erçin`in sorusturmaya takilan skandal görüsmeleri ortaya çikmisti. Kayitlarin devami geldi.

BARIS TERKOGLU - AKP’li Kayseri Büyüksehir Belediyesi’nde yolsuzluk dosyasini sorusturmakla görevli Vali Yardimcisi Ali Yener Erçin’in sorusturmaya takilan skandal görüsmeleri ortaya çikmisti.

Vali Yardimcisi Erçin o konusmalarda dosyalari kapattigini itiraf ediyordu.

“Ben büyüksehir belediyesinin bir sorusturmasini kapattim, bu AK Parti’nin sonunu getirecek bir olaydi” diyen Erçin,  “Abi bunlar 4-5 milyon dolar götürmüsler, yalvardilar bana dediler ki, hakkini helal et dediler, ben de bu hak burada degil ahirette zor ödenir dedim” ifadelerini kullaniyordu.

“G.T SALLIYOR”


Simdi de; belediyede ihalelerin nasil dagitildigina iliskin o konusmalardaki bazi önemli ayrintilari anlatmaya baslayalim…

Yasal yollarla dinlenen ve mahkeme dosyasina giren ses kayitlarinda; konusma iki kisi arasinda geçiyor.

Ilki Kayseri Belediyesi’ndeki yolsuzluk dosyasini sorusturmakla görevli Vali Yardimcisi Erçin. Digeri AKP’li Belediye’nin teleferik ihalesine aday olan Anadolu Grup yetkilisi “Mürsel” isimli sahis.

Konusma 30 Temmuz 2010 tarihinde gerçeklesiyor.

Vali Yardimcisi Ali Yener Erçin telefonla konusmaya “Abi Belediye hayirli ugurlu olsun dedi” ifadeleriyle basliyor.

Ardindan kimlerin dedigini açiklamaya basliyor.

“Kim dedi” sorusu üzerine AKP’li Kayseri Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Avukat Hüseyin Beyhan’i kastederek  “Avukat var bir tane, genel sekreter yardimcisi. Çagirdi odasina” diye devam ediyor.

Vali Yardimcisi Erçin, Genel Sekreter Yardimcisi Beyhan’i nereden tanidigini söyle açikliyor: “Avukati tanirim. Avukat da beni tanir o islerden dolayi”

Erçin’in “o islerden dolayi” diyerek neyi kastettigini okuyuculara birakiyoruz.

Konusmasina Kayseri Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçin’i kastederek söyle devam ediyor:

“Durumu anlatti Mustafa Bey. ‘Eglenceoglu g.t salliyor’ dedi. ‘Suna söyle’ dedi, ‘biz noktayi koymustuk bu ne uzuyor’ dedi. ‘biz noktayi koymustuk kendine de söylemistim ben. Bana göre bu is bitti abi, hayirli olsun’ dedi”

Vali Yardimcisi Erçin’in Genel Sekreter Yalçin’dan aktararak “g.t salliyor” dedigi kisi Kayseri Turizm Isletmecileri Dernegi (KAYTID) Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Eglenceoglu.

Erçin’in Yalçin’in agzindan aktardigina göre Eglenceoglu, ihaleyi vermekte ayak diriyor. Onlarin deyimiyle “g.t salliyor”

Sonuçta Vali Yardimcisi Erçin AKP’li Kayseri Belediyesi Genel Sekreteri Yalçin’dan “hayirli olsun”u aldigini söylüyor.

Konusmada ihalede alinan komisyona iliskin de ayrintilar var.

Alinan is; taseronluk isi. Dogal olarak ana firmayla yapilacak is önemli.

“SANA BORCUMUZ VAR”

Vali Yardimcisi Erçin, Anadolu Grup yetkilisine Genel Sekreter Mustafa Yalçin’la konusmasini söyle aktariyor: “Eskiz meskiz istemis, g.t sallamissin. Avusturyali adam bizi begendi. Baska firmalarin bir endisesi varsa da söylesinler. Bu arada is verip duruyorlar oraya buraya Aydin Insaata. Canimi sikmasinlar benim. Verecekleri üç kurusluk is bizim için para degil. Bizim için prestij önemli burada.”

Vali Yardimcisi Erçin, firmayla öyle bütünlesmis ki “biz” diye söz ediyor.

Devletin Vali Yardimcisi Erçin alinacak komisyon oranini, AKP’li belediyenin genel sekreteri Yalçin’a nasil anlattigini konusmasinin devaminda söyle aktariyor:

“Biz her seyi söyledik ona yüzde 19 koy istedigin gibi de oyna dedik Eglenceoglu’na. Abi dedim daha ne diyecegiz dedim. Bu is çok uzadi rica ediyorum bitsin dedim”

Erçin, Yalçin’in yanitini firma yetkilisine söylüyor: “yok Ali Abi bu is bitecek dedi Mustafa Yalçin, bizim sana borcumuz var”

Erçin’in Yalçin’in agzindan çiktigini iddia ettigi “sana borcumuz var” lafinin kaynagini söylemeye gerek yok.

Erçin, Belediye’nin yolsuzluk dosyasini kapattigini kendi agziyla itiraf ediyordu.

Kisacasi belediyede ihalelerin dagitimi biraz garip yollarla dagitiliyor.



  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23 ° / 14.8 ° Güneşli