Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Kemal Sahin “CHP’ den Özür Dile, Ömer Çetinkaya “özür dileyecek bir sey söylemedim”

Kemal Sahin “CHP’ den Özür Dile, Ömer Çetinkaya “özür dileyecek bir sey söylemedim”

Samsunda Atatürk heykeline yapilan saldirinin yankilari Esenler Belediye Meclisinin 2022 Yili Subat Ayi Ikinci Birlesiminde de sürdü.

Haber/Hasan Gürsoy

Esenler Belediye Meclisinin 2022 Yili Subat Ayi Birinci birlesiminde CHP Meclis üyesi Kemal Sahin Samsunda Atatürk heykeline yapilan saldiri hakkinda Ömer Çetinkaya’nin saldiri yapan sahsin Yasam tarzi CHP’lilere yakin demesine cevap vermek istedi. Meclis Baskan Vekili Engin Aydogan konusmasina izin vermedi. Sahin kizarak meclisi terk etmisti.

Meclis ikinci birlesiminde gündem disi söz alan Kemal Sahin;  

“Samsun Onur Anitina yapilan hain saldiri Türk Halkini ve Atatürk’ün izinden gidenleri derinden üzmüstür. Bu durum ülke genelinde tepkilere neden olmustur. 7 Subat Pazartesi günü meclis oturumunda CHP, Iyi Parti, MHP gruplari yasanan olayi kinamistir.

Ama Maalesef AKP meclis üyesi ve ayni zamanda Baskan Yardimcisi Ömer Çetinkaya’nin bu saldiriyi gerçeklestiren kisilerin suç kayitlarinda Alkol ve Uyusturucu kullandiginin tespit edildigini belirtmistir. Bununla baglanti kurarak ‘’Anita menfur saldiriyi düzenleyen insanlarin yasam tarzi olarak CHP’li gibi görüyorum, algiliyorum, Bunu provakasyon olarak görüyorum’’ demistir. CHP meclis üyemizin Bunu nereden anliyorsunuz sorusuna cevap olarak da ‘’Içki içmesinden ‘’ seklinde cevap vermistir.

Bir belediye meclis üyesi, Baskan Yardimcisi ve ayni zamanda bir hukukçu kimligine sahip olan bir kisinin bu cümleleri söylemesini kiniyorum. Bu cümleler Hezeyanli bir ruh hali içinde düsünmeden konusulmus sözlerdir.

IFTIRADIR. YAKISTIRMADIR. Iftira diliyle CHP düsmanligini birakiniz. CHP’ ye iftira atmaya HADDINIZ de HAKKINIZ da YOKTUR.

Bunun CHP ‘ye Genellenmesi utanç vericidir.

Toplumu yöneten bu kisilerin sözleri AKP eliyle KUTUPLASTIRMANIN, ÖTEKILESTIRMENIN en somut örneklerinden biridir.

Sonuç olarak Baskan Yardimcisi Ömer Çetinkaya’nin Cumhuriyet Halk Partisinden Özür Dilemesini bekliyoruz.

UNUTMAYALIM KI 1919’da Samsun’dan Dogan Günes, Ilk Seçimde Türkiye’nin dört bir yanindan tekrar dogacaktir.”

Kemal Sahin’in “Baskan Yardimcisi Ömer Çetinkaya’nin Cumhuriyet Halk Partisinden Özür Dilemesini bekliyoruz.” Söyleminin ardindan söz alan Esenler Belediyesi AKP Meclis üyesi ve Baskan Yardimcisi Ömer Çetinkaya bu arkadaslar algi yapmayi severler biz burada hep birlikte Samsunda Atatürk’ün anitina menfur saldiriyi kinamadik mi kinadik diyerek baslayan konusmasinda Çetinkaya “ neden ifade ederken CHP, Iyi PARTIYI ifade ederken kinadik diye ifade etti. Neden Ak Partinin ismini söylemedi.

Algi siz bu çalisma yapmayi seversiniz. Niye söylemedi. Niye ben burada yanlis bir söylemis olabilirim. Eksik bir sey söylemis olabilirim. Sahis olarak hatali bir söylemis olabilirim.

Bu olabilecek bir sey. Âmâ sen bilerek kasten ve alenen AK partinin ismini sakladin niye iste bu algi size yariyor. Bunun bunu sebepten dolayi yapiyorsunuz. Için yapiyorsunuz. Ben onu söylerken sahsi fikrimdi. Sahsi düsüncemdi. Baskan özür dileyecek bir sey söylemedim. Hayir, hayir hataya düsmüs olabilirim dedim. Ayni düsüncedeyim çünkü.

Niye ayni düsüncedeyim ispat ettin. Biraz önce konusmanda ispat ettin. Yani sen deseydin ki biz hep birlikte kinadik. Siz Bir kisi ile kinadiniz biz iki kisi ile kinadik.  O menfur saldirinin yaninda arkasinda olma ihtimalimiz varmis gibi algi olusturuyorsun sen. Biz bunu anlamiyor muyuz saniyorsun?” dedi.



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı