Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Kemal Sahin “Onurluysaniz Istifa Etmesi Gereken Sizsiniz”

Kemal Sahin “Onurluysaniz Istifa Etmesi Gereken Sizsiniz”

CHP Esenler Belediye Meclis Üyesi Kemal Sahin “Hukuktan rahatsizlik duyan, mevzuata uymayan, kamu yararini gözetmeyen ve sergiledigi beceriksiz yönetim becerisi nedeniyle Sayin Göksu’yu istifaya davet ediyoruz” dedi.

Haber/Hasan Gürsoy

AKP Grup Baskan Vekili ve Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, Oruçreis Mahallesi'nde bulunan Hayirseverler Cami’sinde Cuma namazi çikisinda kentsel dönüsüm hak sahipleri ile bir araya geldi. Burada Göksu Türkiye’nin en büyük kentsel dönüsüm projesini CHP’LI Meclis Üyeleri sürekli mahkemeye tasiyarak süreci uzatmaya çalisiyorlar biraz onuru varsa istifa ederler" seklinde konustu.

AKP’li Göksu’nun bu sözleri dün de Esenler Belediye Meclisi’nin Mart ayi oturumunda tartismalara neden oldu. Göksu’nun bu sözlerine karsilik tepki gösteren CHP’li Belediye Meclis Üyesi Kemal Sahin gündem disi söz alarak söyle konustu.

Sahin “Meclis çatisi altinda Esenler ‘in yönetilmesinde gördügümüz eksiklikleri, yanlislari ve yeri geldiginde dogrulari söylemek için Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyeleri olarak, Esenler halkinin yararina olan her hayirli iste; seffafligin, adaletin savunuculari olarak bu bilinçle muhalefet görevimizi yerine getiriyoruz.

28/12/2021 tarihinde bu planlarla ilgili olarak yürütmenin durdurulmasina karar vermistir.

Mensubu oldugum CHP’nin IBB meclis üyeleri Ülkü SAKALAR ve Hatice Ülkü ÖZER Çevre ve Sehircilik Bakanliginin Esenler Ilçesi Güney (Metris) Rezerv Yapi Alaninin bir kismina iliskin 1/5000 ölçekli Nazim Imar Plani ve 1/1000 ölçekli Uygulama Imar Plani degisikliklerinin iptali ile ilgili olarak Istanbul Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügünün 30 günlük aski süresine 02.09.2020 tarihinde plan askida iken plana itiraz etmisler ve Istanbul 12.Idare Mahkemesi 28/12/2021 tarihinde bu planlarla ilgili olarak yürütmenin durdurulmasina karar vermistir.

“Mahkemeye basvurulari yasal görmeyerek, basvuranlari onursuz olarak degerlendirmektedir”

Planlarin askiya çikma nedeni, itiraz, usulsüzlüklerin incelenmesi, yanlis olan uygulamalarin gerek olursa durdurulmasidir. Hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinde gerek görüldügünde, sahislarin ve kurumlarin mahkemelere basvurmalari anayasal haktir. Bu haktan kimsenin rahatsiz olmamasi gerekmektedir. Sayin Göksu’nun 4 Mart 2022 tarihinde Oruç Reis mahallesinde bulunan Hayirseverler Camiinde Cuma Namazi çikisinda vatandaslara yaptigi konusmada Plan Itirazi için mahkemeye gidenleri hain, kinci ve düsman olarak nitelendirmistir. Mahkemeye basvurulari yasal görmeyerek, basvuranlari onursuz olarak degerlendirmektedir.

Oruç Reis mahalle sakinlerine yaniltici, yalan yanlis bilgiler vererek durumu kurtarmaya çabaladigi görülmüstür.

Kendi yaptigi her isi dogru gören Sayin Göksu,  Adaleti hiçe sayarak CHP’yi ortadan kaldirdigini iddia etmektedir. Oysaki Adalet Kalkinma Partisi mensubu olan Göksu sözleriyle aslinda adaleti hiçe saymaktadir. 4 Mart 2022 Cuma günü Cuma namazi çikisinda Oruç Reis mahalle sakinlerine yaniltici, yalan yanlis bilgiler vererek durumu kurtarmaya çabaladigi görülmüstür.

Görülüyor ki Mahkemenin yürütmeyi durdurma karari ve mahkemenin dava konusu plan degisikliklerinin Planlama Ilke ve Tekniklerine, kamu yararina ve mevzuat ile getirilen düzenlemelere aykiri oldugu sonucuna varmasi Sayin Göksu’ya çok agir gelmis olacak ki IBB meclis üyeleri ve Esenler CHP’li meclis üyelerine onur meselesi olarak istifa etmemizi önermistir.

“Esenler CHP Belediye meclis üyelerini fütursuzca istifaya davet etme cüreti göstermistir”

Her zaman oldugu gibi, konulari örtbas eden, gerçeklerden uzaklasip hakikatleri gizleyen Göksu, halkin oylariyla seçilmis Esenler CHP Belediye meclis üyelerini fütursuzca istifaya davet etme cüreti göstermistir.

Sayin Göksu’ya soruyorum: 28.12.2021  tarihinde  Idare Mahkemenin Yürütmeyi durdurma karari  açiklandiktan sonra ‘’Siz  Onurlu olarak  Neden Istifa etmediniz?,’’

Bos araziye dahi plan yapamama konusunda beceriksiz oldugunuzu fark etmediniz mi?

 ONURLUYSANIZ ISTIFA ETMESI GEREKEN SIZSINIZ

Neden mi istifa etmelisiniz? Bazilarini hatirlatayim size:

-          Esenler de egitim için ayrilan araziyi Emniyete vererek, utanmadan karsiliginda Anadolu yakasinda yer göstererek Esenlerin ögrencileri ile dalga geçtiniz.

-          Deprem toplanma alanini yandas sirketinizin otopark olarak kullanmasina göz yumdunuz.

-          Esenler Belediyesi mülkiyetinde olan binayi Türgev’e 25 yilligina bedelsiz verdiniz. Yetmedi. Binanin zemin katini Börekçiye kiraya verdirdiniz. Egitim ile iliskilendirdiniz.

-          Esenler Belediyesine ait  11.000m2 lik Egitim alanini  degerinin yarisi  karsiliginda  SGK  borçlarinizla takas edip sattiniz.

-          12 yildir Geri Dönüsüm Ambalaj Atiklarinin Toplanmasi Ve Degerlendirilmesi Isini  yandasiniza hiçbir bedel almadan ihalesiz verdiniz. Sayistay’in 2019-2020 Denetim Raporlarindaki uyarilari ciddiye bile almadiniz.                                                                                                                                                       

-          Belediyenin borçlarina mahsuben camileri bile sattiniz.

-          Turgut Reis mahallesinde bulunan Ömür Istanbul Evleri projesinde kentsel dönüsüm ve kamu yarari diyerek yola çiktiniz 17.500 m2 lik insaat alanini 55.000 m2 ye çikardiniz. Babanizin ogluna %50 kat karsiligi verseniz 27.500 m2 insaat alani alirsiniz. O günkü satis fiyatlariyla belediyeye 200 milyon Tl  gelir saglayacak iken  55 milyon TL ye ESKON A.S ye sattiniz. Ve daha sonra da ESKON A.S ‘de yandas EFITAS Insaat A.S ile birlikte Esenlerin en lüks konut projesi Ömür Istanbul’u yaparak kentsel dönüsüm diye yola çiktiniz. Yandaslariniza bu alani peskes çektiniz.

“Sanki Belediye Baskani degilsiniz de yandaslariniza rant saglayan emlakçi gibisiniz”

Biz sizin Kentsel Dönüsüm isinden ne anladiginizi, daha önce yapmis oldugunuz peskeslerden iyi biliyoruz. Sanki Belediye Baskani degilsiniz de yandaslariniza rant saglayan emlakçi gibisiniz.

Belli ki Eski Çevre ve Sehircilik Bakaniniz Mehmet Özhaseki’nin  ‘Bütün hirsizliklar imardan gelir ‘ sözünü hakli çikarircasina kendinize Ilke edinmissiniz.

“Esenler ‘e ihanet etmeye devam ediyorsunuz”

Sonuç olarak: Istanbul’a ihanet etmis bir anlayisin kollari olarak, Esenler ‘e ihanet etmeye devam ediyorsunuz. Esenler halkinin gözünün içine baka baka utanmadan yalan söyleyerek, halki kiskirtmaya çalisarak, CHP’li Meclis üyelerini hedefe koymaktasiniz. Bu anlayis hafizalarimizdaki 2 Temmuz 1993 Sivas Katliamindaki anlayisin benzeridir.  Insanlari ayiran, ötekilestiren, kiskirtan tutumdur.

 “CHP Rantin, Peskesin, Usulsüzlügün ve Hukuksuzlugun Karsisinda olmaya devam edecektir”

Sunu biliniz ki Istanbul’umuz ve Esenlerimiz için her zaman oldugu gibi en iyisini, en güzelini isteyen CHP Rantin, Peskesin, Usulsüzlügün ve Hukuksuzlugun Karsisinda olmaya devam edecektir.Bu durumda Hukuktan rahatsizlik duyan, mevzuata uymayan, kamu yararini gözetmeyen ve sergiledigi beceriksiz yönetim becerisi nedeniyle Sayin Göksu’yu istifaya davet ediyoruz.”



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı