Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Kemal Sahin “Üzerinden tam 28 yil geçti ve biz bu vahseti hiç unutmadik! “

Kemal Sahin “Üzerinden tam 28 yil geçti ve biz bu vahseti hiç unutmadik! “

CHP Esenler Belediye Meclis üyesi Kemal Sahin Temmuz ayi birinci oturumunda gündem disi konusma yapti. Konusmasinda geçmiste Temmuz ayinda gelisen olaylari andi.

Haber/Hasan Gürsoy

Kemal sahin “Temmuz ayinda hafizalarimizda yer eden üç önemli olayin bizlere yasattigi aciyi anarak konusmama baslamak istiyorum.

Üzerinden tam 28 yil geçti ve biz bu vahseti hiç unutmadikYakin tarihimizin en utanç verici günü 2 Temmuz 1993 de Sivas’ta yasandi.

Gözü dönmüs cehaletin, madimak otelde yaktigi ates yüregimizi yakmaya devam ediyor.

Toplumdaki ayristirmanin nelere yol açtiginin en aci örnegini, yüregimizin en derinlerinde yasadik.

Sivas katliaminda yitirdigimiz 33 cani sevgi ve rahmetle aniyorum.

28 yil önce bugün Erzincan basbaglarda terör örgütü tarafindan alçakça katledilen 33 masum vatandaslarimizi rahmetle aniyorum. Ayni acilarin bu topraklarda yasanmamasini diliyor ve terörü lanetliyorum.

15 Temmuz hain darbe girisiminin üzerinden bes yil geçti. Türk milleti olarak 15 Temmuz 2016 daki halk egemenligine ve Türkiye’nin laik ve demokratik birikimine sahip çikma kararliligimiz  ayni önemde sürecektir.

Darbe girisimine karsi yalnizca milletimiz degil Gazi Meclis ve siyasiler de ortak bir direnis sergilemis ve bu kanli hain girisim sonuçsuz kalmistir.

15 Temmuzun 5’nci yil dönümü vesilesiyle bir kere daha vatani milleti ve bayragi için her türlü fedakârligi göze alarak sehit olan askerlerimize, polislerimize ve demokrasi sehidi sivil vatandaslarimiza Allahtan rahmet, ailelerine sabirlar, gazilerimize ise ömür boyu saglikli bir yasam diliyorum.”



  • Perşembe 16.8 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu