Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Kemer Mahallesi’ndeki Spor Kompleksi Yeniden Esenler Belediyesi’nin

Kemer Mahallesi’ndeki  Spor Kompleksi Yeniden Esenler Belediyesi’nin

Kemer Mahallesi’ndeki Gençlik ve Spor Bakanligi’na ait Esenler Spor Kompleksi’nin isletmesi, IBB Meclisi’nde alinan kararla 15 yilligina Esenler Belediyesi’ne tahsis edildi.

IBB Meclisi’nin ocak ayi oturumlarinin son bilesiminde AK Partili meclis üyelerinin 9 Kasim 2020 tarihinde verdigi tahsis ile ilgili önerge, komisyon incelemesinin ardindan IBB Meclisi’nin gündemine geldi.

Hukuk Komisyonu raporunda, mülkiyeti Istanbul Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’ne ait olan, içinde yüzme havuzu da bulunan ve IBB kullanimindaki Esenler Spor Kompleksi’nin 15 yil süreyle bedelsiz olarak Esenler Belediyesi’ne tahsisini uygun bulundu. IBB Meclisi’nde yapilan oylamada, tapu kaydindaki IBB kullanimina iliskin serhin kaldirilmasi oyçoklugu ile kabul edildi. CHP ve Iyi Partili meclis üyeleri karara karsi oy kullandi.

Tahsis ile ilgili söz alan Esenler Belediye Baskan Yardimcimiz Ömer Çetinkaya, “Söz konusu yer daha önce belediyemizin islettigi bir yerdi. Trampa ile mülkiyeti bakanliga geçti. IBB sadece kullaniyor, mülkiyet sahibi degil. Yerel belediye olarak burayi islettigimizde daha düzgün isletiyorduk. Insanlarin memnuniyeti daha yüksekti. Esenler Belediyesi olarak kamu hizmetinde kullanilmak üzere tahsisini istedik” dedi.

VETO YEDI YENIDEN OYLANDI

Ancak IBB Baskani Ekrem Imamoglu, Esenler Spor Kompleksi’nin Esenler Belediyesi’ne tahsisini veto etti. Bunun üzerine Ak Parti Grubu IBB Meclisi’nin 10 Subat’taki ikinci oturumunda tahsisi tekrar IBB Gündemi’ne tasidi.

Mecliste tekrar yapilan oylamada Esenler Spor Kompleksi’nin 15 yil süreyle bedelsiz olarak Esenler Belediyesi’ne tahsisini tekrar uygun buldu. Bu oylamada da CHP ve Iyi Partili meclis üyeleri karara hayir oyu verdi. IBB Meclisi’nde alinan kararla Esenler Spor Kompleksi’ni 15 yil süre ile Esenler Belediyesi isletecek. Eger IBB Baskani karari tekrar veto ederse konunun yargiya tasinacagi ögrenildi.



  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli