Tarih: 01.01.2018 00:00

Kendini Tani, Öfkeni Yen!

Facebook Twitter Linked-in

Kendini Tani, Öfkeni Yen!

Esenler Kaymakamligi’nin “Öfke Yönetimi” konusunda düzenledigi seminerde konusan psikolog Duhan Günay ve Simla Metiner, öfke kontrolü için dinleyenlere; kendilerini tanimalarini, inanç, deger ve arzularini bilmelerini ve arkadaslik iliskilerini kuvvetlendirmelerini tavsiye etti.

Esenler Kaymakamligi, ilçede görev yapan kamu personelinin hizmet kalitesini artirmak ve personelin vatandasla iletisimini güçlendirmek amaciyla Esenler Belediyesi Konferans Salonu’nda “Öfke Yönetimi” konusunda bir seminer düzenledi. Istanbul Büyüksehir Belediyesi Kadin ve Aile Sagligini Koruma Hizmetleri’nde görevli Psikolog Duhan Günay ve Psikolog Simla Metiner tarafindan verilen seminere; Esenler Kaymakami Yüksel Ünal, Esenler Belediye Baskan Yardimcisi Aydin Polat, Esenler Ilçe Milli Egitim Müdürü Bayram Ercan, Esenler Müftüsü Halil Sekerci, Esenler Ilçe Milli Egitim Sube Müdürü Feyzullah Sert, Kaymakamlik ve Belediye birim müdürleri ile personeli, mahalle muhtarlari ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri katildi.

ÖFKE SAGLIKLI BIR DUYGU

Saygi durusu ve Istiklâl Marsi’nin okunmasinin ardindan baslayan programda Psikolog Duhan Günay ve Psikolog Simla Metiner, dinleyenleri “Öfke Yönetimi” konusunda bilgilendirdi. “Öfke saglikli bir duygudur. En büyük islevi de, bizi tehlikelerden koruyan haberci bir duygudur” diyen Metiner, öfkeyi yok etmeye degil, yönetmeye çalismak gerektigini kaydetti. Öfke ile saldirganlik arasinda fark oldugunu aktaran Günay da, “Öfke bir duygu, saldirganlik ise bir davranistir” dedi. Günay, bireysel farkindaligin arttirilmamasi durumunda öfkenin kontrol edilemeyecegini de sözlerine ekledi. Günay ve Metiner, öfke yönetimi konusunda dinleyenlere; kendilerini tanimalarini, inanç, deger ve arzularini bilmelerini ve arkadaslik iliskilerini kuvvetlendirmelerini tavsiye etti.

PROGRAMLAR DEVAM EDECEK

Program sonunda Esenler Kaymakami Yüksel Ünal ve Esenler Belediye Baskan Yardimcisi Aydin Polat, Günay ve Metiner’e günün anisina Esenler Ortopedik Engelliler Dernegi üyelerinin hazirladigi el emegi tablolari hediye etti. Seminere katilim gösterenlere tesekkür eden Esenler Kaymakami Yüksel Ünal, Esenlerliler’e daha faydali olabilmek için böyle programlara devam edeceklerini kaydetti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —