Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Kent Konseyi’nde sifir atik ve geri dönüsüm istisare edildi

Kent Konseyi’nde sifir atik ve geri dönüsüm istisare edildi

Bagcilar’in sorunlarinin çözümü ve taleplere yönelik gerekli çalismalarin konusuldugu Kent Konseyi’nde sifir atik ve geri dönüsüm konusuldu. Uzmanlarin sunumunun yaninda katilimcilarin da görüsüne yer verilen toplantida konusan Bagcilar Belediye Baskani Y

Bagclar’da daha kaliteli yasam için düzenlenen Kent Konseyi’nin Ocak ayinda yapilmasi gereken ancak olumsuz hava sartlari nedeniyle ertelenen toplantisi dün yapildi. Bagcilar Belediyesi Kadin ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde gerçeklesen toplantinin açilisini yapan Kent Konseyi Baskani Avukat Kerim Aytekin gündem konusunun “Sifir Atik, Atiklarin Ayrisimi ve Geri Dönüsüm” oldugunu söyledi. 1992 yilinda Bagcilar’in ilçe olusundan bugüne kadar Kent Konseyi’nin yaptigi çalismalari ve gelinen noktayi anlatan Aytekin, “Toplantilarimizda hiçbir ayrim yapmadan davet ettigimiz gazeteci, yazar, düsünür, sanatçilarin fikir ve görüslerinden istifa ettik” dedi.

Gayret göstermemiz lazim

Kent konseylerinin çikis noktasinin istisare kültürü oldugunu ifade eden Bagcilar Belediye Baskani Yardimcisi Mehmet Sirin ise “Belediye olarak çalismalarimiz devam ediyor. Sifir atik ve atiklarin geri dönüsümü konusunda bizlerin de önemli çalismalari var. Yalniz ne kadar sey bilirseniz bilin. Bunlari hayatiniza geçirmemisseniz günlük hayatinizda kullanmiyorsaniz bir anlami yok. O nedenle bizler burada ögrendigimiz bilgileri esimiz, dostumuz, çocuklarimiz ve etki alanimizdaki insanlara anlatip bunlarin gerçeklesmesi noktasinda gayret göstermemiz lazim. Bizim medeniyetimiz öyle bir medeniyet ki akarsuda abdest alirken bile suyu israf etmememizi bizlere tembih eder. Insallah anlatilanlardan ders alip günlük hayatimizda uygulayacagimizi düsünüyorum” diye konustu.

Çalismalar iki ana baslik altinda toplaniyor

Protokol konusmalarinin ardindan sunum yapan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Hasan Sari, sunlari söyledi: “Müdürlügümüzün misyonu halkimizin yasamsal faaliyetleri ortaya çikan atiklarin, insan ve çevre üzerindeki olumsuz etkilerinin sürdürülebilir projeler üretilerek yönetilmesi ve bertaraf edilmesi. Bu birinci amacimiz. Sonra da olusan atiklarin geri dönüsümünün saglanarak çevrenin korunmasi, hammadde tasarrufu ve ekonomiye tekrar kazandirilmasi. Ayrica çevre kirliligine neden olan etkenlerin ortadan kaldirilmasi veya en aza indirilmesi. Çevreye duyarli bireylerin yetistirilmesi, çevre bilinci ve farkindaligin olusturulmasina yönelik çalismalar da en önemli hususlardan biri.”

Müdürlügün “Çevre Temizlik Faaliyetleri” ve “Çevre Koruma Ekibi” olarak iki ana baslik altinda çalistigini belirten Sari, sifir atigin toplanmasindan geri dönüsüme götürülmesi, islenmesi ve ekonomiye kazandirilmasina kadar bütün asamalarini sayisal verilerle anlatti.

Programa; Bagcilar Belediye Baskani Yardimcisi Emre Urlu, Kent Konseyi Genel Sekreteri Faik Isim, Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Kemal Hürcan, ilçedeki kamu kurumlarindan birim müdürleri, sivil toplum kurulusu temsilcileri ve mahalle muhtarlari da katildi.



  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 19.6 ° / 13.6 ° Güneşli