Tarih: 01.01.2018 00:00

Kente karsi suç isleyen bütün yetkililer istifa etmeli

Facebook Twitter Linked-in

Kente karsi suç isleyen bütün yetkililer istifa etmeli

Istanbul Kent Mitingi sekretaryasi  mitingle ilgili gelismeleri yaygin biçimde duyurmak ve bu sabaha yapilan operasyona iliskin taleplerini belirtmek için yarin basin toplantisi düzenliyor.

 

Istanbul Kent Mitingi sekretaryasi içerisinde bakanlarin çocuklarinin, Fatih Belediye Baskani’nin, Ali Agaoglu’nun da bulundugu yolsuzluk operasyonuyla ortaya çikan kent kent suçlarina ve mitingin gelismelerine dair bir basin açiklamasi düzenleyecek. TMMOB Makine Mühendisleri Odasi’nda gerçeklesecek olan basin toplantisi 18 Aralik saat 11.30'da yapilacak. Yetkilileri istifaya çagirdiklari, Istanbul’a dair islenmis bütün kent suçlarinin sorusturulmasini talep ettikleri çagri metninin tam hali:

22 Aralik Pazar günü, Kadiköy Meydani’nda, Istanbul’un dört bir yanindan gelen yüzü askin mahalle ve çevre dernegi, meslek örgütü, demokratik kitle örgütü, park forumu, medya kurulusu ve siyasal parti tarafindan “Artik Yeter!Yagmaya Karsi Haydi Istanbul’u Savunmaya” sloganiyla ortak bir miting düzenlenecektir.

22 Aralik mitingi, uzun yillardir büyük bir yagma harekâtinin odagi haline getirilerek mahalleleri, meydanlari, tarihi, dogasi ve kültürüyle talan edilen Istanbul sehri halkina, kente ve haklarina dair ortak kirmiziçizgilerini ifade edecekleri büyük bir halk forumu zemini sunacaktir.

Istanbul halki, meslek örgütleri, Istanbul’u savunanlar olarak yillardir yagmaci neo-liberal kent ve yerel yönetim politikalarinin basta Istanbul olmak üzere kentlerimize ve halka verdigi zararlar, kisaca kent suçlari konusunda verdigimiz mücadelenin hakliligi, Istanbul’u ve kentlerimizi yagmalayan yetkililer ve isadamlarinin adinin karistigi yolsuzluk sorusturmalariyla bir kez daha ortaya çikmistir.

22 Aralik mitingi düzenleyicileri olarak, Istanbul’a karsi islenmis bütün kent suçlarinin gerçek anlamda sorusturularak yagma ve talanin son bulmasinin ancak taleplerimizi hep birlikte ve sokakta savunmaktan geçtigi bilinciyle, Istanbul’a ve kentlere karsi suç isleyen bütün yetkilileri derhal istifaya çagiriyoruz!

Yagmaya ve talana son demek, kente karsi islenen tüm suçlari ifsa etmek ve Istanbul halki olarak taleplerimizi dile getirmek için 22 Aralik’ta Kadiköy’de olacagiz.

Tüm basin mensuplarini, 22 Aralik Istanbul Mitingi düzenleyicileri olarak, 18 Aralik Çarsamba günü, saat 11.30’da, Makine Mühendisleri Odasi Istanbul Subesi Konferans Salonu’nda yapacagimiz basin açiklamasina bekliyoruz.

 22 Aralik Istanbul Kent Mitingi Sekretaryasi

www.istanbulkentmitingi.org

istanbulkentmitingi@gmail.com

facebook.com/istanbulkentmitingi

twitter.com/kentmitingi

Sendika.Org

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —