Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Kentine Güvenenler Istanbulda Bulustu

Kentine Güvenenler Istanbulda Bulustu

Sosyal demokrat belediyelerin hizmet ve projelerinin tanitildigi ?Kentine Güvenen Kentler Bulusmasi? Istanbul CNR EXPO`da basladi. Açilisini Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu`nun yaptigi ve 61 belediyenin hizmetlerinin sunuldugu fua

Haber Merkezi/Gazete Esenler

Kentine Güvenenler Istanbulda Bulustu

Sosyal demokrat belediyelerin hizmet ve projelerinin tanitildigi “Kentine Güvenen Kentler Bulusmasi” Istanbul CNR EXPO’da basladi. Açilisini Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun yaptigi ve 61 belediyenin hizmetlerinin sunuldugu fuarda Izmir Büyüksehir Belediyesi de 19 projeyle yer aliyor.

IZBAN’in Uluslararasi Toplu Tasimacilar Birligi (UITP) tarafindan "En Iyi Isbirligi" kategorisinde birincilige layik görülmesi nedeniyle Isviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen törene katilan ve burada TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’la birlikte ödül alan Baskan Aziz Kocaoglu, dönüste ise ayaginin tozuyla Istanbul’da düzenlenen “Kentine Güvenen Kentler Bulusmasi”na katildi. Istanbul CNR EXPO Center’da düzenlenen ve 61 belediyenin projelerinin sergilendigi fuarin açilisini CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu yapti. Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Aziz Kocaoglu açilis törenin ardindan fuardaki stantlari gezerek vatandaslarla sohbet etti.

Geçtigimiz haftaya damgasini vuran Cahit Sitki Taranci’nin “Memleket Isterim” siiri, “Kentine Güvenen Kentler Bulusmasi”nda da gündemdeydi. Programin sunucusu açilis anonsunu Baskan Kocaoglu’nun Diyarbakir gezisinde okudugu siirin, “Memleket isterim / Ne basta dert, ne gönülde hasret olsun/ Kardes kavgasina bir nihayet olsun” misralariyla yapti.

Izmir’den 19 proje
Fuarda Izmir Büyüksehir Belediyesi çalismalarini su basliklar altinda sunuyor:
Izmir Körfezi’nin temizlenmesini hedefleyen “Büyük Körfez Projesi”, Aliaga-Menderes Banliyö sistemi ve metro çalismalarini kapsayan rayli sistem yatirimlari, Kentsel Gelisim Projeleri, Dogal Yasam Parki, Elektronik Trafik Denetleme Sistemi, Ayavukla Kilisesi’nin Restorasyonu, toplam uzunlugu 43 kilometreyi bulan bisiklet yollari, yasli ve engelli tesisleri, Sahil Düzenleme Projesi, Kati Atik Tesisi Projesi, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi, Organik Tarimi Gelistirme Çalismalari, Izmir Kent Ormani, Engelli Projeleri, Esrefpasa Hastanesi, Süt Kuzusu Projesi, Kardes Aile Projesi, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi ve Opera Salonu Projesi, atik su aritma tesisleri.

 



  • Salı 18.1 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.4 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 18.3 ° / 11.9 ° Güneşli