Bugün, 6 Şubat 2025 Perşembe

Kentsel Dönüsüm en canli Ilçe Esenler

Kentsel Dönüsüm en canli Ilçe Esenler

Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu, Istanbul`da kentsel yenilemenin en canli olarak yasandigi ilçenin Esenler oldugunu söyledi.

Haber Merkezi/Gazete Esenler

 

Kentsel Dönüsüm en canli Ilçe Esenler

 

Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu, Istanbul’da kentsel yenilemenin en canli olarak yasandigi ilçenin Esenler oldugunu söyledi. 
Esenler’de göreve gelir gelmez yapi stogu hakkinda bir çalisma yaptirdigini ve ortaya çikan manzaranin ardindan hemen kentsel yenileme çalismalari için harekete geçtigini söyleyen M. Tevfik Göksu, “Esenler’in yapi stokunu düsündükçe uykularim kaçiyor. Ilçemizin nüfusu 500 binin üzerinde. 1999 Deprem Yönetmeligi’ne göre yapilan binalarda oturanlar ise yaklasik 50 bin kisi. Elbette kalan binalarda oturanlarin hepsi çürük binada oturuyor anlamina gelmiyor. Ancak, 450 bin kisinin üzerinde bir nüfus, Deprem Yönetmeligi’ne göre yapilmamis binalarda, risk altinda oturmaya devam ediyor” dedi.  

Esenlerdeki yapi stokunun yüzde 85’inin 20 yilin üzerinde oldugunu ifade eden Göksu, Esenler’in su anda dönüsmesi gereken bir ilçe oldugunu ve bu anlamda 3 bin 250 konutun çalismasinin basladigini kaydetti. Göksu, “Tüm mahallelerimizde binalarin durumu ile ilgili çalismalarimiz var. Ruhsatli, ruhsatsiz demeden miadini doldurmus tüm binalarimizi ortaya çikaracagiz. Esenler’deki kentsel yenileme çalismalarimizi daha da hizlandirmak istiyoruz. Esas arzu ettigimiz ise, vatandasin talebi dogrultusunda özel tesebbüsün kentsel yenilemeye katilmasidir” dedi.

 

VATANDAS FIRSAT BILMELI

Halkin katilimi ile kentsel yenileme çalismasinin çok daha hizlanacagini belirten Göksu, “Halkimiz bir kere sunu iyi bilmelidir ki, devlet kimseyi aldatmaz. Halkimiz, devlete, belediyelere bu konuda katki sunmalidir. Devlet su anda halkimiza bir katki sunuyor. Halkimiz bu firsati iyi degerlendirmelidir. Bu firsati iyi degerlendirelim ki, daha önce ülkemizin degisik yerlerinde, 1999 Marmara Depremi’nde ve son olarak Van’da yasanan acilari yasamayalim” seklinde konustu. 

“Vatandas olarak paramizi en iyi sekilde korumaya çalisiyoruz da, maalesef canimizi korumak için saglam binalarda yasamayi önemsemiyoruz” diyen Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu, “Merkezi hükümet ve Istanbul Büyüksehir Belediyemizin bu konuda büyük bir kararliligi ve rehberligi var. Kentsel Yenileme Kanunu da çikmak üzere. Hükümet ve tüm siyasi irade ile olusan konsensüs ve su anda kamuoyunda bu dogrultudaki toplumsal bilinç, toplumsal akla dönüsür ve kentsel yenileme yeni bir ivme kazanir. Halkimizdan istegimiz, kentsel yenileme firsatçilarina pirim vermeden belediyemizin açiklamalarina kulak vermeleri ve bize destek olmalaridir ” dedi.

 



  • Perşembe 5 ° / 3.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 7.2 ° / 4.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 7.3 ° / 5.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı