Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Kentsel Dönüsüm Esenler`den Basladi

Kentsel Dönüsüm Esenler`den Basladi

Esenler`de vurulan sembolik ilk kazmayla baslayan kentsel dönüsüm kapsaminda bugün Sarigazi`de de 10 kamu lojmani patlayicilarla yikildi.

Mesut Kaya/Gazete Esenler

Kentsel Dönüsüm Esenler`den Basladi

Esenler`de vurulan sembolik ilk kazmayla baslayan kentsel dönüsüm kapsaminda bugün Sarigazi`de de 10 kamu lojmani patlayicilarla yikildi.

Basbakan Recep Tayyip Erdogan`in Van depreminden sonra ``Iktidari kaybetme pahasina da olsa yapacagiz`` dedigi kentsel dönüsüm, Istanbul Esenler`de vurulacak ilk kazmayla bugün resmen basladi. 

Kentsel dönüsümün baslama törenine Basbakan Recep Tayyip Erdogan`la birlikte  Çevre ve Sehircilik Bakani Erdogan Bayraktar, Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer, Istanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Kadir Topbas Esenler Kaymakami Nazim Madenoglu ve Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu katildi.

Istanbul, Ankara, Izmir ve Bursa`nin aralarinda bulundugu 33 ilde, yikilacak kamu binalari arasinda, karargah, emniyet müdürlügü hizmet binasi, ilkögretim okulu, devlet ve kadin dogum hastanesi, saglik ocagi ve lojmanlar yer aliyor.

Önce deprem kusaginda yer alan bölgeler

Türkiye için dönüm noktasi olacak kentsel dönüsümde ilk yikimlar; Adana, Afyonkarahisar, Agri, Amasya, Ankara, Aydin, Balikesir, Bilecik, Bitlis, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Düzce, Edirne, Elazig, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Istanbul, Izmir, Kahramanmaras, Kirikkale, Kirsehir, Kocaeli, Malatya, Nevsehir, Samsun, Sinop, Tekirdag, Tunceli ve Van`da yapilacak.

Yikimlarda; patlayici, uzun erisimli yikim makinesi, ekskavatör, kat eksiltme ve çekme halati teknikleri kullanilacak.

Dönüsüm kapsaminda en fazla yikim, Istanbul`da yapilacak. Bugün gerçeklesen törende; Yenilevent`te 33 daireli Milli Savunma Bakanligi lojmani, Sancaktepe`de 8 bin 110 metrekare MSB er pavyonu ve 90 metrekare su kulesi, Sarigazi`de MSB`ye ait 276 daireli 23 binadan olusan lojman, Maltepe`de MSB`ye ait 4 bin 536 metrekare er pavyonu ile Sakir Gürkan Saglik Ocagi, Hadimköy`de MSB`ye ait 6 daireli lojman, 6 bin 480 metrekare er gazinosu, bin 810 metrekare karargah binasi, Küçükyali`da MSB`ye ait lojmanin 606 metrekarelik su deposu, 3 bin 872 metrekare KBRN Egitim Taburu er pavyonu, Tuzla`da 824 metrekare subay ve astsubay yatma yeri, 50 metrekarelik su kulesi, Çatalca`da Binkiliç Saglik Ocagi, Sisli`de Okmeydani Hastanesi A ve P Blok lojmanlari, Mecidiyeköy Aile Sagligi Merkezi, Sultangazi`de Lütfiye Nuri Burat Devlet Hastanesi, Sariyer`de Istinye Semt Poliklinigi binasi, Rumeli Feneri Aile Saglik Merkezi, Kadiköy`de Semt Polis Hizmet Binasi ve Fatih`te Vilayetler Semt Poliklinigi`nin yikimina baslandi.

 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı