Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

KENTSEL DÖNÜSÜM IÇIN 11 ALAN BELIRLEDIK

KENTSEL DÖNÜSÜM IÇIN 11 ALAN BELIRLEDIK

Bagcilar`da zemin etüt çalismalarini tamamladiklarini ifade eden Çagirici, ?Parsel bazli zemin etüt çalismalarimizi tamamladik ve Imar Planimizi da Istanbul Büyüksehir Belediyemizin Imar Plani dogrultusunda hazirladik. Ilk etapta 11 farkli bölgede 269 bin

Haber Merkezi/Gazete Esenler

 

Bagcilar’da Kentsel Dönüsüm Için 11 Alan Belirlendi

Bagcilar Belediyesi kentsel dönüsüm için 11 alan belirledi ve ilgili bakanliga gönderilmek üzere belediye meclisinden geçti. Baskan Çagirici, 42. Istisare Toplantisi’nda belirlenen alanlar hakkinda bilgiler verdi.

Bagcilar’da geleneksel hale getirilen Istisare Toplantilarinin 42’incisini gerçeklestirdi. “Kentsel Dönüsüm” temasi ile Halk Sarayi’nda düzenlenen programda Bagcilar Belediye Baskani Lokman Çagirici, kentsel dönüsüme iliskin çalismalarini içeren bir sunum yapti.

Uygulamada öncelikli olarak hak sahiplerinin rizasinin alinacagini ifade eden Çagirici, isteyen vatandaslarin riskli evini kendisinin yenileyebilecegini, parasi olmayanlara kredi imkani saglanacagini anlatti. Kirada kalmak zorunda olanlara da kira yardiminda bulunulacagini hatirlatan Çagirici, muhalefetin rantsal dönüsüm elestirilerine de cevap verdi. Çagirici, “Ben hemsehrilerimize hep sunu söylüyorum; karsi tarafin ne kazandigina degil sizin kazancinizin ne olduguna bakin. Depreme dayanikli bir konut, otoparkiyla, yesil alani ve diger sosyal donati alanlara sahip bir sitede ev sahibi olacak. Sahip oldugu daire de daha degerli olacak” diye konustu.

KENTSEL DÖNÜSÜM IÇIN 11 ALAN BELIRLEDIK

Bagcilar’da zemin etüt çalismalarini tamamladiklarini ifade eden Çagirici, “Parsel bazli zemin etüt çalismalarimizi tamamladik ve Imar Planimizi da Istanbul Büyüksehir Belediyemizin Imar Plani dogrultusunda hazirladik. Ilk etapta 11 farkli bölgede 269 bin 050 metrekarelik bir alani kentsel dönüsüm bölgesi olarak belirledik ve Belediye Meclisimizden geçti. Bunlardan 4’ü site, 7 tanesi de normal alan” diye konustu.

Bazi sitelerin dönüsümüne yönelik hazirladiklari örnek projelerin de gösterimini yapan Çagirici, yeni sitelerde otoparklarin yer altina alinacagini ve yesil alan miktarinin artacagini anlatti ve vatandaslarin tesvik edilmesine yönelik çalismalar hakkinda da bilgiler verdi.

Imar plan notlarinda plan notu degisikligi yaptiklarini belirten Çagirici, “Bu degisiklikle vatandaslarimizin bir araya gelerek binalarini yenilemelerini tesvik ediyoruz. Bir araya gelerek bin metrekarenin üzerinde parsellere yüzde 10’dan yüzde 30’a kadar imar artis izni veriyoruz” seklinde konustu.

Programa Bagcilar Kaymakami Erdal Çakir ile siyasi ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ve çok sayida vatandas katildi.



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli