Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Kentsel Dönüsüm Müzesi Kuracagiz

Kentsel Dönüsüm Müzesi Kuracagiz

Esenler Belediye Baskani Tevfik Göksu, ?Ilçemizin adi kentsel dönüsümle birlikte aniliyor. Bu nedenle bir Kentsel Dönüsüm Müzesi kuracagiz. Müzede, yiktigimiz binalardan çikan malzemeler ile mahallelerin eski ve yeni hallerini sergileyecegiz? dedi.

Kentsel Dönüsüm Müzesi Kuracagiz

 

Esenler Belediye Baskani Tevfik Göksu, “Ilçemizin adi kentsel dönüsümle birlikte aniliyor. Bu nedenle bir Kentsel Dönüsüm Müzesi kuracagiz. Müzede, yiktigimiz binalardan çikan malzemeler ile mahallelerin eski ve yeni hallerini sergileyecegiz” dedi.

Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu, ilçede 10 bin konutluk kentsel dönüsüm projelerinin devam ettigini belirterek, “Ilçemiz kentsel dönüsümle birlikte aniliyor. Bu sebeple bir Kentsel Dönüsüm Müzesi kurmaya karar verdik” dedi.
Müze önerisini Çevre ve Sehircilik Bakanligi’na ilettigini kaydeden Göksu, sunlari söyledi:
“Müzede, kentsel dönüsüm çalismalari sirasinda yiktigimiz binalarin nasil yapildiklarini göstermek için o binalardan çikan malzemeleri sergilemek istiyoruz. Insanlar yillar sonra gelip görsünler. Ayrica dönüstürülmüs mahallelerin eski ve yeni hallerini de bu müzede sergileyecegiz. Yillara sari olarak bu degisimi gözönüne sermek istiyoruz.”
Esenler’de 27 bin binada 146 bin bagimsiz bölüm bulundugunu, bagimsiz bölümlerin yaklasik 20 bin tanesinin isyeri, kalaninin mesken olarak kullanildigini belirten Göksu, söyle konustu:
“Esenlerin tarihi 550 yil öncesine dayaniyor ancak buradaki yapilasma ise 40 yil önce basliyor. Burasi sehirlesme evresinde her sehrin yasadigi sorunlari yasamis bir ilçe. Buradaki çarpik yapilasmanin 30 yillik geçmisi var. Çok kisa bir süre içinde çarpik yapilasma sonucunda bu tahribat yasanmis. Su duruma bakin ki 30 yillik sehri yikip yeniden yapmaya çalisiyoruz. Oysa sehirler zaman kavrami olmayan mekanlardir.”

‘Üçte biri yenilenecek’
Esenler için yeni projeler hazirladiklarini, bu projelere seçimden sonra devam edeceklerini kaydeden Göksu, su bilgileri verdi:
“Esenler’i 4 yilda, dönüsümün hissedildigi bir sehir haline getirecegiz. Dönüsümde hedefimiz yüzde 30-40 oranina ulasmak. Dönüsüm kapsaminda yikilan konut sayisi 6 binleri geçti. Vatandas dönüsümü artik kendisi talep ediyor. Eskiden, ‘Evimi yikarsan oy yok’ derlerdi, simdi, ‘Evimiz yikmazsan oy vermem’ diyorlar. Dönüsümdeki ilk etap konutlari teslim ettik. Peyderpey diger etaplari da teslim ederek bu yenilesme hareketini devam ettirecegiz.”

Fehim Genç/milliyet



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli