Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Kentsel dönüsüm: Tozkoparan`da neler oluyor?

Kentsel dönüsüm: Tozkoparan`da neler oluyor?

Tozder Pazar günü saat 14.30`da Tozkoparan Halk Pazari`nda,Tozkoparan`da neler oluyor paneli düzenledi.

Kentsel dönüsüm: Tozkoparan`da neler oluyor?

 

 

Tozder Pazar günü saat 14.30`da Tozkoparan Halk Pazari`nda,Tozkoparan`da neler oluyor paneli düzenledi. Konusu; Danistay riski alan karkarini neden iptal etti? Bunan sonra ne olacak? Tozkoparan halki ne istiyor? Onu neler bekliyor? Tozder dönüsüme nasil bakiyor? Yetkililer Tozkoparan`da halk toplantilarinda neden bilgilendirme yapmyor? Diger mahallelerde insanlar nasil magdur edildiler? 
Olan panele konusmaci olarak Yüksek Mimar MÜCELLA YAPICI,Radikal Gazetesinden ELIF INCE, Tozder Baskani Av.EMEL NEÇELIK, Tozder Yöneticisi ÖMER KIRIS,Gazeteci Taylan Kesanbilici katildilar. 


Davetli olarak;Ataköy Güzellestirme Dernegi Baskani Prof.Dr.AYFER KAYNAR, Gaziosmanpasa Sarigöl Mahallesi Magdurlarindan SADI YAZICI,Sultangazi Cumhuriyet Mahallesi`nden Dernek BaskaniERDAL BAKKAL,
Türkan adinda Bagcilar kentsel dönüsüm magduru bir katilimci, davetli olmasina ragmen Günmgören Belediye Baskani SAKIR YÜCELKARAMAN toplantiya katilmadi.

TOZDER baskani AV.EMEL NEÇELIK: Güngören Belediyesi`nin 60 dekar olan Tozkaparan mahallesinin, parsel bazinda 2/3 kendilerine ait oldugunu(Okul,yol, park,cami)
kentsel dönüsüm yasasi ile karar almada 2/3 çogunlulugun kendilerine ait oldugunu iddia ettiklerini söyledi.

 


`Ögrendigimize göre Kayabasi`nin karsisindaki askeri bölge bosaltilarak buraya bir bekçi konulmus.

 Burasinin rezerv alani ilan edilerek Tozkaranlilara ayrildigini görüyoruz` Dedi.

Tozder Baskani AV.EMEL NEÇELIK gelismeler hakkinda sunlari konustu:

"Mahallemiz önce Güngören Belediyesi sonradan Büyüksehir belediyesi tarafindan
kentsel dönüsüm alani olarak ilan edildi. Bu da yetmedi,1.4.2013 Ttarihinde 2013/4557 sayili bakanlar kurulu karari ile riskli alan ilan edildi.
Riskli alan karari mahallemiz için gerçekten riskli bir karardir. Buradaki insanlarin görüsleri alinmadan projeler yapilip uygulanmaya konuldu.


Biz burada yasayan insanlarin hak kaybina ugramadan yesil alanlara dokunulmadan çok katli ve cömertkent gibi komsulari ile balkonlarinda ellerini uzatarak tokalasabilecekleri konutlarda yasatmak istemiyoruz."

 

 


"Bir takim anketlerde 45 m2 ile 65 m2 konutlarda oturmamiz dayatilmasini istiyoruz. Riskli alan kararinin iptali için kanun bize verdigi yetkiyi kullanarak iptal davasi açtik. 
Bu davayi açarken elimizde elimizde bakanlar kurulunun resmi gazedetedi ilanindan baska hiç bir belge yoktu.


Belediye ve bakanliga basvurdugumzuda size herhangi bir açiklamada bulbulunmak zorunda degiliz cevapi aaldik. Kanun ve yönetmeliklerde haklarimizi belirteker iptal davamizi açtik.
Basbakanlik ve Çevre Sehircilik Bakanligi tarafindan davamiza cevaplar verildi ve bu cevap dilekçtelerinde iddalarin destekleyici belge ve bilgiler yoktu.
Amaben danistaya bu belgeliri vermek zorunda olduklarindbildigimden resmi bir yazi ile ÖMER KIRIS arkadisimizi ankara`ya danistaya göndererek riskli alan ilan kararini
hazirlayan belgeleri aldirdim. Birde baktikki güngören Belediyesi , çevre Bakanligi `ni yaniltigi gibi danistayi da yaniltmaya kalkismis. Karanlik fotokobiler gönderedek mahallesi sikisik yapilandan olustugunu yan yanginlarda itfaiyenin giremmiyecegi sokaklarimiz oldugnu bildirmistir. 
Biz de mahallemizin haritasini ve renkli fotograflarin imahkemeye sunduk.

Baskakanlik afet ve acil durum yönetimi Baskanligi rdaha önce geçirilen depremlerde 
yikilmis herhangi bir binanin olmadigini mahkemeye bildirmistir.danistayda davamiz sürerken Güngören Belediyesi Ekipleri 14 binanin duvarlarini izinsiz gelip yikarak
fotogfralar çekmis, mahkeme talep etmeden, danistaya müdahil dilekçesi ile birlikte sunmuslardir. 
Mahkemce talep etdilmeden, ve davanin tarafi degilseniz bu belgeleri sunamazsiniz. biz bir avuç insan yapilan haksizliklara karsi ejderhalarla mücadele ediyoruz.

 



9 Nisan 2013 tarihinde danistayda bulunan davanin durusmasin gittik. ve savaunmamaziyaptik. Basbakanlik ve Çevre sehircilik Bakianligina karsi açilan davamizi kazandik ve riskli alan kararini iptal ettirdik. 
Simdi ilk davali idareler tarafindan kararin temyiz edilmesini bekliyoruz. Temyize karsida hakli savunmalarimizi yapicagiz.
Yöneticelirimiz kitabina uydurup mahallemizi tekrar riskli alan olarak ilan ediceklerdir. Mücella Yapici`nin dedigi gibi mahallemiz Basbakanimiz için Kupon arazi mahiyetindedir. Ondan habersiz islem yapilamaz. 
Biz cengelköydeki Vahdettin Köskü`nün yanindaki komsu evler gibi üçgün içinde evinizi bosaldin tebligatlari almak istemiyoruz.

Etrafimiz Rezidanslarla dolu, Zeytinburnu`nda Bakirköy`de, yani basimizda tam 13 tane rezidans var biz mahallemizde rezidans ve AVM istemiyoruz. 
Bizim mahallemiz 775 sayili gevce kondu önleme kanunan göre kurulmus evlerdir. Bakanlik tarafindan yapilmistir. 
Hepsinin mimari projelerini ve mühendislik hizmeti alarak yapilmislardir. 
Burada yapilacak konutlarin 775 sayili kanuna göre yapilmasi gerekir. Mahallemiz Sosyal Konut
Alanidir. 006 yilinda mahallemizin bos alanlari TOKI tarafindan is merkezi ve rezidans yapilmak için müteahhitlerde satilmis. güngören Belediyesi ve istanbul Büyük Sehir Belediyesi tarafindan plan iptali davalari açilmis,
ancak güngören belediyesi TOKI ile protokol imzalayarak davasindan feragat etmis.tir. istanbul Belediyesi davaya devam edeerek, iptal karari almistir. 
danistay 6.dairesi bu kararinda Tozkoparan 775 sayili kanuna göre kurulmus b ir yerdir. Burada ancak Sosyal Konut Yapilabilir. is merkezi ve rezidans yapilamaz, buarasi konut alanidir. demistir.

Bahçeler sizin degil deniliyor. bahçelerimiz bize yasalartaninmis kullanim alanlarimizdir.
istanbul Imar Yönetmeligine göre ayyrik nizamla yapilan sitelerde 5 katli bina yapackasaniz, binaypi yoldan 5 m ieri yapmak zorundasiniz. Yönetmenlikle bizim kullanimiza birakilmislardir. yoldan evimize girmek için bu bahçeleri kullanmak zorundayiz

Sn.Belediye Baskanimizi SAKIR YÜCEL KARAMANin dedigi gibi bahçelerimiz onlara ait degil, bize ait alanlardir.

Türkiye Cumhuriyeti 1954 tarihinde mülkiyetinin kurulmasi konusunda uluslararasi bir bir söbeye imza atmistir. ve buna uymak zorundadir. aynrica anayasamizin 2.bölümünde mülkiyet haklarimiz korunmustur. 
Bizim evlerimiz %90 tapuludur. Biz istemedigimiz sürece imza verip , hakkimizdan vazgeçmedigimiz sürece evlerimizi yikamazlar. 
Haklarimizi savunan TOZDER diye derneegimiz var. mahalle hakkinda alinan bütün karalari takip ediyoruz.

 

kentseldonusumhaberleri.com



  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli