Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Kentsel dönüsümde Afet Riski Rapor Tüccarlari!

Kentsel dönüsümde Afet Riski Rapor Tüccarlari!

Geçen pazar TOZDER`in düzenledigi ?Tozkoparan`da neler oluyor?` toplantisinda konusan Yüksek Mimar Mücella Yapici`yi dinledim. Olay Kadiköy`de geçiyor.Komsularinin birlesip bir profesörün elinden evini `kapma` mücadelesi!

Kentsel dönüsümde Afet Riski Rapor Tüccarlari!

Geçen pazar TOZDER’in düzenledigi ‘Tozkoparan’da neler oluyor?’ toplantisinda konusan Yüksek Mimar Mücella Yapici’yi dinledim. Olay Kadiköy’de geçiyor.Komsularinin birlesip bir profesörün elinden evini `kapma` mücadelesi!

http://www.kentseldonusumhaberleri.com/mucella-yapici-biz-nasil-bir-kentte-yasamaliyiz-in-bugunku-tarifi-tozkoparan-dir-h6368.htm

Kentsel dönüsüm,kanun yoluyla zorbaca mülksüzlestirmenin diger adi! Bu konu basli basina biryazi konusu oldugu için biz asil konumuza dönelim.

Kentsel dönüsümde ortaya pirana sürüsü, süne zararlisi gibi mahallelere, özellikle rant degeri yüksek yerlere saldirip talan eden yeni meslek türleri türedi:

Afet Riski Rapor Tüccarlari! Rant Avcilari! Hizli üreyen bir bakteri gibi hizla yayiliyorlar.

Bunlar ne yapiyor?

Bu asalak, acima ve empati duygusu olmayan, para kazanmak için hiçbir ahlaki kural tanimayan, arsiz, yüzsüz, ruhunu seytana satmis adamlar yasalarin ‘kendilerine vermis oldugu yetkiye(!)’ dayanarak, durumdan vazife çikararak mahallelinin üzerine çullaniyorlar.

Önce rant degeri yüksek hedefi belirleyip, binanin sahibini çesitli vaatlerle ikna ederek ‘afet riski raporu’ aldiriyorlar. Belki bunlara araci olan, beklentisi yüksek insanlar ne yaptiklarinin da farkinda degiller. Belki kirk yillik kosulariyla karsi karsiya geleceklerinin farkinda degiller.

Afet Riski Raporu binanin ölüm fermanidir. Rapor bina sakinlerinden birinin müracaati araciligiyla alinabilir. ‘Bu binada afet riski vardir’ raporu her seyin sonudur. Geri dönülmez bir yola girildiginin tescilidir. Artik bu saatten sonra binadakilerin itiraz hakki yok! Hukuk yok! Geriye dönüs yok!

Binaniz 60+30: 90 günde yikilacak!

Belediye veya valilik yikacak! Belediye yikmaz ise valilik yikiyor, üstelik masrafini da size ödetiyor. Yikmazlar ise kanuna göre suçlular!

Binaniz yikiliyor! Her biriniz farkli yerlere savruluyorsunuz: Kiraci olarak!

Bu Afet Riski Rapor tüccarlari risk raporunu aldiktan sonra müteahhitlerin, firmalarin kapilarini çalmaya, binanin ‘yetkilisi, sahibi’ gibi davranmaya, pazarlamaya çalisiyorlar.

Size sonra olanlara seyirci olmak, razi olmak kaliyor! Sartlarini dayatiyorlar, sizin pazarlik gücünüz hemen hemen sifir! Kiprit kutulari büyüklügünde evler sunuyorlar. Hepsi ayni!

Psikolojiniz bozuluyor! Intihara kalkisiyorsunuz. Küskünlükler, kirilmalar çok basit kaliyor. Bir anda dünyaniz karariyor, yikiliyor. Hayatinizin istikameti degisiyor. Düzeniniz bozuluyor.

Niye?

Çünkü kentsel dönüsüm yasasi çikarken; bu bizi ilgilendirmez, dediniz. Hala belki öyle düsünüyorsunuz! Bu yikima ugrayanlari sadece seyretmekle yetindiniz. Elimizden ne gelir, dediniz?

Sira sizde! Öyle bakmayin!

 



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli