Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

KESK de, ?1 Mayis`ta Taksim`deyiz` dedi

KESK de, ?1 Mayis`ta Taksim`deyiz` dedi

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Kadir Topbas`in, 1 Mayis`ta Taksim`in isçilere kapatilacagina iliskin açiklamasinin ardindan DISK`in, `1 Mayis`ta Taksim Meydani`nda olacagiz` açiklamasina KESK`ten de destek geldi

KESK de, ‘1 Mayis’ta Taksim’deyiz’ dedi

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Kadir Topbas`in, 1 Mayis`ta Taksim`in isçilere kapatilacagina iliskin açiklamasinin ardindan DISK`in, `1 Mayis`ta Taksim Meydani`nda olacagiz` açiklamasina KESK`ten de destek geldi

?TAKSIM Yayalastirma Projesi gerekçe gösterilerek 2013 1 Mayis`inda Taksim`in isçilere kapatilmasinin ardindan, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Kadir Topbas bu yil da Taksim`in kapatilacaginin sinyalini verdi. 1 Mayis`in Taksim`de kutlanmasinin kent ekonomisini sarstigini ve günlük hayati felç ettigini iddia eden Topbas`a isçi konfederasyonlarinin yaniti gecikmedi. Devrimci Isçi Sendikalari Konfederasyonu`nun (DISK) 1 Mayis`ta Taksim Meydani`nda olacaklarini açiklamasindan sonra, Kamu Emekçileri Sendikalari Konfederasyonu da (KESK) "1 Mayis`ta Taksim`deyiz" dedi.

‘TAKSIM 1 MAYIS ALANIDIR’
KESK Genel Sekreteri Ismail Hakki Tombul, Topbas`in açiklamasiyla ilgili olarak, “Taksim 1 Mayis alanidir, Avrupa Insan Haklari Mahkemesi (AIHM) bunu tescillemistir. Bu yüzden kesinlikle KESK olarak 1 Mayis günü Taksim`de olacagiz. Kadir Topbas`in açiklamalari anlasilir açiklamalar degil. 1 Mayis`in nerede gerçeklestirilecegi hiçbir yöneticinin keyfi tutumuna göre belirlenemez. Geçen yil isçiler Taksim`e çikmak istediginde, `tadilat var` demislerdi. Bu yil da günlük hayati aksatmakla ilgili gerekçeler sunuyorlar. Yalnizca bir gün yapilacak bir organizasyon için trafik v.b kosullar gayet rahat düzenlenebilir” diye konustu.

1 MAYIS ALANINI ISÇILER BELIRLER
DISK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoglu, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Kadir Topbas`in sözleriyle ilgili olarak daha önce yaptigi açiklamada, "Anlamak istemedikleri basit bir demokratik ilkenin altini bir kere daha çiziyoruz: 1 Mayis`in nerede kutlanacagina karar verecek olan sadece ve sadece isçi sinifidir" demisti. DISK Genel Baskani Kani Beko ise dün yaptigi yazili açiklamayla, DISK`in 1 Mayis`ta Taksim`de olacagini açikladi. Beko, “Esitlik, özgürlük, baris, adalet ve demokrasi için basta Taksim 1 Mayis Alani olmak üzere, ülkenin tüm meydanlari bizi beklemektedir. Ve 1 Mayis günü `umut`, isçi tulumu giyerek bu memleketin sokaklarinda dolasacaktir” dedi.

Yurt gazetesi/ Taylan Kesanbilici

 



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false