Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

KESK meydana inemedi

KESK meydana inemedi

Valilik eymlem yaptirmamakta kararli. KESK üyeleri Ankara`ya girmekte zorlaniyor. Yürüyüse kesinlikle izin verilmeyecegi duyuruldu.

KESK`in Ankara`da düzenleyecegi 4+4+4 protestosu için yurdun dört bir yanindan Ankara`ya gitmek üzere yola çikan otobüsler polis tarafindan durduruldu. Ankara Valiligi eylemin engellenecegini açiklasa da gerginligin tirmanmasinin ardindan otobüslerin Baskent`e girmelerine izin verildi.KESK meydana inemedi

Ankara Valiligi sehir girislerinde önlem aldi, Türkiye`Nin dört bir yanindan gelen KESK eylemcilerine dün geceden itibaren izin verilmemisti. Ancak gerginlik tirmaninca jandarma önce kimlik kontrolü yapti, ardindan ise otobüslerin kente girisine izin verdi.

Ankara`da bulunan KESK üyeleri, kentin iki noktasinda bulusmaya basladi. Bir grup Celal Bayar Bulvari`nda, diger grup Gazi Mustafa Kemal Bulvari`nda toplandi.

ANKARA`YA GIDEMEYINCE ÇADIR KURDULAR

KIRKLARELI`nde 4+4+4 egitim teklifini protesto eden Egitim - Sen üyesi bir grup, kent merkezindeki Anit Park`ta çadir kurarak 2 günlük grev baslatti.KESK tarafindan Ankara`da düzenlenecek eyleme katilmak için dün aksam yola çikmak isteyen ancak polis engeline takilan Egitim - Sen üyesi yaklasik 20 kisi, sabah saatlerinde ellerindeki bayrak ve pankartlarla Karakas Mahallesi`ndeki Anit Park`a geldi. Park içerisine çadir kuran grup, 2 günlük grev baslatti. Polis, grubu uzaktan izledi. Grup üyeleri sesli ve yazili açiklamalarla 2 gün boyunca çadirda kalarak seslerini duyurmaya çalisacaklarini ifade ettiler.

IZMIR`DE ARBEDE ÇIKTI

 IZMIR Konak Meydani’nda toplanip 4+4+4 egitim sistemini protesto etmek isteyen grupla, polis arasinda arbede çikti.

Konak Meydani’nda toplanip Karsiyaka’dan vapurlarla gelenlerle bulusmak isteyen KESK üyesi yaklasik 300 kisiye polis izin vermedi. Çikan arbedede, polis Toplumsal Müdahale (TOMA) araçlarindan grubun üzerine su ve biber gazi sikti. Gözaltina alinan kimsenin olmadigi bildirilirken, arbedenin ardindan grupla polisler arasindaki görüsmenin devam ettigi ögrenildi.

Dün, gece de, Izmir Büyüksehir Belediyesi önünde toplanip Ankara’daki protesto eylemine gitmek isteyen gruba, polis tarafindan izin verilmemisti.

EYLEM YARIN AKSAMA KADAR SÜRECEK

+4+4 egitim modeli ile 4688 sayili Kamu Görevlileri Sendikalarinda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Tasarisi’ni protesto etmek için alanlara inen KESK’e bagli Egitim-Sen üyeleri Ankara Egitim-Sen 1 ve 2 nolu subelerinin önünde eylemlerine devam ediyor. Egitim-Sen’liler Ankara disindan Kizilay’a hareket eden kortejlerle bulusarak eylemlerini sürdürmeyi planliyor.

KESK Genel Sekreteri Ismail Hakki Tombul, yaptigi açiklamada bu sabah baslayan eylemin yarin aksama kadar devam edecegini belirterek, sehir disindan gelecek KESK’lilerle de Kizilay’da bulusarak eylemlerini yapacaklarini söyledi. Tombul dün aksamdan itibaren eylem için Ankara’ya dogru yola çikan araçlarin engellendiklerini ifade ederken, “Bunlar sonra yasanacaklarin sorumlulugu Içisleri Bakanligi’nindir” dedi. Tombul’un açiklamasinin ardindan eylemciler, “Karanliga teslim olmayacagiz”, “Kurtulus yok tek basina, ya hep beraber ya hiç birimiz”, “Çocuk Isçililere Hayir, Çocuk Gelinlere Hayir” “Baskilar Bizi Yildiramaz” seklinde sloganlar atti. KESK’in 4+4+4’ü protesto eylemine, CHP Milletvekilleri Süleyman Çelebi, Hüseyin Aygün ile Musa Çam da destek veriyor. Çam, ANKA’ya yaptigi açiklamada “AKP’nin dayattigi 4+4+4 egitim yasasina karsi KESK’in baslattigi mücadeleyle dayanisma için buradayiz. AKP’nin dayatmalarina ve fasizme kasi mücadele edecegiz” dedi. Aygün de, 4+4+4’ün hukuksuz bir karar oldugunu söyleyerek, “Ulusal bir yasa hakkinda görüs belirtmemizden daha dogal ne olabilir ki. Toplumda da, Meclis`te de konusma ortami yok. AKP’nin politikasi susturma üzerine kurulu” diye konustu. 

ADANA`DA GÖZALTI
 

KESK’in Ankara’da düzenleyecegi 4+4+4 eylemi için, Adana’dan yola çikarken, gözaltina alinan Egitim-Sen üyelerinden 74’ü Adana Emniyet Müdürlügü’ne götürüldü. Bunlar arasinda Egitim-Sen eski Baskani Güven Boga, telefonla verdigi bilgide 5326 Sayili Kabahatler Kanunu’na muhalefet ve kamu görevlisinin görevini kapmasina engelleme suçlamasiyla gözaltina alindiklarini belirterek, "Ilk etapta 90 kisi gözaltina alindik, daha sonra 16 arkadasimiz serbest birakildi. 74 kisi halen gözaltindayiz. Çevik Kuvvet Sube Müdürlügü’nde polis otobüsü içerisinde tutuluyoruz. Her birimize 82 lira olmak üzere toplam 6 bin 68 lira para cezasi kesildi" dedi.

SANLIURFA`DA OTURMA EYLEMI

EGITIMDE getirilmek istenen 4+4+4 kesintili sistemini protesto etmek üzere Ankara’ya gitme isteklerine olumsuz yanit verilen Kamu Emekçileri Sendikalari Konfederasyonu (KESK) üyeleri; Sanliurfa ile Viransehir Ilçesi’nde, protesto amaçli oturma eylemi düzenledi
 

 



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false