Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

KESK: Sefalet, yoksulluk ve güvencesizlik mutabakatini kabul etmiyoruz

KESK: Sefalet, yoksulluk ve güvencesizlik mutabakatini kabul etmiyoruz

KESK Es Genel Baskanlari, Memur-Sen ve iktidar arasinda imzalanan TIS’e dair açiklama yaparak, mutabakatinin 20 milyonluk devasa bir kitleye sefalet, yoksulluk ve güvencesizlik dayattigini belirterek, mutabakati kabul etmediklerini belirtti.

Kamu Emekçileri Sendikasi Konfederasyonu (KESK), Çalisma ve Sosyal Hizmetler Bakani Vedat Bilgin’in açikladigi Toplu Is Sözlesme (TIS) teklifine dair basin toplantisi düzenledi.

KESK Genel Merkez binasinda düzenlenen toplantiya KESK Es Genel Baskanlari Mehmet Bozgeyik ve Sükran Kablan Yesil katildi.

5,5 MILYON KAMU EMEKÇISININ VE EMEKLININ EN AZ BIR YILININ ÇALINMASIDIR”

Basin metnini okuyan KESK Es Genel Baskani Mehmet Bozgeyik, iktidarin 12 Agustos’ta yaptigi kamu emekçileri ve emeklikleri tarafindan tepki ile karsilanan ilk teklifini yenilemek için 11 gün boyunca hiçbir adim atmadigini belirtti. Bozgeyik, açiklanan mutabakatin kamu emekçilerine, emeklilere verilen degeri gösteren bir belge oldugunu vurgulayarak, “Hükümetin 12 Agustos’ta yaptigi ilk teklifin 2022 yili için sadece 1 puan, 2022 için ise 2 puan, yani toplamda 3 puan artirildigi mutabakat büyük kazanim,  bir basari gibi sunulmaktadir. Teklif ve varilan mutabakat arasinda iki yil için toplamda 41 puan fark vardir. Bunun anlami 5,5 milyon kamu emekçisinin ve emeklinin en az bir yilinin çalinmasidir” dedi.

“BU MUTABAKATIN NERESI BASARILI?”

KESK olarak 20 milyonluk devasa bir kitleye sefalet, yoksulluk ve güvencesizlik dayatilan bu mutabakati kabul etmediklerinin altini çizen Bozgeyik, “Bu ülkede çarsida, pazarda, mutfakta yasanan gerçek enflasyon yüzde 45’i asmistir. Igneden iplige her seye zam yagmurunun devam ettigi, üretici ve tüketici enflasyonu arasindaki makasin tam 26 puan açildigi dolayisiyla hayat pahaliliginin önümüzdeki dönemde birakalim düsmeyi daha da artacaginin açik oldugu kosullara ragmen hiç kimsenin inanmadigi, hedeflenen enflasyon rakamlarini temel alan bu mutabakatin neresi basarili?” diye konustu.



  • Çarşamba 21.7 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Perşembe 19.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli