Tarih: 01.01.2018 00:00

KESK`te kadin sekreterlikleri bosaltildi

Facebook Twitter Linked-in

Kamu Emekçileri Sendikalari Konfederasyonu’na (KESK) simdiye kadar KCK adi altinda dört ayri operasyon yapildi. Son operasyonla birlikte, Haber-Sen ve ESM’nin kadin sekreterleri de gözaltina alindi. Böylece KESK’e bagli 11 sendika içinde sadece iki sendikanin kadin sekreteri su an faaliyetlerine disarida devam edebiliyor. Onlarin da biri hakkinda açilan davalarla bogusurken, digeri gözaltindaki kardesiyle ilgileniyor. KESK Kadin Sekreteri Canan Çalagan da Subat ayindan bu yana tutuklu.
KESK’e 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günü öncesi 13 Subat 2012 tarihinde yapilan operasyon ile gözaltina alinan KESK’li 14 kadindan 9’u tutuklu bulunuyor. Tutuklu sendikacilara iliskin iddianame, aradan 4 ay geçmesine ragmen hazirlanmadi.

Aralarinda KESK Kadin Sekreteri Canan Çalagan, Tüm Bel-Sen Kadin Sekreteri Güler Elveren, SES Kadin Sekreteri Bedriye Yorgun’un bulundugu yöneticiler, uzun zamandir sürdürdükleri sendikal faaliyetin yani sira, kadina yönelik siddete karsi çalismalar yapiyor, kadin egitim faaliyetleri gerçeklestiriyor ve sendikalarda yönetim kadrosunda kadinlarinda etkili olmasi için mücadele veriyorlardi. Tutuklanan kadinlarin tamami Kürt sendikacilardi.

IKI KADIN SEKRETERI DAHA

Bu hafta basinda yapilan son operasyonda da gözaltina alinanlar arasinda KESK’e bagli iki sendikanin kadin sekreteri var. Enerji Sanayi Maden Kamu Emekçileri Sendikasi’nin (ESM) Genel, Dis Iliskiler, Çevre ve Kadin Sekreteri Emel Emre ve Haber-Sen’in Kadin Sekreteri Seyran Sik gözaltinda. Gözaltina alinan son kadinlarla birlikte KESK ve bagli sendikalarda sadece iki kadin sekreteri disarida kaldi: Kültür Sanat Sen Genel Sosyal Dis Iliskiler ve Kadin Sekreteri Deniz Özsaygi ve Birlesik Tasimacilik Sendikasi (BTS) Kadin Sekreteri Alev Emre.

HAKKINDA DAVA AÇILDI

Kültür Sanat-Sen Kadin Sekreteri Deniz Özsaygi, kadina karsi siddet, taciz ve tecavüz olaylarini yakindan takip ediyor. Çanakkale’de sendikasina üye bir kadina dönük taciz vakasinin takibini de yürüten Özsaygi, davanin sonunda kendisi davalik oldu. Tacizci müdürün avukatligini yapan Çanakkale Baro Baskani Tülay Ömercioglu, Özsaygi hakkinda kendisini elestirdigi için suç duyurusunda bulundu. Özsaygi’nin tek suçu ise taciz suçundan ceza alan müdürün avukati olan Baro baskanini bir yerel gazetede elestirmek.

‘KARDESIM ALINDI AMA MÜCADELEYE DEVAM’

BTS’nin kadin sekreterligi görevini yürüten Alev Emre’nin kardesi ise son operasyonda gözaltina alindi. Görüslerini aldigimiz Alev Emre, bu gözalti furyasinin da iktidarin kadina yönelik politikalarinin bir parçasi oldugunu dile getirdi. Emre, “Bu, kadinlarin mücadeleden uzaklasmasi, ona biçilen evde oturmak çocuk yapmak, yaslilara bakmak gibi rolleri kabullenmesi için bir baskidir. Kadinlari korkutmak amaçlidir. Kardesim yürüttügü mücadele nedeniyle gözaltinda. Bu yüzden bizler daha fazla mücadele etmeliyiz. Hatta kadin olarak mücadelede aktif rol almaliyiz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)


KADIN SEKRETERLERI HEDEFTE

* KESK Kadin Sekreteri: Canan Çalagan (tutuklu)
* Egitim-Sen Kadin Sekreteri: Sakine Esen Yilmaz (gözaltinda)
* Tüm Bel-Sen Kadin Sekreteri: Güler Elveren (tutuklu)
* SES Kadin Sekreteri: Bedriye Yorgun (tutuklu)
* ESM Kadin Sekreteri: Emel Emre (gözaltinda)
* Haber-Sen Kadin Sekreteri: Seyran Sik (gözaltinda)
* BTS Kadin Sekreteri: Alev Emre (kardesi gözaltinda)
* Kültür Sanat Sen Kadin Sekreteri: Deniz Özsaygi (Bir taciz davasina iliskin açiklamalari nedeniyle yargilaniyor)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —