Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

KILIÇ `seçim kurallarina uymadiklarini üzülerek gördük`

KILIÇ `seçim kurallarina uymadiklarini üzülerek gördük`

CHP Esenler belediye meclis üyesi Yüksel Kiliç MHP Esenler ilçe baskani Suat Yilmaz`in kullandigi oyu sosyal medyada yayinladigini görünce tepkisini; "siyasi partilerin ilçemizde en üst düzeyde temsil eden yönetenleri, vatandaslarimiz kadar seçim kurallar

KILIÇ "seçim kurallarina uymadiklarini üzülerek gördük"

CHP Esenler belediye meclis üyesi Yüksel Kiliç MHP Esenler ilçe baskani Suat Yilmaz`in kullandigi oyu sosyal medyada yayinladigini görünce tepkisini; "siyasi partilerin ilçemizde en üst düzeyde temsil eden yönetenleri, vatandaslarimiz kadar seçim kurallarina uymadiklarini üzülerek gördük"dedi.

CHP Esenler belediye meclis üyesi Yüksel Kiliç, cumhuriyetimizin ve demokrasimizin oylandigini söyleyerek sicagi sicagina degerlendirmede bulundu.
 
Kiliç,”  sabahin ergen saatlerinde ilçemizde bulunan okullari gezmeye basladim. Görevli arkadaslara görevlerinin kutsal bir görev oldugunu söyleyerek iyi çalismalar temennisinde bulundum. Su ana kadar Esenlerimizde önemli bir gerginligin meydana gelmemesi bizleri memnun etmistir.  Bazi ufak tefek sürdürmelerin disinda tatsiz olaylar olmamistir.


Ancak takip ettigimiz medyada, bazi siyasi partilerin ilçemizde en üst düzeyde temsil eden yönetenleri, vatandaslarimiz kadar seçim kurallarina uymadiklarini üzülerek gördük. YSK ve ilce seçim kurulu kurallari koyar, ilce baskanlari ve yöneticileri bu kurallara riayet ederler ve partililerinizde bu kurallara uymalari için egitim görürler.  Bir ilce baskaninin oyunun rengi bellidir, ben söyle oy kullandim, ispati ise resimliyorum diyorsa, o ilce baskanina bazi sorular sormak elbette hakkimizdir.
 
Simdi buradan soruyorum, neyin ispati veya neyin karsiligi oyunuzu resimleyerek sosyal medyada paylastiniz?
 
Kiliç "Hangi pazarliklar içindesiniz? Neyin sözü karsiliginda kurallari çignediniz?"
Ilce Baskani olarak YSK ve ilce seçim kurulunun kararlarina uymak zorunda degilimisiniz?
Sayin baskan, daha önce yaptiklariniz ortada, bugün kurallara uymadiginiza göre, yarin bu referandum sonucuna istediginiz sonuç çikarsa halkimiz anayasaya ve kurallara uymamasi durumunda bir sey söyleme hakkiniz olacak mi?
Tüm bu kuralsizliklariniza ve haksiz rekabetinize ragmen, az kaldi bekleyin halk size gerekli cevabi verecektir. Hayir, kafaniza iniyor… Biraz sabir


Sosyal medyada yayinladi, daha sonra gelen tepkiler üzerine sildi

MHP Esenler Ilçe Baskani Suat Yilmaz, oy kabininde “evet”e mührü bastiktan sonra fotograf çekip sosyal medya hesabinda yayimladi. 



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false