Kiliçdaroglu: Anayasa Teklifini Geri Çekin

Kiliçdaroglu: Anayasa Teklifini Geri Çekin

Büyük umutlarla baslamayi düsündügümüz yeni yilda aci olaylarla karsilastik. Aslinda her yil sonu bir milattir. Insanlik tarihi hep umudu yasatmistir. Insanin dogasinda umut vardir. 2016`da çok büyük acilar yasadik. Yüzlerce askerimiz polisimiz vatandasim

 Kiliçdaroglu: Anayasa Teklifini Geri Çekin
 
CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, partisinin grup toplantisinda gündeme iliskin açiklamalarda bulundu.
Kiliçdaroglu`nun açiklamalarinin satirbaslari söyle:
Büyük umutlarla baslamayi düsündügümüz yeni yilda aci olaylarla karsilastik. Aslinda her yil sonu bir milattir. Insanlik tarihi hep umudu yasatmistir. Insanin dogasinda umut vardir. 2016`da çok büyük acilar yasadik. Yüzlerce askerimiz polisimiz vatandasimiz sehit oldu.
Su soruyu sormak zorundayiz. Bu memleket bu hale nasil geldi. Bu soruyu sormazsak affederiniz ama biz insan degiliz. En büyük endisem 2017`nin 2016`yi aratmasidir. Böyle bir tabloyu Türkiye kaldiramaz.
 
HIÇ SORUMLU YOK
Bu memleketi bu hale kimler getirdi? Kimler sorumlu bu isten? Bakkal mi manav mi, simitçi mi sorumlu bu isten. Hiç ortada sorumlu yok. Her türlü acinin oldugu Türkiye`de ortada sorumlu yok. Dönüyor ülkeyi yöneten basbakan "benzer terör eylemleri olacak" diyor. Önleyecegiz demiyor olacak diyor. Türkiye`yi umutsuzluga sürüklemek için bundan kötü bir dil kullanilamaz. Herkes kaygi içinde. Öldürülme korkusu Türkiye`nin üstüne sinmis durumda. Her yerde rahatlikla söyleyebilirsiniz: Iyi ki bu memlekette CHP var.
 
ELINIZI VICDANINIZA KOYUN
Elinizi vicdaniniza koyun. Kavgadan bikmadiniz mi? Gözyasindan bikmadiniz mi? Annelerin feryadindan bikmadiniz mi, üzülmediniz mi? Gencecik çocuklari babalar topraga verirken üzülmediniz mi? Memleketi bu hale kim getirdi diye kendinize sormayacak misiniz?
 
O SILAHLAR SIMDI TÜRKIYE`YI VURUYOR
Türkiye yönetilmiyor. Basbakan var, bakanlar var, cumhurbaskani var ama Türkiye yönetilmiyor. Liyakat sistemini çökertirseniz devlet çöker.
Su anda çöken bir devlet gerçegi ile karsi karsiyayiz. Teröre teslim olan bir iktidarla karsi karsiyayiz. Terörle mücadele tumturakli laflarla olmaz. Birilerinin sirtiniz sivazlarsaniz terörü bitiremezsiniz. CHP yaptigin hatalari hatirlatiyor. Dünyanin dört bir tarafinda militanlar Türkiye üzerinde Suriye`ye geçiyor. Ben söylemiyorum ISID komutani diyor. Bunlari gelirken bu ülkenin hükümeti kimdi? Istihbarat, hükümet neredeydi? Musul konsoloslugumuz basildi. Bunu ISID yapti demediler.
Bir terör örgütü ile ideolojik akrabalik kurarsaniz bunlar basiniza gelir. `Baska bir ülkenin iç islerine karismayin` dedik. Simdi o silahlarin tamami Türkiye`ye geldi. El Nusra ile akrabalik kurdular. Bu ülkenin cumhurbaskani bunu Muhtarlar Toplantisi`nda kurdu. Bir ülkenin Cumhurbaskani bunu yaparsa Türkiye Cumhuriyeti`nin itibari derinden sarsilir.
 
ISID`I BESLEDINIZ
Hayati boyunca CHP`ye oy vermeyen vatandasima sesleniyorum. Terör örgütleriyle is tutan devlet imaji var. ISID`i beslediniz. 70 ilden ISID`e militan gidiyorsa nasil mücadele edeceksiniz. Suriye`de yaralandigi zaman tedavi edip gönderiyorsaniz bunu da söyleyen Saglik Bak ani’ysa nasil terörle mücadele edeceksiniz?
ISTIFA EDECEKSIN KARDESIM
Bir Allah`in kulu çikip da `Bu isin sorumlusu benim` demiyor. CHP diyor. Yahu CHP iktidarda mi? Insanda biraz ahlak olur. Simdi bunu biraktilar, `üst akil` diyorlar. Sen hükümet degil misin? Sen hükmetme gücünü kaybetmissin ve bunu itiraf ediyorsun. Sen hükümetsin, tuzagi boz. Yapamiyorsan istifa edeceksin.

 
BUNU YAPMAZSAN SAYGI DUYMAM
Ben beceremiyorum diyeceksin, terörü önleyemiyorum diyeceksin. ISID`i, PKK`ya Türkiye`yi teslim ettin. Bunu dersen sana saygi duyarim. Bunu demedigin sürece saygi duymayacagim sen terör örgütlerine yardim ve yataklik yapan bir hükümetsin.
"YAPMAYIN DEDIK"
Etnik kimlik üzerinden siyaset yapmayin dedik. Yasam tarzi üzerinden siyaset yapmayin dedik. Dini kimlikler inanç üzerinde siyaset yapmayin dedik. Ben söyledim duymadilar. Havuz medyasi dipten sagir. Hangi birey ben anne ve babami seçtim diyebilir? Allah ile kul arasina kimsenin girmeye hakki da yok yetkisi de yok! Çikiyor kendi kendisine bütün suçu Allah`a yüklüyor. Suudi Arabistan`dan selefileri Türkiye`ye getiriyoruz. Herkese düsman! Kendisi gibi düsünmeyenlerin katledilmesini savunuyorlar. Böyle bir inanç anlayisi yoktur arkadaslar.
Simdi laikligi ayrisma araci olarak görmeye basladilar. Herkes istedigi gibi yasar yasalara uygun olarak. Bunun üzerinden toplumu bölmeye çalisiyorlar. Sevgili Peygamberimizin hayatini okuyun, yeniden okuyun, nasil yasadigina bakin, yüregindeki insan sevgisini görün. Size dayatilan kitaplari degil, hiçbir sey yapmiyorsaniz açin kutsal kitabinizi okuyun.
 
SALDIRMAZSANIZ ADAM DEGILSINIZ
Yilbasi gecesi güvenlik önlemleri alinmis. Sokakta ates ediyor, polisi öldürüyor, 39 kisiyi katlediyor sonra elini kolunu sallayarak çekip gidiyor. 200 metre ötede de karakol var? Nasil oluyor bu? Istediginiz kadar saldirin, saldirmazsaniz adam degilsiniz! Simdi laikligi ayrisma araci olarak gördüler.
Terör var, insanlar can derdinde bunlar zam üstüne zam yagdirdilar. Kimse farkina varmaz diye giydir giydir diye. Asgari ücrete de yüzde 8 zam yaptilar. 1404 TL. Sayin Cumhurbaskani, Basbakan, milletvekilleri bir ay geçinsin! Bir ev geçindirilebiliyor mu geçindirilemiyor mu?
Benim gemilerim yok onlarin gemileri var. Onlarin çocuklarinin durumu ortada benim çocuklarimin durumu ortada. Ben kul hakkin yemem onlar yer. Benim evimdeki ayakkabi kutularinda ayakkabi, onlarin ayakkabi kutularinda dolarlar eurolar var.

ZAM ÜSTÜNE ZAM
Her seye zam yaptilar, Osmangazi Köprüsü`nden geçisi indirmisler. Her gün 40 bin adet geçis ücreti garantisi verdiler. Biz köprü yaptik diyor; kendi yandaslarina para aktarmak için yapti. Böyle yapilmasin, böyle olmaz! Deli dumrul köprüsü istemiyoruz.

AA GENEL MÜDÜRÜ SANA SESLENIYORUM
Anadolu Ajansi kalkiyor köprü ücretleri güncellendi diyor. Izmir Büyüksehir Belediyesi otobüs ücretlerine zam yapiyor. Ona güncelleme demiyor. Anadolu Ajansi`nin Genel Müdürü`ne sesleniyorum; sen köle misin? O makamdan aldigin parayi ben ödüyorum ben. Oturup adam gibi haber yapacaksin! Eger tarafsiz haber yapiyorsan itibarin sarsilir. Zaten AA ise koy bir taraf diyorlar.