Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Kiliçdaroglu, Esenlerde

Kiliçdaroglu, Esenlerde

Kiliçdaroglu, CHP Esenler Ilçe Baskanligi Üye Katilim Töreninde Konustu; "Cumhuriyet Halk Partisinin geçmiste hiç kusuru olmadi mi, kabahati olmadi mi? Oldu efendim. Kabahati de oldu, kusuru da oldu. Biz getirdik, ne yaptik, basörtüsünü Türkiye'

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, "Cumhuriyet Halk Partisinin geçmiste hiç kusuru olmadi mi, kabahati olmadi mi? Oldu efendim. Kabahati de oldu, kusuru da oldu. Biz getirdik, ne yaptik, basörtüsünü Türkiye'nin bir numarali sorunu haline getirdik. Senin baska derdin yok mu kardesim?" ifadelerini kullandi.

Kiliçdaroglu, Prof. Dr. Adem Bastürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen CHP Esenler Ilçe Baskanligi Üye Katilim Töreni'nde yaptigi konusmada, siyasi mücadelelerinin kutsal ve mübarek oldugunu, adalet terazisini düzeltmek için mücadele verdiklerini belirtti.

CHP'nin gerçek anlamda "halkin partisi" olmasi için mücadele ettigini dile getiren Kiliçdaroglu, "Cumhuriyet Halk Partisi halkin partisi olacak, fakirin partisi, fukaranin partisi, yoksulun partisi olacak. Hiç kimse Cumhuriyet Halk Partisi iktidarinda inancindan ötürü, kimliginden ötürü, yasam tarzindan ötürü ötekilestirilmeyecek. Herkesi kucaklayacagiz, herkesle beraber yasayacagiz. Herkesin sorunu benim sorunummus gibi üzerinde duracagiz ve o sorunu çözmeye çalisacagiz. Hiç kimseye tepeden bakmayacagiz, hiç kimsenin derdini anlatirken lafini agzina tikamayacagiz ve herkesin yoldasi olacagiz." dedi.

Ülkede yasayan herkesin sorumlulugunun oldugunu ifade eden Kiliçdaroglu, sorunlarin demokratik yollarla ve birlikte asilabilecegini kaydetti. Kiliçdaroglu, her çocugun karninin doydugu güzel bir ülke istedigini, Aile Destekleri Sigortasi ile geliri olmayan veya geliri asgari ücretin altinda olan bütün ailelerin sosyal devleti yaninda görecegini bildirdi.

Partisinin geçmiste hatalarinin oldugunu anlatan Kiliçdaroglu, "Cumhuriyet Halk Partisinin geçmiste hiç kusuru olmadi mi, kabahati olmadi mi? Oldu efendim. Kabahati de oldu, kusuru da oldu. Biz getirdik, ne yaptik, basörtüsünü Türkiye'nin bir numarali sorunu haline getirdik. Senin baska derdin yok mu kardesim? Bak bakalim o basörtülü kadina isi var mi, gücü var mi, evinde yemegi var mi, yiyecegi var mi, karni doyuyor mu? Siyasetin konusu bu, buraya siyaseti getirecegiz." diye konustu.

Konusmasinin devaminda "Komsu komsunun külüne muhtaçtir." sözünü hatirlatan Kiliçdaroglu, "Her birimiz komsularimizla iyi geçinirdik. Eger güzel yemek yapiyorsak komsumuza da götürürdük. Dolayisiyla bayramlarda otururduk, kucaklasirdik. Dertlerimizi anlatirdik, sevinçlerimizi paylasirdik. Simdi öyle bir noktaya geldik ki komsumuzun kimligini soruyoruz, komsumuzun inancini soruyoruz, komsumuzun yasam tarzini soruyoruz. Yani toplum ayristi, ayristirdilar toplumu, buradan çekip çikarmamiz lazim." dedi.

 "Manevi degerlerimiz, bizi bir arada tutan çimentolardan birisi"

Herkesin inancina saygi gösterilmesini beklediklerine, Allah ile kul arasindaki manevi iliskiyi hiç kimsenin sorgulayamayacagina dikkati çeken Kiliçdaroglu, "Peygambere verilmeyen bu yetkiyi dahi birileri üstlenip, 'Sen dindarsin', 'Sen dinsizsin' diye bir ayrim yapiyorlarsa bilin ki o insanliktan çikmistir. Bizim manevi degerlerimiz önemlidir ve biz manevi degerlerimizi korumak zorundayiz ve bizim manevi degerlerimiz, bizi bir arada tutan çimentolardan birisidir. Bu çerçeveden bakmak lazim." seklinde konustu.

Kiliçdaroglu, konusmasinin ardindan CHP'ye katilan 450 yeni üyeyi temsilen toplam 15 kisiye parti rozetini takarak onlarla hatira fotografi çektirdi.

Programda, CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu ile Esenler Ilçe Baskani Bülent Ütebay'in yani sira yeni üyelerden Sevda Karakoyun, Dilek Yazan ve Akif Emin Hüseyinogullari da konusma yapti.



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı