Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Kiliçdaroglu`ndan mektup: Basiniz dik çikacaksiniz

Kiliçdaroglu`ndan mektup: Basiniz dik çikacaksiniz

CHP lideri Kiliçdaroglu, Dündar ve Gül`e özel bir mektup gönderdi. Kiliçdaroglu, mektubunda ? ?Oh olsun` diyenler, korkak ve karanlik yüreklerinin, yüzlerinin teshir oldugunu unutmasin? dedi.

Kiliçdaroglu`ndan mektup: Basiniz dik çikacaksiniz

 

CHP lideri Kiliçdaroglu, Dündar ve Gül’e özel bir mektup gönderdi. Kiliçdaroglu, mektubunda “ ‘Oh olsun’ diyenler, korkak ve karanlik yüreklerinin, yüzlerinin teshir oldugunu unutmasin” dedi.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, genel yayin yönetmenimiz Can Dündar ve Ankara Temsilcimiz Erdem Gül’ün tutuklanmasina sert tepki gösterdi

Kiliçdaroglu mesajinda özetle sunlari söyledi:

Sözde hukukçu: Türkiye Cumhuriyeti’nin degil, ‘Erdogan Diktatörlügü’nün savcisi olmayi tercih eden bir sözde hukukçunun talebiyle mahkemeye sevk edilen Dündar ve Gül, ayni zihniyetin koruyucusu ve kollayicisi bir sözde hâkimin karariyla tutuklandi.

Basin özgürlügünün kara günü: Bugün, demokrasimizin ve basin özgürlügünün kara günüdür.

Kimin yardim ettigi belli: Cemaatlere kimin yardim ettigi, Cumhuriyet Icra Kurulu Baskani Avukat Akin Atalay’in mahkemeye sundugu belgede kanitlanmis durumdadir. 2003 yilinda dönemin Disisleri Bakani’nin imzasini tasiyan iki ayri gizli yaziyla, Türkiye’nin dis temsilciliklerinin cemaatlere yardimci olunmasini istenmis, Cumhuriyet bu yazilari bastigi için DGM’de hâkim önüne çikmistir. Dolayisiyla cemaatlere kimin yardim ettigi mahkeme kayitlarinda vardir.

Ahlaksiz ve vicdansiz bir karar: Basin tarihimizin en ahlaksiz ve vicdansiz kararlarindan biri olarak tarihe geçecek olan bu karar, tüm ortaklari için utanç vesikasi olacaktir. Ancak bugün, Türkiye’nin demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yeni bir baslangicin da müjdecisidir. Çünkü alinan bu karar, Erdogan ve ekibinin korkularinin tescilidir. Kucakliyorum: “Bizler casus degiliz, hain degiliz, kahraman degiliz. Bizler gazeteciyiz. Burada yapilan sey de bastan sona gazetecilik faaliyetidir” diyen Can Dündar’i ve “Bir gazeteci, ülkesinin tehlikede oldugunu görüyorsa bu haberi yapmak onun görevi, zorunlulugudur” diyen Erdem Gül’ü en içten duygularimla kucakliyorum.

Özel mektup

Kiliçdaroglu ayrica Can Dündar ve Erdem Gül’e özel bir mektup yolladi.



  • Perşembe 20.8 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Cuma 17.8 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.8 ° / 11.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu