Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Kiliçdaroglu - Sarigül bulusmasi

Kiliçdaroglu - Sarigül bulusmasi

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu ile Sisli Belediye Baskani Mustafa Sarigül, Ankara Marriott Otel`de kahvaltida bulustu.

Kiliçdaroglu - Sarigül bulusmasi

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu ile Sisli Belediye Baskani Mustafa Sarigül, Ankara Marriott Otel`de kahvaltida bulustu. Edinilen bilgiye göre Sarigül, Kiliçdaroglu’na CHP’ye dönüs dilekçesini verdi. Sarigül’ün dilekçesi bugün saat 14.00’te toplanacak olan MYK’da görüsülecek. Sarigül’ün dönüs dilekçesi yarin toplanacak olan Parti Meclisi’nde oylanacak.

Sisli Belediye Baskani Mustafa Sarigül, CHP lideri Kemal Kiliçdaroglu ile Ankara’da bulusmasini, “Çok güzel geçti, çok verimli bir sohbetti, çok iyi geçti" sözleriyle degerlendirdi.

ANKA’nin edindigi bilgiye göre görüsmede Kiliçdaroglu, Türkiye’nin kritik bir süreçten geçtigini, Türkiye’de önemli seyler oldugunu belirterek, “Bu süreçte hepimizin görev ve sorumluluklari var. Dolayisiyla bu sorumluluklari görmezden gelme lüksümüz yok hiçbirimizin” dedi. 
CHP lideri, Genel Baskani’ndan normal üyeye kadar bütün herkesin sorumluluklari oldugunu, Türkiye’de ortak paydasi olanlarin bir araya gelmesi gerektigini belirterek, Sarigül’ün partiye katilim istegini bu sekilde degerlendirdigini ve bundan da mutluluk duydugunu söyledi.

SARIGÜL “ÇOK DUYGULANDIM” DEDI VE KILIÇDAROGLUNA SARILDI

Kiliçdaroglu’nun bu sözleri üzerine Sarigül, “Ben çok duygulandim” dedi ve ayaga kalkti Kiliçdaroglu’na sarildi. 
Edinilen bilgiye göre Sarigül, “Ben CHP ocaginda yetistim. CHP’nin talebesiyim, bütün mücadelemiz bu siyasi çizgide oldu, bir dönem ayri kaldik partimizden ama çalisarak partimize katki sunabilecegimizi, çok basarili olabilecegimizi ben düsünüyorum” diye konustu. “Ben parti disiplinini, CHP’liligin ne demek oldugunu iyi bilirim. CHP’nin parti disiplinini önemseyen bir insanim” diyen Sarigül’ün, “Dolayisiyla Genel Baskan’in ve Istanbul’da da Il Baskani’nin talimatlarina harfiyen uyacagim, basarimiz için çalisacagim” dedigi ögrenildi. 
Edinilen bilgiye göre Kiliçdaroglu da, CHP’yi büyütmek, iktidar yapmak gerektigini ve kritik süreçlerin Türkiye’de bu sekilde asilabilecegini söyledi.

TÜRBANLI MILLETVEKILLERI

Görüsmede türbanli vekillerin Meclis’e gelmesi konu basligi yoktu. Ancak konusmalar arasinda Sarigül’ün, milletvekillerinin Meclis’e türbanla girmesi konusunda CHP’nin almis oldugu tavrin “dogru bir tavir” oldugunu belirterek, “Çok dogru bir tavir oldu Sayin Genel Baskanim” dedigi ögrenildi. Sarigül’ün bir gerilim yaratma siyasetin ortadan kaldirilmis oldugunu da ifade ettigi belirtildi. 
Görüsmede Sarigül belediyecilik anlaminda yapmis oldugu çalismalardan bahsetti. 
Saat 10.15’te baslayan görüsme saat 11.00’de bitti.

Sarigül, daha sonra Ankara’dan Istanbul’a dogru yola çikti.



Odatv.com

 



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false