Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Kimsenin Bizi Karalamaya Hakki Yok

Kimsenin Bizi Karalamaya Hakki Yok

Isitme Engelliler Dernek Baskani Remziye Ceylan Gazetemize Yaptigi Açiklamada Engelli Derneklerini Hedef Aldi. Ceylan Toplasaniz Tüm Engelli Dernekleri Bir Isitme Engelli Dernegi Etmez Diye Konustu

Kimsenin Bizi Karalamaya Hakki Yok

Isitme Engelliler Dernek Baskani Remziye Ceylan Gazetemize Yaptigi Açiklamada Engelli Derneklerini Hedef Aldi. Ceylan Toplasaniz Tüm Engelli Dernekleri Bir Isitme Engelli Dernegi Etmez Diye Konustu.

Ceylan “Esenlerde yaklasik 4 yil’dir Isitme Engeliler Dernegini kurdum hep kendi imkanlarimla ayakta durmaya çalistim. Ama gördüm ki diger dernekler artik milletin kapisini asindirmislar. Düzenleyecegimiz gece için davet etmeye gittigim insanlar engelli dernegimi aman eksik kalsin diyorlar. Kimsenin bizi bu sekilde karalamaya hakki yok. Insanlari yardim etmeleri için zorluyorlar bunlar dogru davranislar degil. Insanlarimiz artik bu derneklerden bezmis durumdalar. Bu sadece esenlerle kalmiyor birçok ilçeden pazarlamacilar engellilere yardim topluyoruz diye kapi kapi gezip bizim adimiza yardim topluyorlar buna birkaç defa ben ve zihinsel engelliler dernek baskani H.Ali Simsek ile bu olaya tanik olup müdahale ettik. Ama önleyemedik bunlarin sayesinde artik dilenci olarak görünüyoruz”.

Bizde Cebe Giren Para Çikmaz

Esenler Belediyesi’nin düzenledigi ramazan etkinliklerine katilmalarina ragmen Ortopedik Engeliler Dernegi’nin belediyeden aldigi paranin yarisini kendilerine vermedigini iddia eden Dernek Baskani Ceylan, açiklamalarina su sekilde devam etti;

“Esenler Belediyesi’nin yapmis oldugu ramazan etkinliklerine Ortopedik Engeliler Dernegi ile ortaklasa katildik. Ve programin son günlerine yakin belediyemiz yaptigi etkinlige katilan derneklere Baskan Danismani Mehmet Kaya araciligi ile 1500 TL katilim yardimi yapmis. O an ben de stantta olmadigim için Sayin Mehmet Kaya Bey parayi Ortopedik Engeliler Dernek Baskani Sayin Mehmet Sanin’e vermis. 

Tabi ben derneklere para verildigini Baskan Danismani Sayin Mehmet Kaya’dan ögrendim. Kendisi bana paranizi aldiniz mi? Diye sorunca, ben de kendisine ne parasi diye sordum. O da bana belediyemizin bütün derneklere 1500 TL katilim yardimi yaptigini söyledi. Ben de kendisine hayir dedim. Tabi burada kesinlikle Baskan Danismani Sayin Mehmet Kaya’nin suçu yok.

Çünkü bütün derneklerin parasi Sayin Mehmet Kaya’nin üstünde oldugu için ne olur olmaz diye biran önce dagitmak istemis ve bizim hakkimizi da Ortopedik Engelliler Dernek Baskani Sayin Mehmet Sanin’e vermis. Ben de Sayin Mehmet Sanin’e gittim ve dernegimizin hakki olan 750 TL’yi istedim. Maalesef kendisi bizim dernegimizin hakki olan parayi vermedi. Alayci bir sekilde bizde cebe giren para çikmaz diye cevap verdi. Ama burasi dag basi degil. Bu zamana kadar ben kimsenin hakkini yemedim, kimseye de dernegimin hakkimi yedirmem.  

Bizi dilenci olarak görüyorlar

Ben bu zamana kadar Isitme Engelliler Dernegi olarak kimsenin kapisina gidip para istememisimdir. Kendi yönetimim dâhil olmak üzere varsa böyle birisi çikip söylesin. Ben bu dernege bu kadar yardim ettim desin.

Diyemez, çünkü dernegimizin bütün faturalarini ve giderlerini de kadin basimla ben ödüyorum. Onun için Dernek Baskanligi’ni yapamayan arkadaslar bu isi biraksinlar. Niye derseniz? Iftar yemegi vermek için gittigim her kapida bana engelli dernekleri ile ilgili öyle seyler söylediler ki, gerçekten utandim.

Ben bir bayan olarak 4 yildir dernegimin faturalarini kendim karsiliyorum. Onun için suan ki görüntü itibariyle bütün engelli derneklerini toplasaniz bir Isitme Engelli Dernegi etmez. Çünkü bazilari yüzünden insanlar artik bizi Dernek Baskani olarak degil, dilenci olarak görüyorlar varsa bir yanlisim buyursunlar kamuoyu önünde konusup tartisalim her zaman alnim açik basim dik

 



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli