Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Kinamadilar. Dogru Degil Dediler

Kinamadilar. Dogru Degil Dediler

Esenler Belediye Meclisi Haziran Ayi Meclis Toplantisinda CHP meclis üyesi Yüksel Kiliç Gündem disi yaptigi konusmasinda Kiliçdaroglu`na yapilan saldirinin kinanmasi istemesine karsilik, AKP Grup Sözcüsü Ömer Çetinkaya ?Bu dogru degil. Bu hareket kendilig

Kinamadilar… Dogru Degil Dediler

Esenler Belediye Meclisi Haziran Ayi Meclis Toplantisinda CHP meclis üyesi Yüksel Kiliç Gündem disi yaptigi konusmasinda Kiliçdaroglu’na yapilan saldirinin kinanmasi istemesine karsilik, AKP Grup Sözcüsü Ömer Çetinkaya “Bu dogru degil. Bu hareket kendiliginden gelismis, bir ana muhalefet partisi genel baskanina böyle bir hareketin yapilmasi elbette dogru degil” diyerek kinamadilar.

Esenler Belediye Meclisi`nin 5. Seçim Yili 3. Dönem 2016 Haziran Ayi Meclis Toplantisinin ikincisi, 9 Haziran Persembe günü yapildi. Meclis toplantisi sen sakrak basladi, karsilikli sözlü satasmalar gerginlige yol açti.

Esenler belediyesinin Meclis oturumunu baskanligini Murat Gülkiran yapti. Oturum bir önceki tutanaklarin okunmasindan ve oylanmasindan sonra Persembe gününe ait gündem maddeleri okunarak oylandi. Daha sonra gündem disi söz alan CHP meclis üyesi Yüksel Kiliç ve sonrasinda AKP belediye baskan yardimcisi Ömer Cetinkaya, sonrasinda CHP’li meclis üyesi Mustafa Usta söz alarak konusmalarini yaptilar.

 “Bu Mefhum ve Alçak Saldirinin Kinanmasini Diliyorum”

CHP Meclis Üyesi Yüksel Kiliç, Gündem disi yaptigi konusmasinda” Sayin meclis üyesi arkadaslar: biliyorsunuz ülkemizin basinda bir terör belasi var ve binlerce insanimizin canina kastedildi. dün on bir sehit haberi aldik, bugünde iki sehidimiz var! Ancak ne yazik ki ülkemizin birlik, beraberlik ve kardeslik duygularinin pekismesi gerekirken, dün camii avlusunda ana muhalefet genel baskanina devlet erkâninin gözü önünde kursun atilmasini siddetle kiniyorum ve ayrimci anlayistan süratle çikilmasini istiyorum. Bizler Esenler belediyesi olarak bu mefhum ve alçak saldirinin kinanmasini diliyorum” dedi.

“Siyasi Bir Malzeme Yaparak Siyasi Kuruma Mal Edemezsiniz

AKP Belediye Baskan Yardimcisi Ömer Çetinkaya: sayin baskanim bizde terörü lanetliyoruz, ancak topraga düsen sehitlerimiz var, sehit aileleri var. Bunu bir siyasi malzeme yapamazsiniz. Bu yapilani siyasi bir malzeme yaparak bir topluma veya bir siyasi kuruma mal edemezsiniz. Yapilan sey bir grup, bir yapi teröre destek görüyorsa ve bu sehidin dayisiysa, bunu bir siyasi malzeme haline getiriyorsa, dolayisiyla mevzu buysa bunu uygun görmedigimi ifade ediyorum. Teröre örtülü destek vermek tepkisini sehit yakinlarindan alan insanlarin bu tepkiyi bir partiye mal etmelerini dogru bulmuyorum” dedi

“Bu Isleri Yapanlar Örgütlü Bir Yapi Tarafindan Örgütlendigini Biliyoruz”

CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Usta:”sayin baskan diyor ki saldiriyi yapan sehidin dayisi imis, bu kisinin sehidin dayisi olmadigini biliyoruz. Bu isleri yapanlar örgütlü bir yapi tarafindan örgütlendigini biliyoruz. Ama sizler bu yapiyi görmediginiz gibi gözünüze çekilen perdeyi de anlamis degilim. Yoksa bu noktada tartisalim, Cumhurbaskanina da ayni saldirilar yapildi, hem de sehit cenazelerinde ve Cumhurbaskanimiz bu yapilanlari mahkemeye tasidi, davalar açti, bu yapilanlar olgun ve masum birer hareketse, Sayin Cumhurbaskani neden bu davalari açiyor. Onun için bu yapilan saldiriyi egmeden bükmeden konusalim” dedi.

Tekrar söz alan Ömer Çetinkaya, sanki ülkeyi CHP yönetiyor, CHP iktidardaki partiymis gibi bir savunma konusmasi yapti ve konusmasinda, hareketin dogru olmadigini, ancak yapilan saldiriyi bir türlü kinayamadigini gördük.

“Ana muhalefet partisi genel baskanina böyle bir hareketin yapilmasi elbette dogru degil”

Çetinkaya, söyle konustu: “bizde Mustafa bey gibi düsünüyoruz hareket dogru degil, kendileri bu isin siyasi bir organizasyon oldugunu görüyorlar… Bu dogru degil. Bu hareket kendiliginden gelismis, bir ana muhalefet partisi genel baskanina böyle bir hareketin yapilmasi elbette dogru degil, ama ana muhalefet partisi de kendilerine bu hareketlerin yapilmamasini saglayacak ortami yaratmali.  Bu ortama Türkiye’yi getirmemeliydi” diyerek elestirisini dile getirdi.

Daha sonra gündem maddelerine geçildi. Maddeler oy birligi ile oylanarak meclisten geçti.



  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli