Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

?Kiralik Isçi Denilen Kölelik Düzenini Getirdiler?

?Kiralik Isçi Denilen Kölelik Düzenini Getirdiler?

Bakirköy`deki 1 Mayis kutlamalarinda konusan DISK Genel Baskani Kani Beko, "Issiz sayisi rekorla tarihe geçti. 5 isçiden 3`ü issiz. Issizlik hizla artiyor. Issizlik fonumuzu gasp etmek isteyen les kargalarina izin vermeyecegiz.

 Beko,”Kiralik Isçi Denilen Kölelik Düzenini Getirdiler” 
Bakirköy`deki 1 Mayis kutlamalarinda konusan DISK Genel Baskani Kani Beko, "Issiz sayisi rekorla tarihe geçti. 5 isçiden 3`ü issiz. Issizlik hizla artiyor. Issizlik fonumuzu gasp etmek isteyen les kargalarina izin vermeyecegiz.

Taseron isçi kardeslerimiz kadro alincaya kadar bedeli ne olursa olsun mücadelemiz devam edecek. Kiralik isçi denilen kölelik düzenini getirdiler köle satar gibi isçi kiralamayi yasal hala getirdiler. Bu da yetmedi kamu emekçilerini is güvencesini ortadan kaldiracaklarini söylediler. Artik yeter hep beraber haykiralim. Kölelige teslim olmayacagiz. Köle satan tüccarlar kaybedecek" dedi.
 


“Taksim’e Çikmak Isteyen Arkadaslarimizin Derhal Serbest Birakilmasini Istiyoruz”
Taksim’deki gözaltilara deginen Kani Beko, “1 Mayis birlik dayanisma, mücadele günü için Taksim’e çikmak isteyen arkadaslarimiz gözaltina alinmis. Onlarin derhal serbest birakilmasini istiyoruz. Büyük bir kavganin arifesinde 1 Mayis alanindayiz” diye konustu.
 

“Kidem Tazminatlarimizi Les Kargalarina Yedirecek Miyiz?”
Kidem tazminatlarinin fona aktarilacak olmasina tepki gösteren Kani Beko, “Referandumdan önce anlattik ‘evet’ çikarsa ilk is olarak kidem tazminatini gasp etmek olacagini söylemistik. Kidem tazminatinin gaspina hayir dedik. DISK tarihsel bir uyarida bulundu hakli çikti. Kidem tazminati yük degil isçilerin hakkidir. Hakkidir, hakkidir. Isçinin evine götürdügü ekmek, is güvencesidir” diye konustu.Beko, “Kidem tazminatlarimizi les kargalarina yedirecek miyiz?” diye sordu alanda bulunanlar ‘hayir’ cevabini verince Beko, “Hep birlikte omuz omuza mücadele edecegiz” dedi.


“Taseron Kardeslerimiz Kadro Alincaya Kadar Bedeli Ne Olursa Olsun Mücadelemiz Devam Edecek”
Kani Beko, “Isçiler kendilerine verilen sözleri, dogruyu da yalani da unutmazlar. 1 Kasim 2015 seçimlerinden önce taseronlara kadro sözü verdiler sözlerini tuttular mi?” diye sorunca alanda bulunanlar ‘hayir’ cevabini verince Beko, “Bir kez daha söylüyorum görmeyen gözler görsün, duymayan kulaklar duysun. Taseron isçi kardeslerimiz kadro alincaya kadar bedeli ne olursa olsun mücadelemiz devam edecek” ifadelerini kullandi.

“Kiralik Isçi Denilen Kölelik Düzenini Getirdiler Köle Satar Gibi Isçi Kiralamayi Yasal Hala Getirdiler”
DISK Genel Baskani Kani Beko, “Rüzgârdan dolayi ses sorunu yasandi. Ancak, sesimizi fasist diktatörlük kisamaz. Kiralik isçi denilen kölelik düzenini getirdiler köle satar gibi isçi kiralamayi yasal hala getirdiler. Bu da yetmedi kamu emekçilerini is güvencesini ortadan kaldiracaklarini söylediler. Artik yeter hep beraber haykiralim. Kölelige teslim olmayacagiz. Köle satan tüccarlar kaybedecek” dedi.

“Issizlik Fonumuzu Gasp Etmek Isteyen Les Kargalarina Izin Vermeyecegiz”
Kani Beko, “Issiz sayisi rekorla tarihe geçti. 5 isçiden 3’ü issiz. Issizlik hizla artiyor. Issizlik fonumuzu gasp etmek isteyen les kargalarina izin vermeyecegiz” açiklamasinda bulundu” dedi.

“Ohal Ilan Edip Kanun Hükmünde Kararnameler Ile Yüzbinlerce Kamu Emekçisini Ihraç Ettiler”
Beko, “Ülkeyi yönetenlere sesleniyorum; OHAL ilan edip kanun hükmünde kararnameler ile yüzbinlerce kamu emekçisini ihraç ettiler. Mahkeme karari olmadan 85 belediyede kayyum var. Kayyum ile 1500’ün üzerinde arkadasimiz isten atildi. Gidebilecekleri bir mahkeme bile yok.  Ise iade edilene kadar yanlarinda olacagimiza söz veriyoruz” dedi.


“16 Nisan’da Sandiklardan ‘Hayir’ Çikti, Yüksek Hakem Kurulundan ‘Evet’ Çikti”
Referandumdan ‘hayir çikti’ diyen Kani Beko, “16 Nisan’da sandiklardan ‘hayir’ çikti. Yüksek hakem kurulundan ‘evet’ çikti. Ancak siz yaptiginiz bu hirsizlik ile nereye kaçarsaniz kaçin sizi yakalamak boynumuzun borcu olsun” dedi.


“80 Milyonun Anayasasi Için Önümüzdeki Dönemde Birlikte Mücadele Edecegiz” 
Anayasa degisikligine deginen Kani Beko, “Bu anayasa degisikliginin içinde issizler, köylüler, Kürt sorunu var mi? bu anayasa bizi anayasamiz degil. 80 milyonun anayasasi için önümüzdeki dönemde birlikte mücadele edecegiz. Laik sosyal demokrat bir anayasa olmali. Gün sikayet etme günü degil aydinlik bir ülke için mesale yakalim. 15 -16 haziranda büyük isçi direnisinin yaratanlara selam olsun. Gezi direnisindeki yigit kardeslerimize selam olsun. Baris elçilerimize, 101 karanfilimize, selam olsun. Kahrolsun fasist diktatörlük yasasin isçilerin, kardesligi birligi. Yasasin devrim, sosyalizm” diye konustu. 



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli