Kirmizi,`Baskilara ragmen HAYIR kazanacak!

Kirmizi,`Baskilara ragmen HAYIR kazanacak!

Esenler ?Hayir? platformu yürüdü, brosür dagitti, slogan atti önce ?kula kul? olmus evet çiler sonra ise yandas,biatçibazi gruplarbir hayli rahatsiz oldu.

 Kirmizi, “Devletin Sopasi"Hayir”cilara, Parasi! "Evet”çilere”
 
Baskilara ragmen HAYIR kazanacak!
Esenler “Hayir” platformu yürüdü, brosür dagitti, slogan atti önce “kula kul” olmus evet çiler sonra ise yandas,biatçibazi gruplarbir hayli rahatsiz oldu.
 
Esenler “Hayir” platformuüyeleri bugün Oruçreis meydaninda hayir çalismasi için toplandilar. Tam çalismaya baslanacakken polis araçlarini karsilarinda gördüler. Taha sonra ellerindeki brosürleri vatandaslara dagitarak Havaalani mahallesine dogru ilerleyen Esenler “Hayir” platformu üyeleri, yol boyunca kendilerine yapilan saldirilara aldiris etmeden Esenler cumhuriyet meydanina geldiler. Bur da platform sözcülerinden Hasan Kirmizi, basin açiklamasinda bulundu.


 
“TÜM BASKI VE ZULME RAGMEN HAYIR”
Kirmizi,”Tüm Türkiye’de oldugu gibi Esenler’de Referanduma büyük baskilar altinda girdi. OHAL, ilan edildiginde iktidar yetkilileri, halka karsi ilan edilmedigini söylemislerdi. Referandum sürecinde halkin tercihini baski ile etkilemek için büyük ugras verenler, iktidarin gücünü kullananlardir. Adalet Bakani Bekir Bozdag HAYIR dedigi için gözaltina alinan tek kisi varsa istifa ederim dedi. Birakin gözaltina almalari, Esenler’de bir siyasi parti ilce baskan yardimcisi ve belediye baskan danismani “hayir” diyenleri darp ediyor kimsenin sesi çikmiyor.  Bekir Bozdag bu gerçekler karsisinda söz verdigi gibi istifa edecek mi? Sanmiyoruz! Ancak tüm baski ve zulme ragmen HAYIR diyecek olan emekçi halkimiz, kendisi gibi tüm müstebitleri o koltuklardan indirmesini çok iyibilecekti. Bugün yaptigimiz “hayir” çalismasinda, halkin paralari ile beslenenler, kamunun kurumlarini isgal eden zorbalarin bizlere de saldirmasini bekliyorduk. Öyle olmadi, bu sefer emniyet güçlerini devreye sokarak çalismalarimiza engel olmak istediler. Ancak polislerin sagduyulu davranmalari, bu beslemelerin arzularina hizmet etmedi.
 
Emniyet yetkililerinin bazi yasaklama getirmeleri tarafimiza bildirildi. Yani önümüze engeller çikarildi, ama biz tüm engelleri asarak cumhuriyet meydanina kadar brosürlerimizi dagittik, halkimizi “Hayir” oyu vermeye davet ettik. Referandum süresince “hayir” çalismalarimiza devam edecegiz.Halkimizin hakli mücadelesine kimse set koyamaz. Korku salinarak halkimizi yildiramayacaklar. Göreceksiniz yüce halkimizin demokratik talebi “Hayir’dan yana olacaktir. Biz inaniyoruz ve halkimiza bu konuda güveniyoruz. Yüce halkimiz, Esenler’deyapilan saldiriya pirim vermedigini herkes gördü.Esenler’liler hiçbir tehdit karsisinda sinmeyecegini ve iktidarin biat’ci antidemokratik ve tekçi zihniyeti önünde boyun egmeyeceklerini göstermistir” dedi.