Bugün, 22 Ekim 2024 Salı

63 Kisi Daha Istihdam Edilecek

63 Kisi Daha Istihdam Edilecek

ESKAM, basta ISKUR olmak üzere çalistigi çok sayida önemli firma ile birlikte issizlere umut olmaya devam ediyor. Yapilan son çalisma ile 63 kisi daha istihdam edilecek.

Haber Merkezi/Gazete Esenler

63 Kisi Daha Istihdam Edilecek

ESKAM, basta ISKUR olmak üzere çalistigi çok sayida önemli firma ile birlikte issizlere umut olmaya devam ediyor. Yapilan son çalisma ile 63 kisi daha istihdam edilecek.

Isverenle is arayanlari bulusturan Esenler Belediyesi`nin istihdam merkezi ESKAM (Esenler Kariyer Merkezi), ISKUR’la ortaklasa yürüttügü “Toplum Yararina Çalisma Projesi” kapsaminda 50 asil 13 yedek olmak üzere toplam 63 kisiyi istihdam etmek için Esenler Belediyesi Konferans Salonu’nda bir çekilis gerçeklestirdi. Çekilise ESKAM Müdürü Aziz Kekeç, ESKAM Bölge Sorumlusu Suat Kaya, ESKAM yetkilileri, ISKUR yetkilileri ve is sahibi olmak isteyen çok sayida issiz vatandas katildi.

Çekilisten önce gelen vatandaslara konu hakkinda bilgiler veren ESKAM Müdürü Aziz Kekeç, bu çekiliste ise yerlestirilmeyen vatandaslarin umutsuzluga kapilmamalari gerektigini söyleyerek kendilerinden isçi isteyen çok sayida önemli firma oldugunu açikladi. Su anda issiz olan ve bir ise yerlestirmek isteyen tüm Esenlerlileri ESKAM Merkezi’ne beklediklerini söyleyen Kekeç, ellerinden geldigince çalistirmak için eleman arayan firmalarla is arayan insanlari bulusturmaya çalistiklarini vurguladi.

Kekeç’in ardindan konusan ISKUR yetkilileri “Toplum Yararina Çalisma Projesi” kapsaminda ise alinacak kisilerde aranan özellikler ve nasil istihdam edilecekleri hususunda konferans salonunu dolduran vatandaslara bilgiler verdi. Buna göre istihdam edilecek olan 50 kisi Esenler hizmet alani içinde, park ve bahçe isleri, agaçlandirma isleri gibi alanlarda çalisacak. Kisinin herhangi bir sigortasinin bulunmamasi, 18 yasini doldurmus olmasi ve emekli, dul, yetim vs gibi maas almiyor olmasi ise girmek isteyen issiz vatandaslar için “Toplum Yararina Çalisma Projesi” kapsaminda ise alinmalari için yeterli özellikler olarak belirlendi.

Konusmalarin ardindan ESKAM – ISKUR isbirligiyle yürütülen “Toplum Yararina Çalisma Projesi” kapsaminda dört ay boyunca istihdam edilmek üzere 50’si asil 13’ü yedek toplam 63 kisi istihdam edilecek. Eylül ayinda is basi yapacak olan 50 kisi, çekilen kura ile belli oldu.

 

 



  • Salı 17.5 ° / 14.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 18.8 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 18.1 ° / 13.8 ° Güneşli