Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Kislada geri adim yok

Kislada geri adim yok

Basbakan Erdogan, Gezi Parki direnisçilerinin iptalini istedigi Topçu Kislasi`nin yapilacagini tekrarladi. Erdogan, eylemleri de elestirdi.

Basbakan Recep Tayyip Erdogan , Tunus’ta yaptigi açiklamada, Taksim Gezi Parki’na Topçu Kislasi projesinden vazgeçmediklerini söyledi. Erdogan, “Özür dileyecek misiniz?” sorusuna Basbakan Vekili Bülent Arinç’i kastederek “Vekilim gerekli açiklamalari yapti. Is asiri kullanilan gaz ise onunla ilgili gerekli üzüntümüzü dile getirdik” dedi. Erdogan, çogunlugun azinliga tahakkümüne karsi olduklarini söylerken, çogunlugun hakkini koruyacaklarini da dile getirdi.


Tunus Basbakani Ali el-Urayyid ile dün ortak bir basin toplantisi yapan Erdogan, çevre duyarliligi olan insanlarin iyi niyetinin kötüye kullanildigini söyledi. “Hiçbir hak, hukuk disi yollarla aranamaz. Ancak istedigim yerde miting yaparim, yakarim yikarim derseniz buna müsaade etmeyiz” diye konusan Erdogan, “Bir seyi israrla söyledim, ‘asiri uçlar’ dedim. Hatta bunlar içinde terör gruplarina karisanlar oldugunu söyledim. Nitekim daha önce ABD Büyükelçiligi’ni basan malum terör örgütü mensuplari bu isin içinde. Gerek meydanlarda gerek sosyal medyada, bütün her seyiyle yakalandilar” dedi. Gezi Parki projesi ile ilgili ise Erdogan söyle devam etti: “Taksim projemiz tarihi, çevreyi ve kültürü bir arada toplayan bir projedir. Bu proje
Istanbul ’a çok güzel bir ortam olusturacaktir. Tarihi ve kültürü güçlendirecek bir proje olacaktir. Orada büyük bir opera binasi yapacagiz AKM yerine ve daha güçlü bir merkez olacak. Daha güzel bir merkez haline getirmek için vatandaslarimiz orada nezih bir ortamda gezmeye, eglenmeye firsat bulacaktir. Yiktigimiz yerlere daha güzel seyler yapacagiz. AK Parti iktidari çok güzel icraatlar yapmistir ve onlar bize engel çikarmaya çalisiyorlar.”

Var olan bir seyi yapiyoruz

Topçu Kislasi’ni aslina uygun olarak yapacaklarini dile getiren Erdogan, “Burada Topçu Kislasi var mi yok mu? Orada yapilmis olan Topçu Kislasi’ni yapacagiz. Bu muhtesem eseri yapacagiz. Dünyanin neresine giderseniz gidin bu tür eserlerle gurur duyulur. Istanbul’a projeyi animasyonlarla göstermistik. O dönemde en ufak bir ifade kullanmayanlar simdi elestiriyor. Asfaltlarda kaldirim taslarini sökmekte ve zarar vermektedirler. Halkin kullandigi duraklarin zarara ugramasini durdurmak lazim. Samimi vatandaslarin arasina kimlerin karistiginin da görülmesi gerekir. Ben bu vatandaslari ülkeyi ve çevreyi korumaya davet ediyorum. Çevre sadece agaç degildir” diye konustu.
“Istedigim yerde miting yaparim, yakarim yikarim derseniz buna müsaade etmeyiz” diye devam eden Erdogan, 21,5 milyon oy almis bir parti olduklarini, kapatilma ile karsi karsiya kaldiklarinda bile hiçbir zaman seçmenlerini sokaga dökmediklerini söyledi. Erdogan, “Sonunda karar bizim lehimize olmustur. Biz çogunlugun azinliga tahakkümüne karsiyiz ama azinligin çogunluga tahakkümünü de kabul etmeyiz. Bilmeniz gerekiyor ki yapmamiz gereken sey hukuku korumaktir ve Istanbul’u dogal güzelliginde korumamiz gerekiyor” dedi.
Taksim Dayanismasi üyelerinin taleplerine iliskin bir soruya ise Erdogan, “Bu tür seyleri yarisa sokmanin anlami yok. Illa ‘sunu alirsam sunu veririm’ gibi bir mantikla devlet yönetilmez” karsiligini verdi.

Radikal



  • Pazartesi 18.8 ° / 12.6 ° Güneşli
  • Salı 18.1 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.4 ° / 11.4 ° false