Tarih: 10.01.2015 14:46

? Kitabini Bilmeyen Alevi Kitapsiz Yasar?

Facebook Twitter Linked-in

 “ Kitabini Bilmeyen Alevi Kitapsiz Yasar”

Esenler Belediyesi 2015 yili Kent Konseyi’nin 2. Olagan Genel Kurul Toplantisi’na katilan ve “Kitabini bilmeyen Alevi kitapsiz yasar” diyen Asik-i Sadiklar Dernegi Baskani Zeynel Abidin Bilal, Esenler Belediyesi’nden derneklerine yer istedi.

   

Kendisini Sivas Divrigili olarak tanitarak konusmasina baslarken Yillar önce Türkiye’de Kurani Kerim ve Ezan’in yasak oldugunu iddia eden diyen Asik-i Sadiklar Dernegi Baskani Zeynel Abidin Bilal konusmasina su sekilde devam etti;
 
“Muhterem cennet yolculari ben vaktinizi fazla almayacagim. Eser ikiye ayrilir. Bir canli eser, iki cansiz eser. Bizim yapacagimiz binalar, yapacagimiz yollar, yapacagimiz çesmeler, yapacagimiz kafeteryalar cansiz bir eserdir. Asil olan bu cansiz eserlerde yasayan insanlarin onarilmasi ve kulun tamir edilmesidir. Mesele budur.
 
Bakiniz biz Esenler’de 12 trilyona cami yaptik. Ama camide sabahleyin kaç kisi var? Burada cemaat yoksa bu eser nedir, bos bir eserdir. Benim Müslüman kardesim maalesef bayram namazina geliyor, sabah namazina gelmiyor. Sabah namazi farzidir ama vacibe geliyorlar, farza gelmiyorlar. Insan makinesinin katalogu kurani kerimdir. Eger bu katalogu bir Müslüman bir Alevi bilmiyorsa. Benim Alevi talebelerim var.  Alevi kardeslerimle ben görüsüyorum . Ben 18 yildir buradayim ve 5 bin kisiyi kurani kerime geçirmisim. Alevi talebelerim var Alevi arkadaslarim var. Alevi nikahini kiydigim kardeslerim var. Diyorum ki alevi kardeslerime senin katalogun, kitabin ne diye soruyorum. Diyor ki; kurani kerim. Biliyor musun kurani kerimi? Bilmiyorum diyor. Müslüman kardesime soruyorum sizin kitabiniz ne? Kurani kerim diyor. Peki, biliyor musun kurani kerimi? Bilmiyorum. O zaman gelin kardesim okutalim.
 
Simdi Kent Konseyi Baskanimizdan rica ediyorum bizim dernegimiz 600 metrekare bir alan ama dar bir alandir. Insallah baskanimizla görüsürüz bize genis bir yer verir. Bakin ben 7 saatte bir Müslüman’i ve bir Alevi’yi kurani kerime geçirebiliyorum.  Kitabini bilmeyen alevi kardesim nasil yasar? Kitapsiz yasar. Evet, kitabini bilmedin mi kitapsiz yasarsin. Bakin ben çok dindar bir alenin çocugu degilim. Sivas Divrigi’nin 141 köylük bir alevi beldesinde yasayan bir annenin çocuguyum. Ben kendi annemden bir “Elif” ögrenemedim. Ben kendi babamdan bir “b” ögrenemedim. Benim babam bana bir sübhaneke ögretmedi. Baba sen niye kurani kerim bilmiyorsun diye sordum. Babam bana bizim zamanimizda kurani kerim yasakti. Ezanlar yasakti dedi. Benim babam cahildi ama cahilligini bilen bir cahildi.
 
Bakin ben Cemevleri’ne gittim, Cemevleri’nde cenazelere katildim. Ben burada siz ne yaparsiniz kardesim diye soruyorum? Biz saz çalariz, halay çekeriz diyorlar. Ben diyorum bak cami, diyor ki ben camiye gitmem. Namaz kilmayi bilmez camiye gitmez, adam Cemevi’ne gitmez saz çalmasini bilmez. Bende kendilerine diyorum ki, kardesim siz hangi cemaatsiniz? Alevi degilsiniz, Sünni degilsiniz.  Siz nesiniz arkadas? Ortada bir cemaatler.
Alevi kardeslerime soruyorum Hz. Ali namazi terk etti mi? Yok
 
Disaridan da olsa sonuçta ben dinimi okudum ve dinimi ögrenmeye çalistim. Baktim ki, anamin dedigi yanlis, babamin dedigi yanlis. Kitapta böyle bir sey yok. Okumadigimiz için Sünni Alevi’ye, Kürt Türk’e düsman oldu. Ben Türk olayim diye Allah’a dilekçe vermedim veya Kürt kardesimiz Kürt olsun diye dilekçe vermedi. Dolayisiyla binalari onarmaktan ziyade ruhu onaralim. O zaman ülke ve Esenler bin tanesine bedel olur.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —