KIZILAY 146 YASINDA...

KIZILAY 146 YASINDA...

Faaliyetlerini 146 yildir araliksiz sürdüren Türk Kizilayi, 29 Ekim - 4 Kasim tarihleri arasinda gerçeklesen Kizilay Haftasi`nda kan bagisina ve sosyal yardim hizmetlerine dikkat çekiyor...

 KIZILAY 146 YASINDA...

Faaliyetlerini 146 yildir araliksiz sürdüren Türk Kizilayi, 29 Ekim - 4 Kasim tarihleri arasinda gerçeklesen Kizilay Haftasi’nda kan bagisina ve sosyal yardim hizmetlerine dikkat çekiyor...

 1868’den bu yana ulusal ve uluslararasi alanda her kosulda, hiçbir ayrim gözetmeksizin insanlarin acisini hafifletmeye çalisan Türk Kizilayi, Türkiye`nin en köklü ve güçlü yardim kurulusudur.

 Türk Kizilayi, kan, ilk yardim, afete müdahale, saglik, sosyal hizmetler, gençlik ve gönüllülük çalismalari ile egitim alanlarinda da hizmetler sunuyor.

 Türkiye’de meydana gelen dogal afetlerde, felaketzedelerin acilarina ortak olan Türk Kizilayi, yerlesim sistemleri, battaniye, giyim esyasi, gida maddesi, sicak yemek, saglik yardimi yaparak afetzedelerin acisini hafifletiyor. Halk sagligi ile yakindan ilgilenen bir kurum olan Türk Kizilayi, Türkiye’de kan hizmetlerinin kurulup gelistirilmesi görevini üstlenmistir.

 Her yil 29 Ekim - 4 Kasim tarihleri arasinda Türkiye genelinde bulunan okullarda Kizilay Haftasi olarak kutlaniyor. Kizilay Haftasi’nda Türk Kizilayi’nin kurulus amaci ve yürüttügü insani yardim faaliyetleri özellikle ögrencilere, gençlere ve kamuoyuna anlatilarak farkindalik yaratiliyor.

 Kizilay Haftasi kutlamalari kapsaminda öncelikli olarak faaliyet alanlarina iliskin yapilan çalismalara ve ilkelere dair gençleri bilgilendirmek amaciyla okullarda tanitimlar yapiliyor, Türkiye genelinde siir, kompozisyon vb. yarismalar düzenleniyor.