Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Kizilkaya ?Sitede yangin ve havalandirma sistemleri devre disi?

Kizilkaya ?Sitede yangin ve havalandirma sistemleri devre disi?

Havaalani Mahallesi Emlak Konutlari Sosyal Yardimlasma Dernegi Baskani Levent Kizilkaya ?12 aydir söylüyoruz. Sitede yangin ve havalandirma sistemleri devre disi. Sitemizin yangin ve havalandirma sistemleri çalismamaktadir. Sitemizde her an bir facia yasa

Kizilkaya “Sitede yangin ve havalandirma sistemleri devre disi”

Havaalani Mahallesi Emlak Konutlari Sosyal Yardimlasma Dernegi Baskani Levent Kizilkaya “12 aydir söylüyoruz. Sitede yangin ve havalandirma sistemleri devre disi. Sitemizin yangin ve havalandirma sistemleri çalismamaktadir. Sitemizde her an bir facia yasanabilir.”dedi.

Havaalani Mahallesi Emlak Konutlari Sosyal Yardimlasma Dernegi Yerel Basinin da katildigi site sakinleri ile toplanti düzenledi.

Belediye Baskaninin Yunus Emre Camisinde yaptigi konusmada Emlak Konutlari sakinlerinin tepkisiyle karsilasmis ve Esenler gündeminde oturmustu.

Havaalani Mahallesi Emlak Konutlari Sosyal Yardimlasma Dernek Baskani Levent Kizilkaya sitedeki sorunlarin basinda yönetim sorunu oldugunu vurgulayarak “23 aydir ikamet ediyoruz, Havaalani Mahallesi Emlak Konutlarinda Emlak yönetimine sesini duyuramiyoruz.” Ciddi sorunlarla bas basa kaldiklarini ifade ederek yerel basina ve site sakinlerine anlatti.

“Sitemize Dernegimiz vasitasiyla kazandirilan Sosyal Tesis”

Izin istememize ragmen Emlak Yönetimi toplanti salonunun bize bir türlü tahsis etmedigini tepki vererek konusmasina baslayan Kizilkaya “Sitemize Dernegimiz vasitasiyla kazandirilan Sosyal Tesisin Site sakinlerinin yapacagi toplantilar da kullanilmasina izin verilmedigin iden toplantimiz soguk havaya ragmen, bayanlarimiz dernek lokalin de ve erkeklerin disarida toplanarak gerçeklestirilen toplantimiza katilim saglayan komsularimiza tesekkür ediyorum”

“1405 dairenin 25 m2 otopark hakki oldugu halde”

Toplantinin esas amacinin mevcut emlak yönetimle olan sikintinin üyelerle paylasmak istiyoruz söyleyen Kizilkaya “2016 yilinda sitemize tasinmaya basladik. O dönemde sitemizin bir kimligi vardi. Yönetim planini inceleyip baktigimizda hangi haklara sahip oldugumuzu gördük. Yönetim planinda söyle bir yazi var.A5,A6,A7,8.9.10.11,BLOK, B1,2.3.4.5.6 BLOK dairelerin otoparklari belirlenmemis C2 Blok’un dairelerinin otoparklari belirlenmis.1405 dairenin 25 m2 otopark hakki oldugu halde maalesef otopark sayisi 770 tane. Birde C2 Blok’u kattilar bize 113 daire. bu blok’un bizden önce otopark hakki var. Biz dernek olarak defalarca dile getirdik. Bazi komsular sitem etti bize neden bizim haberimiz yok diye. Burada komsularimizin birbirinden haberi yok.”

“Benim içim yaniyor”

Kizilkaya “Benim içim yaniyor. Aksam yediden sonra otoparkta yer bulamiyorum. sitede oturan sakinlerin 750 arabasi yok.900 adet otopark sticker dagitilmis. Site yönetimine diyorum ki senin görevin sadece sticker satmak. Sizin hakkinizda suç duyurusunda bulunacagim diyorum git bulun diyorlar”.

“siz buraya provokatörlük yapamaya geldiniz çik disari S……..er”

Kizilkaya “Otoparka iniyorum yagmur yagiyor. Otoparkin 50 yerinden saril saril su akiyor. Bunlari dernek olarak söylüyoruz. Sen kimsin ben seni tanimiyorum diyorlar.niye tabii ki tüzel kisi adi altinda gidiyoruz yönetime hak sahibiyim randevu istiyorum vermiyorlar.dernek yöneticimiz blok temsilcilere mesaj gelmiyor komsular.toplantiya gittiklerinde yönetici blok temsilci arkadaslara siz buraya provokatörlük yapamaya geldiniz çik disari S……..er.

“bu dernegi neden kurdurdunuz bize 500 milyon zarar açti”

Kizilkaya “olay ney biliyor musunuz komsular Mayis ayinda burada yönetim seçimleri olacak.24 aydir A10  Blok ta biz birkaç daireyi gezdik. Kuzey cephe su aliyor. Gül Yapini Müdürü bu dernegi neden kurdurdunuz bize 500 milyon zarar açti. Biz neden bu su alan kuzey cephe daireleri onarmiyorsunuz dedigimizde sesinizi çikarmayin sizi mahkemeye veririz”.

Hani 15 yil garantisi vardi”

Kizilkaya “otoparkta hakki olmayan yüzlerce araç bizi hakkimizi gasp ediyor. Söylüyoruz birilerine o sizle yönetimin arasinda sikinti diyorlar. Allah askina A kapisina sabah çikin bir bakin. asagi mahalleden akin akin insanlar geliyor. Araçlarini otoparktan çikarmak için. Ben soruyorum siz kimin yöneticisiniz? Soruyorum Yönetici masa basinda oturup 2 ay aidatini ödemeyenleri avukata mahkûm etmek mi. 80 yasinda komsumuz ariza için yönetime gittiginde, sen git disaridan tamirci getir yaptir. Hani 15 yil garantisi vardi. anlatiyoruz söylüyoruz arkamizdan dedikodu yapiyorlar.biz burada hakkimizi ararken hain miyiz?

“1 etap’in bize uygun olmadigini gördük”

Kizilkaya “Emlak konut’un en son baskisindan bir önceki dergi komsular;51,52 sayfa ne yaziyor biliyor musunuz? vatandasin biri daire almis ”biz kiralamaya geldik öncelikle 1 etap’a geldik.1 etap’in bize uygun olmadigini gördük. Sosyal alanlari yok buradaki yasayan insanlarin kültürel açidan zayif “ oldugunu açikliyor. Daha sonra emlakçilar Emlak Konutun satis ofisi oldugunu söylüyor. Vatandas “2 etaba gittik. Kiralayacakken 2 adet daire aldik yönetiminden çok memnunuz.

“2 ETAP sakini “O yüzden sitemizin adinin degismesini ve özgün bir isme kavusmasini istiyoruz.”

Kizilkaya “Bizim söyle bir önerimiz var. Oturdugumuz 2 ETAP,1.ETAP’in devami degil.2.site çok farkli. O yüzden sitemizin adinin degismesini ve özgün bir isme kavusmasini istiyoruz. Bu sayede evlerimizin degerleri daha çok artacagini düsünüyoruz”. Bende diyorum ki kök sahibi tapu sahibi bizleriz. Peki, Emlak konut siz orada 400 konutu satmak için burada 1405 kisinin haklarini yerle bir etmeye ne hakkiniz var.”

“Komsular güvenlik sorunumuz had safa da

Kizilkaya “Komsular güvenlik sorunumuz had safa da . Otoparktan giren çikanin haddi hesabi kayip. Kapilardan herkes elini kolunu sallayip girip çikiyor. Sizlere bir canli sahit gösterecegim. Gazeteci Hasan Gürsoy abim. Biz Hasan beyle inceledigimizde bütün kapilardan girip çikildi. Güvenlik sormadi siz nereye gidiyorsunuz diye.”

“Bu sikintilar sorunlar varken bu emlak yönetim bizim neyimizi yönetiyor”.

“Ayirmama sebebi ise 3 yil daha Emlak yönetimi burada kalsin diye”

Kizilkaya “Ilk giriste 400 bin liraya satilan daireler simdi 300 bin liraya satiliyor. Mayis ayinda yönetim seçimi yapilacak. Bizim görüstügümüz 2-3 tane yönetim firmasi var.1ETAP ile.2 ETAP arasinda hiçbir baglanti yok. Ama ayirmiyorlar. Ayirmama sebebi ise 3 yil daha Emlak yönetimi burada kalsin diye.”

“23 aydir biz burada ettigimiz mücadeleyi biz biliyoruz”

Kizilkaya “Bazi komsularimiz dernek orada ne is yapiyor.23 aydir biz burada ettigimiz mücadeleyi biz biliyoruz. Siteye sosyal tesisi kazandirdik. Belediye siz orada faaliyet gösterin dedi. biz bir iki toplanti yaptik ardindan yönetim dernege yazi gönderdi. burada faaliyet gösteremez diye.”

“12 aydir söylüyoruz Sitede yangin sistemleri devre disi”.

Kizilkaya “Sitede yangin sistemleri devre disi. 12 aydir söylüyoruz Sitede yangin sistemleri devre disi diye. Yönetim ne diyor biliyor musunuz? 4.katta, 6 katta oturan yangin sisteminin sensörünü devre disi birakmis. Valla bana anlatmasinlar öyle bir sey yok. siz yöneticisiniz malik devre disi birakti ise siz uyarin devreye alin. Sitede yangin sistemi ve yag tutucular devre disi.

“Havalandirmalar suan hepsi devre disi”

Kizilkaya “A 5.6,7,8,9,10,ve B 2,3,4,5, Bloklar Gül Yapinin yaptiklari Bloklarin üstünde havalandirmalar gürültülü çalismakta idi. Bakin suan hepsi devre disi. Yönetim ne diyor biliyor musunuz? Biz oraya izolasyon yaptik sesi kestik. Hadi ordan canim Pazartesi gelsin devreye alsin bakalim üst kattakiler oturabiliyor mu? Hepsi devre disi. Otoparklarda egzoz gazini disa atan temiz havayi içeri alan sistemler çalismiyor.9 aydir buradayim bir kez dahi olsun çalistigini görmedim.”



  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli